icon

Čo nerobiť 1. januára 2025?

1. jan 2025

Ahojte máte nejaké povery ? Ďakujem

Strana
z2
elanor
1. jan 2025

vraj sa nema vynasat smeti, aby si si stiastie nevysypala, nevyhodila. Nema sa jest kura, aby ti stastie neuletelo, ani ryba, aby stastie neuplavalo.
no a potom take vseobecne - ako na novy rok, tak po cely rok....

tenerifka
1. jan 2025

@elanor a krava ci prasce sa moze? Nestane sa, ze stsstie utecie?
A ked je v tom smeti co idem vyhodit len humus a bordel a zamerne sa toho v Novom roku zbavujem, ako si mozem vyhodit stastie, ked prave to stastie vidim aj v cistote a poriadku?
Akoze absolutne to postrada logiku

elanor
1. jan 2025

@tenerifka netusim, ja som to nevymyslela... musis asi vyvolat duchov sakych starych slovanov, abo koho, a spytat sa ich

lindous
1. jan 2025

My tiež nejeme hydinu a ryby, aby neuletelo/neuplávalo šťastie 🙂 ale je to len zvyk, neveríme na to naozaj samozrejme 😀

deti95060810
1. jan 2025

mne ex svokra hovorila že 1.1. sa nemá prať...ani žiadne prádlo nemá visieť na šnúre...lebo inak do roka budeš visieť aj ty. - obesíš sa.

biba_18
1. jan 2025

no ako teda, na nový rok fakt kuracie nerobím…

nelca84
1. jan 2025

@deti95060810 no nechcem vediet ako sa citia teraz tie, co veria na povery a prave si uvedomili, ze im visi na susiaku pradlo zo vcera 🙈

kvietok1233
1. jan 2025

@nelca84 este že už máme sušičky 😀

ina2405
1. jan 2025

@elanor na toto som mame povedala, že šťastie môže aj priletieť aj priplávať k nám😁.

brrunetkaa
1. jan 2025

@nelca84 počkaj chvíľu a možno nájdeš príspevok ,,baby pomoc zostalo mi prádlo na sušiaku zo včera je pravda že do roka bude po mne?? Som zúfalá”

diewcatqoo
1. jan 2025

Ma sa iba lezat na gauci, lenosit a nechat sa obsluhovat, lebo ako na novy rok, tak po cely rok.

diewcatqoo
1. jan 2025

@brrunetkaa sakra, mne zostalo. Kazdy rok mi zostava. Zomriem?

angeli121212
1. jan 2025

@deti95060810 pre pána toto je hrozná povera... A ja mám doma dva plne sušiaky prádla 🤦😭 moja mama inak perie skoro furt sa normálne divím, že sme ešte všetci ok 😂😂

brrunetkaa
1. jan 2025

@diewcatqoo zjavne áno, vyššie píšu, že do roka budeš visieť aj ty, tak si ešte poriadne užívaj života

nynia
1. jan 2025

Ja teda na nič z toho neverím ale čo viem nemá sa prať a vešať prádlo, vynášať smetie, jesť kuracie, morčacie, kačacie, králičie mäso a ryby.

teki1
1. jan 2025

@angeli121212 Keď nie ty,tak za každý tvoj zavesený kus sa niekto,niekde obesí. Ľudia v minulosti si vymýšľali riadne blbosti.🤨

Este tak dve tri generácie a mozno sa na tieto povery aj zabudne.Lebo mne zamrzla von šnúra na prádlo,dúfam nik nezamrzol v noci tiež?😵‍💫

maranco
1. jan 2025

Aspoň že kresťania sa oslobodili spod otroctva povier a služby bohom šťastia a osudu.
Evanjelium Jána 8:32 poznáte pravdu a pravda vás vyslobodí

Bohu sa nepáčilo ak v izraelskom národe, niekto opustil svojho Boha a začal slúžiť bohu šťastia a osudu, na toho sa Boh hneval a za také konanie mu predpovedal smrť.
Izaiáš 65:11, 12

romino
1. jan 2025

Vraj sa aspon 1.1. nema byt na mobile, lebo inak budes na mobile kazdy den

stellarstar
1. jan 2025

@romino 🤣👍

riyadh
1. jan 2025

Ja doslova nebudem dnes robit nic, som po busy nocnej, takze tv deka a vecer spat😊

hruska91
1. jan 2025

My dnes máme na obed ryby od včera :D čo mi to predpovedá? 🤣🔮

viestta
1. jan 2025

@maranco stale najviac veriacich veri na povery, nosi cervene snurky na zapasti, vesia cervene maslicky na kocik, utiera oci pocikanou plienkou, pali uhliky, lebo mu doslo z oci, zastane na chodniku ak mu prebehla cez cestu cierna macka, neje ryby na Novy rok a ani nevynesie smeti, radsej prekracuju rozsypanu struhanku z reznov, lebo na Novy rok sa nesmie zametat...

maranco
1. jan 2025

@viestta len to je paradox, že ich boh o ktorom tvrdia že mu slúžia to neschvaľuje a hnevá sa na to, je žiarlivý ak slúžia aj iným bohom

to je rovnaké ak tvrdím že som v manželstve, bijem sa do hrude aký som ja vzorný manžel a popritom mám milenku, idem robiť to čo sa jej páči, som obyčajný pokrytec a manželka ma znenávidí

viestta
1. jan 2025

@maranco mne to vysvetlovat nemusis, ja celkom dobre chapem ten paradox aj ked som ateista. Ale ziarlivy Boh, to je pre mna novinka, to som este necitala 😅

evansova
1. jan 2025

@diewcatqoo Vyborne, presne tak to mam dnes.

teki1
1. jan 2025

@viestta Do hája s tou strúhankou,už neskoro.😱🤣Teraz čo? 🤨

viestta
1. jan 2025

@teki1 to iste ako keby si ju prekracovala. Teda nie, keby si ju nezamietla do vecera ju mas po celom dome

teki1
1. jan 2025

@viestta Asi ju pre istotu a pokoj na duši zase trochu rozsypem.🤣🤣🤣

sticker
maranco
1. jan 2025

@viestta máš to v 2. Mojžišova 34:14
tiež by sa ti nepáčilo keby tvoj manžel venoval väčšiu pozornosť iným ženám, tak aj kresťanskému bohu sa nepáči ak jeho ľud slúži aj bohom šťastia a osudu

viestta
1. jan 2025

@maranco mne je to jedno kde sa to pise, pobavil ma ziarlivy Boh

Strana
z2