Čo robiť, ak kupujúci žiada vrátenie peňazí za telefón?
26. máj 2024
Dobrý deň mám taký problem, predala som dnes telefón za 400€ cez bazos a osobne. Povedala som osobe nech si telefón pozrie a bolo všetko v poriadki, dala som krabičku sklá, nabijacku a samozrejme telefón. O pár hodín mi dotyčná osoba vola že sa telefón nedá nastaviť a prihlásiť sa jej doňho. Chce peniaze naspäť… ale ja som pred par hodinami telefón skúšala aj všetko, všetko fungovalo mám aj fotky, lebo som ich fotila ešte jednej pani (ktorá si po to ani neprisla). Mám telefón zobrať pokazený a vrátiť peniaze? Nechcem mať problémy ale tiež nechcem prísť o peniaze alebo mať pokazený telefón. Ak ma dajú na políciu co s tým? Bojím sa že budú problémy. Ale mám fotky že všetko šlo

@imriska986
1.) najprv by som sa opýtal čo to znamená, že sa telefón nedá nastaviť alebo čo to znamená, že sa nedá prihlásiť.
2.) Skontrolovať telefón podľa IMEI/výrobného čísla a fotiek či je to ten istý predaný kus.
3.) ak ho kupujúci zablokoval tým, že sa prihlásil a už si nepamätá heslo, tak by som mu reklamaciu neuznal
4.) rovnako, keby sa pokúšal o podvod a pokúšal sa mi vrátiť iný pokazený telefón