Čo robia vaši puberťáci doma počas korony?
Ahoj,dievčatá.Veľmi ma zaujíma čo robia vaše deti-chlapci vo veku cca 13-17 rokov teraz v čase Korony doma.Keď nemajú krúžky,nemôžu ísť do školy,nemali by behať po vonku s kámošmi,úlohy vypracujú cez PC raz-dva a celý deň pred nimi.ďakujem za vaše odpovede
@hettinka ano ja som učiteľka tiez takze viem o com hovoríš.ja len konstatujem ze moje decka viac sedia na PC a su lenivsie ako boli.a to sme knihomolska rodina cize projekty sa nerobia ctrl c ctr v...plus zaujmov majú veľa (zus atelier balet atd)ale fakt su usedenejsi ako boli...uz nech sme späť v normale☹️
@namornicka moj syn ma 18 a chodieva s nami na dovolenky, obcas ide so mnou vyvencit psa, sem.tam ideme do mesta na kávu (hovorim o dobre mimo korony) ale tiez viac času travi s kamarátmi ..to sa mi zda uplne v pohode a zdravé 😉
@nenne9 jasne, že sa viac sedí, už len preto, že sa nejde do školy.
Nás mladý za normálnych okolnosti o pol siedmej ide do školy, o 7:00 už hra Ping-Ping v klube, potom škola, po škole aktivity a sadne si tak o 17:00. Teraz ráno dlhšie spi a sú aj povalovacie dni (ako teraz, keď 3 dni tu pršalo). Ale už sa pomaly vraciame do normálu aspoň čo sa týka vychádzok von, veru, nech už žijeme normálne.
@nenne9 u nas podobne. Mam 18r dceru. Sem tam spolocna aktivita, hlavne spolocenske hry, pozrieme nejaky film, spolocne dovolenky ale travi viac volneho vlcasu s kamoskami. Myslim ze v tomto veku je to normalne. Nestojim jej za zadkom co ma a c9 nemarobit. Je dospela potrebuje aj ona svoje sukromie a volnost. Doma ma svoje povinnosti ked ich splni robi si svoj program.
Svojho 17r.sa pokusam zapajat do domacich prac. Keďže som aj ja už niekolko tyzdnov doma, tak som sa pustila do zveladovani zahrady a tak ho ťahám nech pomoze.Bud fyzicky nieco preniest, pokosit travnik alebo aspon nech sa venuje 4r.kym ja nieco porobim. Okrem toho auto umyt, povysavat v dome, do obchodu (blizkeho) ho pošlem ked mi nieco chyba na varenie, včera natieral taký stojan dreveny, no trpezlivosť mu chyba. Alebo pomaha otcovi niečo zmontovat ( hojdalku) malej, No nieje to denne ale tiez nemozem pozerať na to ako je cely den na hrach a mobile. Inak chodi každý vecer na bycikel, občas s kamosom chodia kopat loptu na ihrisko.
Tak u nás chlapec skôr inklinuje k prácam v kuchyni aslecna s otcom kladie a brúsi podlahu aktuálne 😂
@nenne9 ja ešte dospelé deti nemám, ale tiež si myslím, že dovolenky spoločné kým u nás žijú budú, zimné aj letné. Ono tá pubertálny vzdor asi časom prejde a už dovolenky ktoré zaplatia rodičia budú zaujímavé 😀
@namornicka 😂 na dovolenky s nami chodia.raz nesiel syn s nami na 3dnovy vylet do bosny lebo bol pozvany na velkolepu párty nejakej kamošky.otras.prevolala som aj gate😂a on uz tretí den vypisoval kedy prideme kde sme atď atď 😂😂😂

@montemotherone hm, to je ironia ci sarkazmus? Si ucitelka, ked je to taka touchy topic pre teba? Ja vystudovana, robila som to par rokov, moved on. Ano, zavidim im v dobrom urcite vecie, dalsie by som nemenila.