Čo pomôže proti komárom?
Prosim viete mi poradit nejaky postrek proti komarom, ktory nam aspon ciastocne ulahci zivot? Doma vo vnutri to viac-menej zvladame sietkami na oknach, ale na zahrade je situacia katastrofalna, nejake posedenie na zahrade je totalna nemoznost, uz aj len povesanie vypratej bielizne je pre mna heroickym vykonom. Okrem toho strasne trapia aj psa. Uz som z toho zufala a napadlo mi, ci mozno nejaky lokalny postrek na nasej zahrade by nam aspon ciasticne nezlepsil situaciu.
@whiterose u nás v záhradníctve predávajú postrek proti komárom, ktorý účinkuje na báze repelentu. Je to účinné, všade na okolo môžu mať komáre ale z tvojho pozemku ich to odpudzuje. Je to ale dosť drahé a po každom daždi treba nastriekať znovu. Ideme si kúpiť aj my. Tuto u nás to majú viacerí a chvália si to. Zistím ti ako presne sa to volá, aj cenu a pisnem ti do IP.
žeby ocot..... 😀

@whiterose lokalne postreky su neucinne. aby sa dostavil nejaky efekt musi byt postriekane sirsie uzemie. podobne problemy musia mat aj susedia, nie? stazujte sa na miestnom urade, oni by mali taketo veci zastresovat.
tento rok je vela komarov, niekde sa naozaj neda vobec vydrzat. zatial ti neostava nic ine len repelenty... my sme mali vyborne, ucinne sviecky proti komarom, ale tie exterierove prestali vyrabat.... ☹ teraz sa daju zohnat len take biedne, ktore nemaju velky ucinok. existuju este aj rozne pristrojceky, ktore nosis na opasku a odpudzuju komare (maju v drogeriach), alebo specialne elektropristroje, ktore som videla v restauraciach....