Čo robiť pri nevhodnom správaní v autoškole?
Dobrý večer, dnes som mala prvú jazdu v autoškole. Inštruktor mi najprv sám ukázal ako sa radia rýchlosti, išla som to potom sama skúsiť a on zrazu z ničoho nič položil jeho ruku na moju a jednoducho on ovládal to preradzovanie. Je to podľa vás ok? Taktiež keď som chodila po cvičisku tak mi dosť často chytal volant (tam kde som mala ruky ja) aj keď to za mňa nebolo potrebné lebo som ani nemala kde nabúrať…to nehovorím o tom že už na teórii mal rôzne cudne a nevhodne náražky so sexuálnym podtónom…a ešte mi povedal že ako dobre dávam dole tú ručnú brzdu, že ostatným dievčatám to ide horšie. Ja neviem či sú všetci inštruktori taký alebo ako tomu mám chápať, pripadne ako mu naznačiť že mi to je dosť nepríjemne a neviem sa sústrediť…
Ako to mate na Slovensku? Kto vas testuje a rozhoduje ci prejdete skuskou? Tento instuktor?
Normalne by spm to povedala ocovi a nech si to s nim vyrieši, alebo ak mate manžela tak manzel. Co si ma co dovolovat. Ale ja som mala takeho telocvikara a bolo nám to dievčatám nepríjemné. Skákali sme cez kozu a tiež ze pekne vieme nôžky roztahovat atď. Len bohužiaľ vtedy sa takéto veci neriešili. Dnes kebyze mi toto povie dcéra môj manžel by si to s nim pekne vykomunikoval
@andreatytler Policajt. Inštruktor len učí jazdiť.
Kontaktuj majiteľa autoškoly a povedz mu,že ťa inštruktor obchytava a chceš ho vymeniť za iného. Ak si mladšia,povedz to aj rodičom. Nie je jediný na svete,bude vymenený.
Nahlásiť majiteľovi autoškoly a žiadať výmenu inštruktora. Ak neurobíš nič bude si dovolovat stále a časom aj viac.
Vlastná skúsenosť
Určite to rieš, kľudne si ho nahraj nabudúce. A rieš to s majiteľmi autoškoly. Ja som ako mladá zažila podobné a síce som sa voči tipkovi dokázala ohradiť a už si nedovolil, ale mala som to riešiť aj s vedením. Alebo to nejak zverejniť. Lebo kopec báb sa nevie obrániť, kamarátka kvôli tomu nemá vodičák, že ju tipek tak zdeptal, že má z toho doteraz traumu.
Nie je to v poriadku. Ak si mladucka, povedz to aj rodicom. Ziadajte vymenit instruktora, okamzite. Nesprava sa kazdy instruktor takto.
My sme mali takého telocvikára na škole, boli sme cca v sekunde, tercii? (Čiže 6. Alebo 7. Ročník), on nám zastupoval inú hodinu a nikdy nezabudnem, ako sa nás dievčat spýtal, či by sme si dali piercing na intímne miesta? Alebo ako sme mali povinne nosiť na telesnú obyčajne biele bavlnené tričko, a on dievčatám zakazoval mať pod nom tielko, či podprsenku. Dokonca, ako sa stálo v zástupe na kontrolu pred rozcvičkou, tak kázal to tričko niekedy stiahnuť z predu dole smerom k prsiam, aby skontroloval, či určite nemáme tielko alebo podprsenku. Z ničoho nič zmizol, mňa by neprekvapilo, že ho vyhodili. Len vtedy sa to riešilo len tak, že nijak, alebo na tajnáša. Ja by som na tvojom mieste trvala na výmene inštruktora.
Preboha to ako fakt? Za to že ti si myslíš,že to je obťažovanie on to tak brat nemusí. To že ti dal ruku na volant mohlo byť aj preto,že si jednoducho blbo točila volantom. A že ťa učil preradovat? Načo tam potom je? Prečo hneď za všetkým vidíte obťažovanie?
@korylan prosím ťa to,že ju chytí za ruku a vedie ju je podľa teba obťažovanie? Krby ju obchytkávať tak to by asi inde na ňu siahal
Ja som mala inštruktorka a tiež mi chytala volant a ruku keď som zle preradovala a vôbec som to nevnímala ako obtazovanie
@modrykolibrik to, že on to tak neberie, neznamená, že ju neobťažuje
Keď som čítala o riadiacej páke, tiež som si pomyslela, že preháňa... ale po prečítaní celého príspevku si to už nemyslím. Z napísaného textu to tak nemusí vyznieť, ale ona tam bola, vnímala ton hlasu, neverbálnu komunikáciu... takže ak má z toho zlý pocit ja jej verím.
@autorka Skús mu povedať, že je ti to nepríjemné. Ak s tým neprestane, a je to nejaká väčšia autoškola s viacerými inštruktormi, tak požiadaj o zmenu vyučujúceho. Ak je to živnostník, tak tam to bude ošemetnejšie... Tam by sa možno zišlo poradiť s niekym kvalifikovaným.
Autoškola v Bardejove?
@modrykolibrik nechcelo sa mi tu všetko rozpisovať, ale počas jazdy mi hovoril aj veci typu že on je na také dvadsiatky ako som ja, že čím mladšie tým lepšie (pritom ma frajerku a ona má tak 30, inštruktor má asi 32) a podobne veci… plus tie gestá tak mi to prišlo čudné a aj ako ma aj ostatní uistili, že to nie je ok
No som zvedavá čo bude na ďalšej jazde o dva dni (keďže som si ju plánovala už dávnejšie), ak sa to bude opakovať pôjdem za vedúcim
@hygienka nie 😃
@alienkami je to bohužiaľ malá autoškola, živnostík, sú tam asi len dvaja inštruktori
Aj ja som mala takeho uchyla stareho😄 Zaparkovali sme na parkovisku pod stromom a sa ma pyta,ze ci chcem zalud? 😯 Ja ze coooo?!?! On ze nee,neboj sa. A on vystupil z auta a zo stromu mi odtrhol zalud😂🤦♀️
Lebo u nás máme takú jednu autoškolu a pán ma všelijaké narážky atď.
@yosi Dakujem
Autorka, okamzite ho stopni. Nebudes si predsta platit za nieco co ti je neprijemne. Aj keby to myslel neviem ako nevinne. Tebe sa to nepaci, ty platis a tak nech sa sprava ako to tebe vyhovuje.
Inac siahat vodicovi na volant, alebo paku je velmi nebezpecne. To len v krajnych situaciach ked hrozi skutocna zrazka. Ak ide len o to aby ti ukazal, tak to je uplna kravina ze ti to ukazuje takto. K takemu ucitelovi by som nesla uz ani na jednu hodinu. Ziadnu dalsiu sancu by som mu uz nedala. Je to magor. Som sa normalne vytocila. Miesto toho aby ucil ludi ako bezpecne jazdit, tak to vyuzva na svoje chlipne chutky.

To normalne nieje. Ak by to bolo nutne tak ti to normalnu clovek predtym povie - ze sorry ale takto to je najlahsie. Mas hovado