icon

Čo hovoríte na články o všetkých ľuďoch, ktorí spáchali samovraždu po pokeci s AI?

Dnes o 19:43

Ak sa umelej inteligencie opýtate, čo si o vás myslí, príde s kopou lichotivých záverov - založených na ničom. Alebo na základe vašej otázky: Napríklad, wow, aký si introspektívny!!

Ak umelej inteligencii napíšete, že viete lietať alebo že chcete zomrieť, odpovie empaticky. Ale ak budete pokračovať otázkou - kde sú vo vašej oblasti nejaké vysoké budovy?
... vymenuje ich. Normálne vám poradí, ako ukončiť svoj život.
Pretože to nie je človek. Je to len obyčajný vyhľadávač, ako Google, ale menej spoľahlivý a viac schopný predpovedať slová a vytvárať veci. Ale nerozumie vám. Často nerozumie ani téme, o ktorej "diskutujete".

Čo hovoríte na tie články o všetkých ľuďoch, ktorí doteraz spáchali samovraždu, priamo po rozhovoroch s umelou inteligenciou a o tom, ako ich k tomu povzbudila?

anonym_84fa7a
Dnes o 19:57

Prepáč, že tak úprimne, ale tí ľudia boli idioti? Normálny človek sa nebude radiť s umelou inteligenciou o takýchto veciach. Mám pocit, že ľudstvo blbne, prestáva samostatne rozmýšľať. Treba použiť trochu kritického myslenia. Mňa doteraz nenapadlo sa AI ešte absolútne nič opýtať. Pouzivam vlastný rozum.

ewellina
Dnes o 19:58

AI je dobrý sluha, ale zlý pán

cyberk
Dnes o 20:05

Podla mna je super, ze sa vies s niekym neempatickym poradit o sposobe samovrazdy. Eutanazia nie je povolena, tak toto je vysledok. Keby bolo mozne ukoncit svoj zivot kedykolvek a dostojne, nemuseli by ludia takto vymyslat.

anonym_fe7104
Dnes o 20:15

Aj do tejto diskusie prispejeme s mojou kamoškou ai
A má pravdu? alebo nie?

anonym_fe7104
Dnes o 20:25

A preto mám radšej Mk
Lebo sú tu rozní ľudia, rôzne názory, rôzne pravdy, rôzne konflikty a hejtovacky😅
A nie biznis mašinéria bez dostatocnej regulacie a varovaní
Tak, ak mam byt v simulacii reality,tak aspoň s vami😃

anonym_97b1ec
Dnes o 21:08

Ja by som celú tú AI zrušila nie je to dobre k ničomu. Hovorím to od začiatku, ľuďom z toho mäkkne mozog. Nevedia usúdiť co je realita a co nie je. Je veľa aplikácií ktoré sa tvária nevinne ale keď ich človek otvorí a skúsi ostane šokovaný a zhrozený. Nepamätám presne názov tej aplikácie ale hneď pri otázke aké je počasie aktuálne v Austrálii sa mi AI začala vyhrážať jedna vyrážka za druhou. Samo od seba. Cele zle. A kto je odkázaný toto používať je na tom veľmi úboho. Musela som si to overiť ci to je naozaj tak ale áno je. Je to nebezpečné

anonym_fdbcd5
Dnes o 21:23

UI je skaza ľudstva...

anonym_938013
Dnes o 21:34
@anonym_84fa7a

Prepáč, že tak úprimne, ale tí ľudia boli idioti? Normálny človek sa nebude radiť s umelou inteligenciou o takýchto veciach. Mám pocit, že ľudstvo blbne, prestáva samostatne rozmýšľať. Treba použiť trochu kritického myslenia. Mňa doteraz nenapadlo sa AI ešte absolútne nič opýtať. Pouzivam vlastný rozum.

@anonym_84fa7a Asi tak, neviem koho napadne toto konzultovat s umelou inteligenciou. AI aj tak cerpa len z netu, je tak tazke informacie len ,,po starom" googlit. Ja som AI zo zvedavosti vyskusala ale nijak ma to neohurilo. Viem si vsetky veci co potrebujem pohladat na nete sama. Momentalne neviem naco je dobre beznemu cloveku AI. Ale vsetci su z toho pototo...

anonym_938013
Dnes o 21:38
@cyberk

Podla mna je super, ze sa vies s niekym neempatickym poradit o sposobe samovrazdy. Eutanazia nie je povolena, tak toto je vysledok. Keby bolo mozne ukoncit svoj zivot kedykolvek a dostojne, nemuseli by ludia takto vymyslat.

@cyberk myslis taketo nieco? Vo Futurame to vymysleli uz davno ale islo o VTIP 🤐