Čo zaberie proti komárom?

silviazlat
29. júl 2020

Ahojte. Prosím Vás o radu, či existuje niečo účinné proti komárom vonku. Máme chatu, kúsok od potoka. Keď tam chceme večer posedieť chvíľu vonku, idú nás zožrať komáre. Mávame tam aj veľký stan - prístrešok v ktorom máme UV lampy - ktoré ich lákajú a zabíjajú elektrikou, ale aj tak majú prevahu. Nemáte náhodou niekto skúsenosť? Existuje napr. nejaký postrek, ktorý by ich vedel trocha eliminovať??? Sviečky odpudzujúce hmyz vôbec nezaberajú.

Ďakujem za každú radu

anos18
29. júl 2020

@silviazlat ahoj,bola som u známych na chate a oni mali špirálu proti komárom,zdalo sa mi to celkom účinné.
https://www.lacnepostreky.sk/pripravky.proti.li...

solange7
29. júl 2020

@silviazlat aj mna to zaujima. Vcera ma skoro zozrali a to mame dom od potoku vzdialeny celkom slusnou strekou.
Mas pravdu, sviecky proti hmyzu su uplne neucinne a nebudem sa predsa kazdy den striekat len kvoli komarom. Syn aj manzel su alergici a tieto pripravky su celkom agresivne. 😒

ghelena
29. júl 2020

zevraj Olival kids repelent je fajn, chcem objednat teraz

jaskolka
29. júl 2020

Do misky nasypat klinčeky a zaliat bielou Alpou. Je to osvedčené.

silviazlat
autor
29. júl 2020

@anos18 vyskúšam, ďakujem

fokuska
29. júl 2020

Pristresok alebo stan "uzavrite" mosyktierami - su to len jemnucke siete a mozete ich postriekat lakoholom (vodka, alpa...), v ktorom sa luhovali aromaticke veci ako klinceky, skorica, rozmarin. Tak nebudu blizko pri vchode a nedonesiete si ich "dnu" do pristresku.

silviazlat
autor
29. júl 2020

@fokuska Ide o to, že ten stan sa aj často otvára - keď zároveň grilujeme, alebo keď chodia von fajčiť... preto zháňam nejaký postrek, ktorým by sa napr postriekali stromy okolo posedenia, alebo niečo na tej báze... je to v lese a pri vode a tam sú tie malé mrchy fakt hladné a agresívne. Poštípu aj cez oblečenie. Ranka sa potom aj 3 týždne hojí. Mám nohy doštípané a červené ako keby po mne niekto strielal

fokuska
29. júl 2020

@silviazlat Nic take zazracne neexistuje ;) vsetko to moze pomoct aby ich to trochu odstrasilo, ale kym medzi komare a seba nedas nejaku fyzicku barieru, tak to nepojde ;)
Tie siete mozete mat tak, ze ich vies roztvorit ako zaves - cize kto pojde dnu/von tak si siet odtiahne - jasne, nejake komare vletia dnu, ale ked aj siete nastriekas tym vyluhom z klincekov, tak to bude lepsie.

renatka100
29. júl 2020

@silviazlat akykolvek olej - eukalyptovy, tea tree, levandulovy, matovy, zriedit napr kokosovym a potriet cele telo

lilitela
29. júl 2020

@silviazlat su postreky, vyrazne to znizi, treba vsak neustale opakovat lebo potvory zase priletia odinakial.

simca06022011
29. júl 2020

no my sme v chorvatsku videli take podnosy a nieco na tom zapalili.. ten dym ich vydymil a este to aj prijemne vonalo. Ja v zahrade pouzivam sviecky proti komarom, pripadne susedka ma take "fakle"... Ale najucinejsia pomoc su zavesy a siete... ale to tiez iba ak to viete urobit "skárotesne", lebo prepachaju sa potvory aj cez 2x2cm priestor..a j mensi (viem urobila sa mi dierka v sietke na okne :D)

simca06022011
29. júl 2020

A ak mas s tym hklavne ty problem, tak sa nastriekaj repelentom. To nam zase pri balatone normane nosili na terasu aj k stolom.. vystriekali sme sa a sedeli.