Čo je SAP: Softvér jednoducho vysvetlený
Čo je to? V skratke ?. software? Dá sa to rýchlo naučiť?
@viestta pri sape treba vedieť dobre excel?či to je o inom?
softwer pre ERP system ak ho vyzaduju a nikdy si v nom nerobila tak 🧐
excel je jedne z produktov MS Office uplne iny vyrobca
@mamina7070 tak čo?
tak nic 😂
neviem co chces pocut ak vyzaduju znalost a nemas ju tak tazko sa tvarit ze ju mas
v SAP ERP mas viacero modulov nepises o aku ide poziciu alebo modul to je ako keby si napisala ze ides robit doktora (ale je rozdiel ci gynekologa alebo ORL aj ked otvor ako otvor)
FI (Financial Accounting) - Finančné účtovníctvo
CO (Controlling) - Kontroling (pokročilé riadenie
podniku)
AM (Asset Management) - Evidencia majetku
PS (Project System) - Plánovanie dlhodobých
projektov
WF (WorkFlow) - Riadenie obehu dokumentov
IS (Industry Solutions) - Špecifické riešenia rôznych
odvetví
HR (Human Resources) - Riadenie ľudských zdrojov
PM (Plant Maintenance) - Údržba
MM (Materials Management) - Skladové hospodárstvo a
logistika
QM (Quality Management) - Manažment kvality
PP (Production Planning) - Plánovanie výroby
SD (Sales and Distribution) - Podpora predaja
@mamina7070 fuuu to neviem ,ja sa len informujeme ale to by mali zaskočiť?
no vacsinou dana osoba robi len v jednom prip dvoch moduloch ale tak ked ty nenapises viac alebo nedas lin na inzerat tak tazko povedat ktory
@mamina7070 WF
@mamina7070 omg
ja som v praci az po pol roku bola schopna zacat pracovat samostatne… nie je to zo dna na den (ale zalezi urcite od typu prace)
V SAPe som robila 8 rokov, záleží o aké odvetvie ide. Ja som Plánovala výrobu, objednávala materiál, nahadzovala vyrobené dielce. Po čase tie isté kliky, dáš aj s jedným okom.
@amelia89 a aký druh práce?
payroll
SAP 🙂
Software Aus Polen
Sabbern, Angaffen, Panik
Sammelstelle arbeitsloser Programmierer
Sammlung aktueller Probleme
Sanduhr-Anzeige-Programm
Scheitert Am Produktivbetrieb
Schrott Aus Pakistan
Starten, Abbrechen, Protokollieren
Starten Abwarten Pause
Starten – Ansehen – Psychatrie
My máme v robote SAP
Excel ti v sape nepomôže. Nie je to jednoduchý ani user friendly program, ale dá sa naučiť.. tak ako všetko
Zalezi co budes robit, ja som v SAPe lwn obcas generovala faktury davno pradavno a bolo to par klikov myskou.
A čo by si mala v SAPe robiť? Robím i exelovské tabuľky, ale mimálne. Skôr analýzy, sledujem pohyby, kontroluje sa stav zásob, účtuje sa tovar.. to záleží od konkrétnej firmy čo potrebuje..
Zalezi co tam budes robit. Ja som tam nahadzovala prijate objednavky, robila faktury a dobropisy faktur. Sledovals stav skladu. To nebolo tazke.
SAP je komplexny systém s veľa funkciami. Ak do zamestnania pri nástupe vyžadujú aspoň základy, tak podľa mňa sa tam ani nehlás, lebo nebudeš vedieť, kde je sever. Bude ti treba niekto, kto ta to naučí a zaučí. Jasne, keď už v tom robíš niečo , tak ostatné veci sa len nabaľujú na to. V SAP totiž, ak urobíš chybu , alebo niečo zle klikneš (omylom), tak to tak ľahko neopravíš, lebo na pozadí sa už vytvorili rôzne ďalšie akcie, spustili sa ďalšie programy, do ktorých častokrát nemáš pristup a tak podobne... Nie je to ako Excel, že zmažeš a ideš nanovo 😉. Ale dajú sa z neho robit Excelovské výstupy. A tam uz pokračuješ ako v klasickom Excely.
SAP je informacny system, takych existuje x. Zalezi, co chces s tym robit. Bud si
1. obycajny bezny uzivatel - zaucia ta a naucia vo firme pracovat s 5-6 transakciami, ako si spustat zostavy a reporty. Ked sa nieco zle zauctuje, na to mas key usera a adminov, ktori to potom koriguju. To nie je nic tazke. Zaucia ta za par tyzdnov, ako ovladat a uctovat transakcie, zbehla v tom svojom rybnicku budes za pol roka 2. key user (napr. veduci uctovnik, veduci oddelenia,...) - ktory znalostami SAP procesov vo viac moduloch riadi ludi pod sebou a pomaha im, ked si nevedia rady. To su ludia so znalostami SAP 2 roky a casto z viac modulov. 3. Si administrator modulu - ti robia technicke zmeny programov, riesia pokrocile tickety a problemy od uzivatelov 1 a 2, ktore nezvladnu so svojim znalostami, ci opravneniami 4. Konzultanti SAP - ti implementuju a modifikuju SAP standard
Ako postupujes od 1 k 4, tym viac casu a praxe s SAP potrebujes.
Vieš sa to cekom rychlo naučiť, vôbec to nie je problém. Moj dobry kamarat on sa to začal pred nedavnom učiť a viem sa učil z tohto kurzu https://www.vita.sk/online-kurz-sap-i-zaciatocnik/ a bol spokojny 🙂

SAP je komplexny podnikovy system, uctovnicstvo, panovanie vyroby, nakup, predaj... Naucit sa da, lebo tak ci tak nebudes robit vsetko