icon

Čo robiť, ak sused jazdí bez vodičského preukazu?

timea232126
27. sep 2024

Pekný deň prajem sused chodí bez vodičského preukazu .nikdy ho neviem vystihnúť a spraviť video aby som mala dôkaz . vždy povie nemáš dôkaz čo chceš nahlásiť neviem kde poslať policajtov aby ho chytili.čo by ste mi poradili? Vodičský preukaz mu bol odobratý no neviem kedy čo by mu za toto hrozilo?

Strana
z3
mircalla
28. sep 2024

@svetlonos No minimalne tym ziska to, ze typek bez vodicaku nebude ohrozovat inych ludi. Nakolko vodicak nema, bol na to padny dovod a evidetne zakaz ignoruje. Ked ti takyto clovek zrazi dieta, tiez sa budes pytat, co tym ziska?

mira0611
28. sep 2024

@minenkak ja nepracujem na policii, mne toto povedal policajt.

svetlonos
28. sep 2024

@mircalla
ale tu ide o niečo úplne iné. Toto sú jednoducho kreteni ale on by vedel, ze ona ho nahlásila. A teraz si predstav, co od takeho kkta ako suseda môžeš očakávať za prusery! O tom som som pisala, pretože polícia nezasiahne pri vyhrazani realne. Až po ublizeni na zdraví... A toto by som neriskoval. Treba používať zdravy rozum a hold, myslieť na seba.
Keby on netušil, že to ona ma v plane - super nech hlási! Ale takto? Zazila si niekedy takeho suseda, ze by ti robil zo zivota peklo? A ten by sa teda určite nesral s ňou. Takže za svoju spravodlivosť by tiez ľahko mohla minimalne dostať do držky, ale hlavne ze bola sorabodkuba, ci?

svetlonos
28. sep 2024

@timea232126
véd ho v pohode nahlas! Ja osobne by som sa proti kretenovi ubrániť nevedela. Tak ak sa nebojím následkov, smelo do toho. Vieš, spravodlivosť je jedna vec - realita vec druhá. Tuším aspom ako by reagoval, keby ho fakt stopli policajti a jeho by napadlo, že si to bola ty??
V určitých veciach by som bola schopná ist cez mŕtvoly ale nie v tomto pripade. Pretoze byt hrdinkou a báť sa potom dôsledkov, no ďakujem pekne. Ja to neuznávam, ale musím hľadieť predsa na seba a chrániť svoju rodinu! Nie zachraňovať svet ved sa opytaj na polícii, co robot, keď ta bude zastrašovanie a dôjde k násiliu? Potom sa rozhodni.

vevebono
28. sep 2024

Môj sused chodí bez vodicaku a nadrbany. Tak sa bojim o nase auta, ze ak nabura, nema ani poistku, ani peniaze.Toľkokrát som volala policajtov. Vždy prišli neskoro. Video ako dôkaz nestačí. Musia ho chytiť.

mircalla
28. sep 2024

@svetlonos Zazila som take, dokonca tam byval nelegalne, vystahovali ho. Bol sa mi tehotnej sa vyhrazat smrtou. Ale ani som ho nikde nenahlasovala, stacilo ze som mu oznamila, ze ma vytopil a nastalo peklo. K veci: ja sa nebojim. Uz som mala problemy v minulosti, ze som sa ozvala. Ludia su priposrati. Nevidim inak dovod, ako by to zistil.

svetlonos
28. sep 2024

@mira0611
myslela som tak, ze mnohí jazdia a VP nikdy nemali. Ale tu ide o úplne niečo iné.

oli18
28. sep 2024

@prasiatko30 môže zauradovať aj náhoda. Chytia ho policajti aj bez udania. A on si tak, či tak bude myslieť, že to bola ona. Takže ho môže rovno udať, čím skôr, tým lepšie.

prasiatko30
28. sep 2024

@oli18 vsak hovorim, ze ked mu povedala aky ma umysel tak byt na jej mieste tak dufam, ze mu vratia ten vp velmi rychlo a necapnu ho policajti.

nikomraz
29. sep 2024

Boze, tieto rady.. Normalne zavolaj na policiu, ked odide prec... Povedz im vsetko, aj sa predstav a povedz im, ze ich prosis, aby nespomenuli tvoje meno a dovod, ze sa bojis... Z vlastnej skusenosti viem, ze to tak fungovat bude... Dokonca pocas toho, ako sa s vynnikom policajti rozptavali vonku, mi volali zo stanice kvoli informaciam a nasledne volali policajtom, co vypocuvali... Pripad sa vyriesil a doteraz nikto nevie, ze som to bol ja...

animus
29. sep 2024

@timea232126 nechápem tie priposrate komentáre. Olasaci sú zvyknutí že sa ich ľudia boja a vedia to využiť. Keď tu čítam tie komentáre normálne nechápem. Nie raz som mala s takými konflikt, stačí im ukázať že sa ich nebojíte a dajú pokoj. Tiež nie sú nedotknuteľní. Autorka volaj políciu, fandím ti že ti nieje ľahostajné že môže niekomu ublížiť.

jockey
29. sep 2024

Nikdy nebude na Slovensku dobre...
Sme jeden priposratý národ, ktorý aj pri malej odvahe radšej sklopí zrak.
Jasné, že ho treba nahlásiť. Úplne bez debaty.
Polícia absolútne nerieši, kto volá, ale rieši problém.
Kokos,som sklamaný. Mladí ľudia a takto rozmýšľať.

jockey
29. sep 2024

A ešte budete vyplakávať, že sa váš nikto nezastal na ulici, keby sa vám niečo stalo...
Ale že ste rovnakí ako všetci, ktorí vám nepomôžu, to už nevidíte.

katie253
29. sep 2024

Ja som volala za jeden kamion na diaľnici, išiel kadejako, tak mi späť priamo volala hliadka, ktorá ho na diaľnici zastavila, ze co vlastne urobil ten vodič kamiónu

purple_wolf
3. okt 2024

mas velmi nudny zivot ked ta zrovna toto trapi a este vyhlasis ze s nimi nechces mat problem?? si zosalela nie????

prasiatko30
3. okt 2024

@katie253 si aj zastavila kamion a povedala si mu, ze ides volat policajtov?

katie253
3. okt 2024

@prasiatko30 nie, len som volala, ked som zišla z diaľnice. Netelefonovala by som za volantom.

prasiatko30
3. okt 2024

@katie253 problem je v tom, ze dotycna suseda osobne konfrontovala a povedala mu ze ho uda, na co jej on do ksichtu povedal, ze nech to len skusi a uvidi - cize aj ked ho uda anonymne alebo aj ked ho ona osobne neuda chlepik si spocita dve a dve a kedze je mu vsetko jedno, jej moze aj napravit trochu fasadu - z vdaky za jej obciansku spolupracu s polišmi🏋️

Strana
z3