Čo je toto za hmyz?
@lenilkovo Neviem, to mi pripadá inak, nemá žiadne chĺpky a žiadne bodky na krídlach...
@zuzanalukasko keď sa tu ešte objaví, skúsim lepšiu fotku lebo fakt ma zaujíma čo to a odkiaľ to... Bývam v byte
@lenilkovo
@zuzanalukasko ale ono to fakt môže byť tá "koutule", lebo ja som mala podozrenie, že to vzniká z takých malých červíčkov, ktoré prežívali vo vani, ktorá bola ako vírivka. mala proste tie trysky. a odtiaľ, keď som chcela dať sebe alebo dcére kúpeľ, vždy vyliezli také malé červíčky. a v kúpeľni celkovo vznikalo najviac týchto mušiek potom. raz za čas ex trysky prepláchol akousi chémiou, chvíľu bol kľud a potom zas. bolo to nezničiteľné. čiže ja by som povedala, že je to ono, len mnohokrát zväčšené, tak to trošku inak vyzerá na tej veľkej fotke. či už to vznikalo z tých červíčkov alebo nie povedala som si, že trysky nikdy v živote viac.....
Toto sme mali na dovolenke v kúpelke. Bolo tam vlhko. Akú vlhkosť mate v byte,, vraj je to z toho
@snezienkaaa82 no v kupelke som to ešte nevidela, mám jednoizbový byt, kuchyňa a izba a stále otvorenú vetracku alebo celé okno, aj v noci, sieťky máme a je na južnej strane.
neviem, ale stipu ako dive, dokonca aj cez oblecenie... neznasam ich
Skús si stiahnuť google lens a odfotit to tým, malo by ti nájsť podľa fotky 😁
@zuzanalukasko Toto je urcite co povedala @lenilkovo.
Tieto musky ziju v odpadovych rurach. Ak mate niektoru ruru neuzavretu, tak vam vylietaju do bytu... mozno ani nie vy ale susedia.
@zuzanalukasko hm, lebo ked sme boli na dovolenke, mali sme to vyslovene len v kúpeľni, ktorá bola vlhká. Z vonku to nepriletelo, lebo na okne bola sietka. A co susediua?
@zuzanalukasko, toto som ešte nasla : ve svém původním domově jí jako líhniště vyhovují polotekuté substráty, v našich podmínkách to jsou odpady od koupelen a kuchyní.
@andreatytler No máme staré stúpačky ešte, susedov som sa ešte nepýtala. Tak skúsim dať ten čistič, neviem názov teraz do všetkých odtokov. Ďakujem
https://www.jabplumbingsolutions.com.au/blog/20...
Bude to veru asi ono, ach jaj
@zuzanalukasko My sme mali prasknutu odtokovu ruru pod domom a voda s odpadom sice odtekala ale kedze rura bola prasknuta uz nemala perfektny spad a v oblasti tej praskliny bola preliacina kde sa zachytaval odpad z kupelne a kuchyne a v tom sa liahli tie musky. Museli sme rozkopat celu pivnicu a vymenit komplet odpadovu ruru....
Ak nepomoze vycistit rury, zavolajte si odbornika co vam do rury nasuka kameru a zisti ci je niekde prasklina.
Ak to budu musky aj u susedov, mozno to rieste cez spravcu bytu alebo niekoho kto robi udrzbu a opravy.
@zuzanalukasko Alebo este ak je niektory byt dlho prazdny a nepusta sa tam voda, tak voda z pasci v potrubiach sa odparila a uz neblokuje kanalizaciu od bytovych priestorov a musky maju volny pristup.
Žienky a mne sa zdá, že tie mušky aj stipu. Na dovolenke sme vôbec nemali komáre, len tie mušky a boli sme dostipani
Tak ďakujem všetkým, pre začiatok som dala teda do umývadiel sifo, zhučalo riadne, uvidíme či a na koľko to pomôže, ak nie, susedia, domovník.... Tak držte prsty a peknú nedeľu 🙂
@andreatytler Byt na samom vrchu je prázdny, potom susedia, potom my. No uvidíme.
@zuzanalukasko ahoj. Prosím ťa ako si sa toho zbavila ? Mám to vo wc
@heardka ahoj, ja som len tie odtoky pravidelne čistila, tiež sa mi zdalo, že sa objavujú pri okne, tak škáry vnútri v okne som vystriekala nejakým biolitom a veru dlho sa tu žiadna nevyskytla.

@zuzanalukasko fuj, neviem presne to čo je, ale bývalý má toho plný byt. problém je, že keď jej tresneš, ona vypustí akoby taký čierny prášok a zašpiníš si steny.... my sme ich odstraňovali ručným vysávačom, ktorý bol vždy poruke. a nie a nie sa ich zbaviť. bohvie, čo to je, tiež ma to zaujíma 🙂 hoci teraz ich vo svojom byte nemám, ale čo to je, čím sa to živí a odkiaľ to ide, to ma zaujíma, pripájam sa