Čo pomáha na hnačku u mačiatok?
Dobrý deň, prosím Vás o pomoc. Máme mačiatko domáce, žiadna čistá rasa. Môže mať cca 4 mesiace. Má hnačku. Kúpila som v lekárni Smectu. Dostáva ju 2 . deň. Viete mi prosím zo skúseností napísať, že čo zaberá najlepšie na tú hnačku?Ďakujem🙏
Určite veterinár, môže to byt aj nejaká maličkosť ale aj vážna vec.
Ja vtedy dám probiotiká pre mačky (probican alebo aptus) a granule z veteriny na zažívacie problémy. Ale u takého malého by som skočila preventívne na veterinu, nevieš čo môže mať.
Určite ako píšu vyššie, nepodceňovala by som to a smer veterinár. Dávate jej piť mlieko?
Ak je to infekcna hnacka, nezaberie nic iba veterinar a lieky. Odporucam dlho doma necakat, stav sa moze rychlo zhorsit a zbytocne potom bude liecba dlhsia aj nakladnejsia.
@mikasa_ackerman Nie, vôbec
My máme doma, vonku 2 mačky . Cca rovnakého veku. Jedna je zdravá ako rybka a táto druhá ani neviem, že čo zjedla. Dostávajú jesť rovnako a rovnaké krmivo.
Nemusela nič zjesť. Môže to byť baktériou,parazitmy, otrava,infekciou -a toto by som veru nepodceňovala ak vám na tej mačke aspoň trochu záleží.
vobec nic nemusela zjest.
nenechaj ju trapit, boze...chodte s nou k veterinarovi
@maca1984 Pevne verím, že to nebude otrava! I keď mám susedu, ktorej “prekážala” naša mačka. Ona má tiež dve mačky. A presne táto biela-odvážna chodila k nim. Druhá naša ryšavá, tá je bojazlivá ešte stále. Cigáni ju priniesli a zatvorili ju. Urobili sme s nimi výmenný obchod. Už sa nechá pohladkať a aj sa pritúli, ale k cudzím ľuďom nie. Uvidíme, že čo povie veterinár.
Áno, beriem ju k veterinárovi dnes.
@nyusika
Dáme pozrieť aj druhú cicu.
Otrava to byva velmi malokedy - a mava akutnejsi a agresivnejsi priebeh. Staci obycajna infekcia, teraz je aj zle pocasie, vsetci chodia na veteriny s hnackami.
Druha macka moze byt v pohode, nie vzdy zahnackuju zvierata (aj v spolocnej domacnosti) naraz.
Urcite odcervit a ist k vetovi.
Žienky, boli sme u vetiho a kocúrik 1,1 kg dostal injekciu a antbiotiká na 10 dní. Avšak o 2 dni mám zavolať, či sa stav zlepšil. Znášal to hrdinsky, ani pri injekcii nemukol. Druhá cica sa mu tak potešila, keď sme sa vrátili.
Tak nám držte palce, nech sa mu stav zlepší.
I
dobry den,davali ste normalne ochutenu smetcu? poradili mi ju pre macku-ma rozohdeny zaludok,zjedla masko ktore nemala a teraz ma z toho nasledky.. nasla som aj neochutenu smectu go a prasok klasika ochuteny..v akom mnozste ste davali? a ako casto? dakujem

ísť k veterinárovi.
Hnačka môže mať rôzny pôvod, treba vyšetrenie.