icon

Čo môže podvodník urobiť s vašimi údajmi?

emm133
4. nov 2024

Ahojte, dnes som zareagovala na inzerat na fb kde chcel clovek darovat oblecenie. Hovorim plne skrine idem na to. Dal mi cislo a ja jemu svoje. Cislo som dala do googlu a naslo mi ze ten clovek je podvodnik. Moja otazka je moze nieco urobit s mojimi udajmi ked vie z akeho som mesta ma moje tel c a vie moje meno? Moze si na mna zobrat pozicku alebo objednat nieco urobit nieco? Dakujem.

bublinka1426
4. nov 2024

@emm133 tieto udaje, si vies najst aj zozname telefonickom, ties tam bola adresa, meno cele a cislo.
pokial si mu nedavala rodne cislo napriklad ci bankovee hesla, sa nemas coho bat.
takisto samozrejme, napr ani cislo Platobnej karty ;)

nicoletta98
4. nov 2024

@emm133 a ako by mu dali pôžičku podľa teba? a objednať môže, už len dufaj, že dopredu zaplatí a ty len preberieš zásielku 🤣

earlgrey
4. nov 2024

Na FB? Bola to Renáta alebo Monika? či už je aj niekto ďalší, kto podvádza na fb? tieto dve mená sú najčastejšie spomínané....

alzbetkakockova
Odpoveď bola odstránená
belllinka
4. nov 2024

@emm133 ved tvoje meno, adresu a telefon vie xy ludi v roznych instituciach a vyplnas to v kazdom eshope a vie to aj kazdy kurier, co sa u vas zastavi, tak co stresujes? 😀

emm133
autor
4. nov 2024

@bublinka1426 hej to mi vobec nenapadlo ze su to v podstate lahko dohladatelne udaje. Nic okrem mesta v ktorom byvam tel cisla a mena nevie. Dakujem pekne za odpoved 🙂

emm133
autor
4. nov 2024

@nicoletta98 ano uznavam, to nebola najchytrejsia otazka kedze podla mena a cisla nikomu pozicku nedaju 😂 len som spanikarila a sama na seba som nas*ana ze som sa skoro dala nachytat.

emm133
autor
4. nov 2024

@belllinka to je pravda len skor sa bojim toho ze neviem v akych rukach to je

nicoletta98
4. nov 2024

@emm133 neboj nič sa nestane 😊

maranco
4. nov 2024

@emm133 zneužívajú ak im pošleš fotku občianskeho, alebo údaje z platobnej karty