Čo je to za chrobáka ?
@janci05 Nezvykne to byt aj pod kamenmi a kvetinacmi vonku?Myslim ze tam som to videla na kope ked som dvihla a utekalo to dost rychlo.....
@77daniela77 Môže byť. Ja som ich tiež kedysi dávno ešte u mojej starkej videla, v rodinnom dome.
Ked sme boli male decka, vsetci sme to volali zamorske chrobaciky.. Asi ze to vyzera ako trilobit alebo co, doteraz netusim..
@janci05 Jéj, ďakujem veľmi pekne, týchto chrobákov máme na dvore veľa, nikdy som nevedela, ako sa volajú. Môj syn im preto vymyslel meno (mal vtedy asi 4 roky), takže odvtedy tohoto chrobáčika voláme "bizong". Dobre vedieť, že sa volá Žižiavka, hneď ráno to synovi poviem, jemu sa to bude určite páčiť. 😁♥️
ďakujem kocky, bude to ono,no ja som našla asi troch v spálni kurnik, nechápem ako sa to tam mohlo dostať.....gruntujem stále,dokonca aj pod posteľ nám chodí irobot mop, našla som mačke na chvoste jedného ( mame dlhosrstu a ta lubi vymetat všetky zákutia bytu), dnes akurát hovorím mužovi že mi pripomínajú tie čo bývali pod skalkami v zahrade,no nechápem...len dúfam, že ich bolo ozaj len pár, lebo má všetko svrbí len keď to vidím..
Ja som to tiež včera večer našla v kúpeľni zase keď zasvietim tak to stojí tiež rozmýšľam ako sa z toho zbaviť poraďte

Takéto niečo? https://sk.wikipedia.org/wiki/Žižiavka_obyčajná