icon

Čo je toto za hmyz?

zuzanalukasko
2. okt 2021
panelacikova
2. okt 2021

@zuzanalukasko fuj, neviem presne to čo je, ale bývalý má toho plný byt. problém je, že keď jej tresneš, ona vypustí akoby taký čierny prášok a zašpiníš si steny.... my sme ich odstraňovali ručným vysávačom, ktorý bol vždy poruke. a nie a nie sa ich zbaviť. bohvie, čo to je, tiež ma to zaujíma 🙂 hoci teraz ich vo svojom byte nemám, ale čo to je, čím sa to živí a odkiaľ to ide, to ma zaujíma, pripájam sa

zuzanalukasko
autor
2. okt 2021

@lenilkovo Neviem, to mi pripadá inak, nemá žiadne chĺpky a žiadne bodky na krídlach...

zuzanalukasko
autor
2. okt 2021

@zuzanalukasko keď sa tu ešte objaví, skúsim lepšiu fotku lebo fakt ma zaujíma čo to a odkiaľ to... Bývam v byte

panelacikova
2. okt 2021

@lenilkovo
@zuzanalukasko ale ono to fakt môže byť tá "koutule", lebo ja som mala podozrenie, že to vzniká z takých malých červíčkov, ktoré prežívali vo vani, ktorá bola ako vírivka. mala proste tie trysky. a odtiaľ, keď som chcela dať sebe alebo dcére kúpeľ, vždy vyliezli také malé červíčky. a v kúpeľni celkovo vznikalo najviac týchto mušiek potom. raz za čas ex trysky prepláchol akousi chémiou, chvíľu bol kľud a potom zas. bolo to nezničiteľné. čiže ja by som povedala, že je to ono, len mnohokrát zväčšené, tak to trošku inak vyzerá na tej veľkej fotke. či už to vznikalo z tých červíčkov alebo nie povedala som si, že trysky nikdy v živote viac.....

snezienkaaa82
2. okt 2021

Toto sme mali na dovolenke v kúpelke. Bolo tam vlhko. Akú vlhkosť mate v byte,, vraj je to z toho

zuzanalukasko
autor
2. okt 2021

@snezienkaaa82 no v kupelke som to ešte nevidela, mám jednoizbový byt, kuchyňa a izba a stále otvorenú vetracku alebo celé okno, aj v noci, sieťky máme a je na južnej strane.

zuzanna24
2. okt 2021

neviem, ale stipu ako dive, dokonca aj cez oblecenie... neznasam ich

panda21
2. okt 2021

Skús si stiahnuť google lens a odfotit to tým, malo by ti nájsť podľa fotky 😁

andreatytler
2. okt 2021

@zuzanalukasko Toto je urcite co povedala @lenilkovo.
Tieto musky ziju v odpadovych rurach. Ak mate niektoru ruru neuzavretu, tak vam vylietaju do bytu... mozno ani nie vy ale susedia.

snezienkaaa82
2. okt 2021

@zuzanalukasko hm, lebo ked sme boli na dovolenke, mali sme to vyslovene len v kúpeľni, ktorá bola vlhká. Z vonku to nepriletelo, lebo na okne bola sietka. A co susediua?

snezienkaaa82
2. okt 2021

@zuzanalukasko, toto som ešte nasla : ve svém původním domově jí jako líhniště vyhovují polotekuté substráty, v našich podmínkách to jsou odpady od koupelen a kuchyní.

zuzanalukasko
autor
2. okt 2021

@andreatytler No máme staré stúpačky ešte, susedov som sa ešte nepýtala. Tak skúsim dať ten čistič, neviem názov teraz do všetkých odtokov. Ďakujem

zuzanalukasko
autor
2. okt 2021
andreatytler
3. okt 2021

@zuzanalukasko My sme mali prasknutu odtokovu ruru pod domom a voda s odpadom sice odtekala ale kedze rura bola prasknuta uz nemala perfektny spad a v oblasti tej praskliny bola preliacina kde sa zachytaval odpad z kupelne a kuchyne a v tom sa liahli tie musky. Museli sme rozkopat celu pivnicu a vymenit komplet odpadovu ruru....
Ak nepomoze vycistit rury, zavolajte si odbornika co vam do rury nasuka kameru a zisti ci je niekde prasklina.
Ak to budu musky aj u susedov, mozno to rieste cez spravcu bytu alebo niekoho kto robi udrzbu a opravy.

andreatytler
3. okt 2021

@zuzanalukasko Alebo este ak je niektory byt dlho prazdny a nepusta sa tam voda, tak voda z pasci v potrubiach sa odparila a uz neblokuje kanalizaciu od bytovych priestorov a musky maju volny pristup.

snezienkaaa82
3. okt 2021

Žienky a mne sa zdá, že tie mušky aj stipu. Na dovolenke sme vôbec nemali komáre, len tie mušky a boli sme dostipani

zuzanalukasko
autor
3. okt 2021

Tak ďakujem všetkým, pre začiatok som dala teda do umývadiel sifo, zhučalo riadne, uvidíme či a na koľko to pomôže, ak nie, susedia, domovník.... Tak držte prsty a peknú nedeľu 🙂

zuzanalukasko
autor
3. okt 2021

@andreatytler Byt na samom vrchu je prázdny, potom susedia, potom my. No uvidíme.

heardka
2. okt 2022

@zuzanalukasko ahoj. Prosím ťa ako si sa toho zbavila ? Mám to vo wc

zuzanalukasko
autor
2. okt 2022

@heardka ahoj, ja som len tie odtoky pravidelne čistila, tiež sa mi zdalo, že sa objavujú pri okne, tak škáry vnútri v okne som vystriekala nejakým biolitom a veru dlho sa tu žiadna nevyskytla.