Čo napísať na pomník dieťaťku, ktoré nemalo právo na život?
Dobrý deň píšem tu a je mi velmi smutno. Mam priatela a obaja máme deti ktore sme mali v prvom manželstve on tri dospelé a ja dve 17 a 11 ročné. Moj ex nerobí problém mne ani jemu. Priateľova ex je ale čistý psychopat. Jeho 18 ročná dcéra čakala bábo a tak sme spolu začali zháňať cez marketplace postieľku, hračky a ine drobnosti. Ex mu vyvolavala ze sme sialenci a že to dievča vôbec nevie čo chce. Oslovovali sme sa deduško a babička. Fotili sme sa so snimkami ako babo rastie.Jeden víkend s mamou a jeho dcera isla na potrat. babo uz bolo veľké musela pisat do Bratislavy aby jej to schválili.Plakala som ako dážď a je mi s toho zle. O par mesiacov otehotnela znova a teraz jej to matka schvalila a vzala ju pod svoj dohlad. Jej priatel sa môže tak len pozerať ani toho nechcu tie dve vo svojej blizkosti. Podstatne ale je ze chceme tomu utratenemu babu urobit pomnicek na cintorine a chcem aby sa na neho nezabudlo a ze sme robili vsetko preto aby bolo na svete nasa vina bola len ta že sme sa tešili a možno keby sme ho nechceli žilo by 😔😔😔Boli sme aj za pravnikom este ked čakala prve babo že či sa jej dá v tom potrate zabrániť aj s otcom dieťaťa no nedalo sa kym ho má matka v bruchu rozhoduje o ňom plne sama😢😢😢😢😢Poradte mi co napisat na pomnicek aby to bolo jasne a aby vsetci vedeli ako to mna veľmi boli. Nehnevajte sa ale
Nechoď touto cestou. Nebolo to tvoje dieťa, ani pokrvne nádejné vnúča, tak nemáš právo nič vybavovať. Nemáš úmrtný list, nedostaneš hrobové miesto. To čo vymýšľaš, nie je ok
Ked si v momentalnom citovom rozpoloženi, v kostole zaňho zapálit sviečku, dat odslužit omšu (?) spravit si obrazok na pamiatku, zaramovat nejaky verš, sochu anjelika...
@cacianka Ahoj dakujem. Vybavuje to moj priateľ hrobcek a rozmyslame co tam napiseme. Je to jeho dcéra a aj ked dietatko velmi chcel rozhodla sa a nemohli sme s tym nic robit. Hrobove miesto uz mame a on to velmi chce.Jeho ex mu povedala ze vnucat bude mat este vela tak nech nestresuje. Plakal velmi. Nebola to moja pokrvna dcera ale vsetky svoje deti berieme ako nase. Chceme mat miesto kde za nim prideme a ako si pisala zapalime sviečku. Fotku uz mame doma hned vedla jeho mamky a brata. Ďakujem 😇
tvoj čas bol krátky na zemi, už si tam, kde sa radosť nemení
....🧚♀️
@cacianka nechaj tak, teraz lomcuju emócie...
autorka - modlitba, omša, symbol alebo fotka zahojí tvoje rany..preživaš to emocionalne, nie vždy život ide, ako si prajeme..Boh vyrieši každu situáciu svojim časom, nechaj to plynúť a čas ukáže..😇

@lamco 🤣🤣🤣🤣