icon

Čo najhoršie vám ako dieťaťu povedala/urobila učiteľka?

beatrixx1525
15. okt 2022

Kolegyňka ma tu inšpirovala, tak sa opýtam aj ja 😃 poďme si podeliť skúsenosti. Čo bolo najhoršie čo vám ako dieťaťu povedala/ urobila učiteľka? Ja som na základnej napríklad mala jeden exemplár, najprv mi bola triedna potom na druhom stupni ma učila hudobnú. Ako triedna mi na telesnej stúpla na chrbát pri jednom cviku a spôsobila doživotné zdravotné problémy, keď som prišla po chorobe tak mi raz hodila zošity o zem a prinútila ma ich pozbierať lebo som nemala DÚ a chcela som nech mi dovysvetlí, potom na druhom stupni nevedela zniesť že sa hudobne angažujem a účelovo mi dávala najhoršie známky z hudobnej hovoriac že zo mňa nič nebude (mám kapelu a hrám na 4 nástroje). Tak teraz vy dajte 😃

Strana
z2
beatrixx1525
autor
15. okt 2022

@lamonita krista no nech mi niekto vysvetlí prečo takí ľudia pracujú s deťmi 🤦‍♀️

natall113
15. okt 2022

polka druhého ročníka na strednej škole, vrámci triednickej spolužiačka začala riešiť, že nás stále triedny nepozná po mene, on sa začal obhajovať ako má toho veľa atď a začal hovoriť rôzne porovnania a prirovnania kto sa ako podobá a kto má podobné meno a priezvisko. Zrazu išiel porovnávať mňa a spolužiačku pre predstavu ja 175 cm 80 kg ( akurát som bola v štádiu kde som schudla 7kg a bola som na seba strašné hrdá) dlhé hnedé vlasy a okuliare. Spolužiačka 165 cm asi 100kg krátke čierne vlasy a okuliare. Takže jediné čo sme mali aspoň podľa mňa spoločne boli tie okuliare a triedny v tom jeho porovnávaní povedal "veď vy sa ani nemôžte čudovať, keď si vás pomýlim, veď ste rovnaké ako také prasatá...pamätám si ako sa mi tlačili slzy do očí, triednicku sme mali v počítačovej učebni viem, že som sa ani neotočila len som pozerala do monitoru. V tom období, keď som schudla tých 7kg a následne som chudla ďalej to bola pre mňa veľká rana.

euka210
15. okt 2022

@beatrixx1525 asi budem za divnu, ale nic take...mali sme dobre ucitelky, nie vsetky super, ale nic take hrozne nebolo na ZS. A to 30r dozadu.

elenita
16. okt 2022

Dievcata, citam si tuto temu a chyta ma neskutocna frustracia, bezmocnost a zlost. To co za hovada Vas ucili?? Zaroven mi je luto, ze nase generacie boli vychovavane v zmysle drzat hubu a krok a nechali sme si na seba kydat, bali sme sa ozvat. Az ma srdce boli, ked si niektore zo situacii vyssie popisanych predstavim.
Inak ja som tiez zazila, uz ako mlada matka, dvojicky 3-rocne 1.rok v skolke (predtym takmer rok v jaslickach), mali hnusnu ucitelku. Ta mi raz pri preberani deti len zahlasila, ze Vase deti su ako taki mimozemstania 😳 Vtedy som len na nu vyvalila oci, mlada a sprosta, dnes by som sa jej asi razne spytala, ako to myslela. Tak ano, syncek bol pomalsi v obliekani a kreslit ho velmi nebavilo - zato v tom veku poznal vsetky pismena, cisla, hodiny, ratal s prechodom cez 10-ky, len to samozrejme mila pani ucitelka netusila, lebo pre nu bolo dolezite kreslenie. Alebo sa mi deti asi rok po odchode zo skolky zverili, ze syna spominana ucitelka na prechadzke buchala do chrbta, lebo pomaly kracal. Doteraz citim zlost, aj na seba, ze som to nevedela a neriesila.

5noach12
16. okt 2022

@marianarem fuu, tak mať takú protekciu, tak sa pod zem prepadnem. Niekto sa snaží, čo to dá a aj tak mu učitelia lepšiu ako trojku nedajú. A niekto zas nič nerobí a má samé a ešte sa nechá nazývať premiantom. Sa divím, že niektoré školy pri prijímaní pozerajú na prospech lebo toto je absolútne neobjektívne

marianarem
16. okt 2022

@5noach12 No ved hovorim, ze mi to nebolo prijemne, v ramci svojich moznosti a schopnosti ziacky prveho stupna som namietla, ale bez usoechu. Premiantka som bola konzistentne celu zakladnu aj strednu, aj vysoka mi isla, aj doktorat z matematiky mam 🙂 Ale to nebolo myslene ako ze sa chcem chvalit, len som chcela nacrtnut sitiaciu. Ja dnes sama ucim a ziadna protekcia u mna nefunguje, suhlasim s tebou, ze to nema vo vyuke co hladat.

avicii18
16. okt 2022

Na ZŠ sa s nami nijako nesrali. Telocvikár mi dal facku (povedal som kokos a on počul niečo iné), ak ste mali na jeho hodine žuvinu dal vám ju do vlasov. Pobil som sa so spolužiakom na "pestovateľských prácach" a učka nám vykefovala tváre zmetákom...fakt, nekecám. Jedna učka bežne po nás hádzala čo mala po ruke keď sme vyrušovali. Kriedu, špinavú špongiu, pol kilový zväzok kľúčov...Iná zase ťahala za uši, za šticu ale top bola rana do hlavy prsteňom čo mala na ruke. A to nebol prstienok z kolotočov, ale kus zlata s poriadným kameňom. Tie decká si to ale vždy niečím "zaslúžili", preto to nik neriešil. Nikdy nikomu vážne neublížili. Boli to také "výchovné" zauchá. Učky sa vyventilovali a mohli sa venovať výuke. Neviem ako je to teraz, ale asi viac chlastajú ako kedysi lebo už nemajú ten frustračný ventil.
Inak toho telocvikára občas vídavam, ale žiadnu zášť k nemu necítim. Oni medzi nami nerobili rozdiely, aspoň si nepamätám že áno. Po ušiach dostal či premiant triedy, alebo ten najväčší vyvrheľ, keď si to zaslúžili. Samozrejme že šprti boli kľudnejší, ale bola to taká fair-play hra, ak môžem použiť športovú terminológiu 🙂

lorenita
16. okt 2022

V skolke sme chodievali doobedu na prechadzky a ucitelka mala taky zvyk, ze si pred prechadzkou naruzovala pery a vzdy dala niektoremu dievcatku odtlacok na lice. Ja som ho nikdy nedostala a tak velmi som po tom tuzila, brala som to ako "dokaz" toho, ze ma to dievcatko rada. Mozno to niekomu pride smiesne, nedolezite, oproti inym pribehom tu je to fakt nic. No so mnou sa to taha doteraz a to uz mam 30, vzdy si na to spomeniem... V ziadnom kolektive som nebola nejako zvlast oblubena, vzdy som bola skor to zadumcive tiche dieta...

Strana
z2