Čo robíte doma, keď ste dobrovoľne nezamestnané?
Nájde sa tu nejaká z Vás ktorá je doma dobrovoľne nezamestnaná ? Ak áno prosim vás čo také robievate doma ? 😀 mne osobne už dochádzajú nápady
@danim ani ja si neviem predstavit sediet doma, nikdy som to dobrovolne nerobila. Ale pisat o niekom, ze je ako socka z osady a nic o nom nevediet, je dost ubohe. Pani moze mat viac penazi, ako my vsetky dokopy. To, ze zena nepracuje, nemusi hned znamenat, ze je zavisla od svojho manzela a namiesto slusneho zivota na dochodku skonci ako bezdomovec.
Ja som bola 3 mesiace na UP a prvy mesiac bol december, tak som piekla vianocne pecivo pre rodinu a kamaratov 🙂 potom som travila cas s rodicmi a posledny mesiac a pol som chodila denne s priatelom na 2 dlhe prechadzky, naucila sa bezkovat a medzitym si citala alebo pozerala serialy. Ale mna pecenie, citanie a serialy bavia... tak sa zariad podla svojich zalub a rob, co Ta bavi 🙂 zbehlo to teda rychlo (a obcas som mala dni, ze som ich stravila v posteli :D )
Inak "svokor" na dochodku zacal bicyklovat na dlhe trate a medzitym malovat obrazy (a maluje fakt krasne). Mama ma zalubu vo vareni (aj kvaskuje) a babre sa v zahradke.
O dôchodok sa da postarať? Tak potom super 👍
Mne je to v podstate tiež uplne jedno, ale dokonca je to len priatel, ani nie manzel
Och dievča , no tak si užívaj kým sa este da
Alebo sa daj na nejaké štúdium, akurát mas vs tak nejaké doplnkové, kurzy, ...
Mne to tiež je absolutne jedno co s tebou bude, ale ak mas o seba postarané aj bez priateľa tak potom gratulujem 👏👏👏
@amelie2017 čožeeeee??? To čo si mi adresovala??? To verím nepatrilo mne...
@danim komentar patril tebe, pretoze si reagovala na moj predosly komentar, ktory som pisala maximilie. A ona tak autorku odsudila.
@amelie2017 a asi neuverim tomu, ze žena si toľko na seba vyrobila ze teraz moze sedieť doma.ako dobrovolne nezamestnaná
Zapoj logiku
Žena ktorá si dokáže takto slusne sama privyrobiť je jedna cieľavedomá sebestačnosť žena a taka si nikdy nevyberie zivot ,,dobrovolne nezamestnanej"
@maximilie citam s porozumenim, hadzes ludi, ktori nepracuju do jedneho vreca.
Ja sa autorky nechcen nijako zastavat, ja mam na to tiez svoj nazor, ale asi ma svoje dovody, kvoli ktorym je nesamestnana.
@maximilie tak narovinu..
Nasporené a zarobené peniaze z normálnej práce som investovala a zhodnotila (štastie), a následne tie som investovala do nehnuteľnosti z ktorej mám momentálne pasivny príjem.. ktorý je dostatočný na to aby som spolu s partnerovým príjmom pokryla všetky naše výdavky na potrebné veci a zostali nám nejaké peniaze..
Tak prosim vás neodsudzujte všetky ženy ktoré sú dobrovoľne doma.. áno nemám deti ani sa nestrám o nikoho ako dôvod aby som bola doma. Ale to neznamená že som nejaká ľahká žena ktorá si nechá všetko platiť od svojho partnera alebo to že som dobre zdedila niečo.. mala som dávnejšie štastie vďaka ktorému si teraz môžem dovoliť byť doma, platím štatu normalne odvody, dane všetko. Rozdiel by bol keby som nezamestnaná, neplatím odvody a pod. som na úrade práce a doma si vysedávam.. možno ste to len zle pochopila pretože je rozdiel byť nezamestnaný a dobrovoľne nezamestnaný. A to že v poslednej dobe mám viac voľného času (áno aj sa nudím) a chcela som sa iba spýtať čo robia iné ženy ktoré su podobne doma, zo mňa prosím nerobte nejakú chuderu..
@amelie2017 napis čas kedy. Kde som spomenula socka???? Pisala som prvý príspevok o tom, že ľudia chodia do prace kvôli sebarozvoju, další o tom, že každý nech sa rozhodne ako chce, tretí prekvapená že z čoho ma obviňuješ a toto je posledný.
@danim ale ved ja neobvinujem teba, ze si niekoho oznacila sockou. Skus si to este raz vsetko precitat. Alebo radsej kasli na to a maj pekny vecer.
@amelie2017 napis mi ktorý môj príspevok je nejaký osočujúci - citujem že vraj píšem “socka z osady”???!!!!! Kdeeeeeeeee?????? Napis mi čas, kde som koho urazila
Ja som bola dobrovolne nezamestnaná ale nevyhovovalo mi to . Moj muž ma firmu takze peňazí bolo dosť , trval na tom že nemusím chodiť do roboty že nech teda ostanem doma a starám sa o domácnosť. No veľmi rýchlo som zistila že to nie je pre mna . Na to aby som sa postarala o domácnosť som nepotrebovala cely den , navyše mi chýbali vlastne peniaze , vlastný príjem a v neposlednom rade život medzi ludmi . Občasne stretávky s kamoškami to nebolo ono . Takze aby som sa doma nezbláznila od nudy rýchlo som sa vrátila do práce 🙂 ale malo to svoje výhody .. neskoré vstávanie , keď ma napr bolela hlava bola som vklude doma a tak 😀 takze neporadím mna mrle žrali ono sa fakt toho moc nedá .. keď je doma človek každý den .. cely den..
@amelie2017 to ma predsa každá svoj dôvod.
Nebudem sa hádať, ano, asi tak trosku skatulkujem. Priznala som to hneď na začiatku, ze moj nazor je z vlastnej skúsenosti. Naozaj nechcem urážať a ak som sa vyjadrovala príliš ostro , mrzí ma to, ale pri tejto téme ma trochu ovlada aj hnev.
Ja poznám kopu žien, ktoré by pracovať nemuseli, vlastná z nasej ulice asi každá by sme mohli ostať doma, ale všetko sú to studovane zamestnané zeny. Sama som mala učiteľku politika ktorá sa smiala, ze aspoň ma v práci obed, nemusi variť a za výplatu si kúpi nove topanky a polovicu odloží pre prípad, ze ju muz kopne do zadku
Ved nech si autorka zariadi zivot ako chce, mne to nedalo nekomentovať. Naozaj radšej sa v témach zastávam, snazim sa poradit, ale tuto mi nejak prišla príležitosť vyjadriť si nazor na tuto tému
Tak co mam poradit? Chod venčiť psíkov do útulku
Môj prípad to nie je, ale je to mojim cieľom, za ktorým si idem - vybudovať si taký pasívny príjem a/alebo rozbehnúť firmu tak, aby nemusím denne pracovať... Nechápem tým negatívnym komentárom. Nie každá nepracujúca žena sa nechá živiť... Nie každý potrebuje pracovný pomer, na to aby mal v živote režim... Nie každý potrebuje muklovať na druhých v práci, na to aby sa cítil potrebný... A nie každá žena vidí len dve možnosti - buď byť žienka domáca pri hrncoch alebo muklovať v niekoho firme väčšinu dňa.. Ono je totižto v dnešnej dobe xy ďalších možností 😊
Vzdelávať sa? Rásť? Rozvíjať sa? Byť medzi inšpiratívnymi ľuďmi? To sa predsa dá aj bez klasickej práce... Resp. koľko % pracovných pozícii na Slovensku toto umožnuje? Veľmi veľa pracovných miest je skôr o vyšťavení zamestnanca za nízky plat, nadčasoch, namáhavej manuálnej práci,.... a o nejakom pracovnom posune a rozvíjaní sa nemôže byť ani reč... Samozrejme, vždy je to o človeku a aj z pásovej výroby sa vie človek vypracovať ďaleko.. Ale netvárme sa, že je nebodaj až pravidlom, že vzdelávanie/rast/inšpiratívni ľudia/.... je súčasťou bežných pracovných pozícii na Slovensku 🤨
@danim ale kolkokrat ti mam napisat, ze s tou sockou z osady som nereagovala priamo na tvoj prispevok, ale na maximilie, ktora povedala, ze pani patri do osady, lebo nepracuje. Na to som jej odpisala, ze existuje aj pasivny prijem. Ty si napisala, ze ludia nechodia do prace len kvoli zarobku, ale osobnemu rozvoju. To uznavam, ale preto, ze niektori o to nemaju zaujem a su radsej s pasivnym prijmom doma neznamena, ze patria do osady - tu je referencia na predosly komentar maximilie. Uz neviem ako inak ti to vysvetlit. Ty si sockou nikoho nenazvala. Koncim. Dobru noc.
@amelie2017 ja som nikoho neurazila, tak nemáš dôvod mi adresovať škaredé príspevky. Kto chce sediet doma, nech sedí a nech sa aj nudí. Mne je to jedno. V prvom mojom príspevku som sa snažila poukázať, že mnohí chodíme do prace, lebo nás to zaujima baví napĺňa vzdelávanie sa Atd Atd.
@amelie2017 už som v tom našla súvislosť. Necitala som komplet všetky príspevky, preto ma riadne prekvapil ten útok.
Predtum nez som mala deti, som mala pracu v ktorej som ani nemusela byt a nikdy som sa v zivote nenarobila a mala som vysoku mzdu.
Takze co som robila cele dni:
Neupratovala som, nato som mala upratovacku. Rano a vecer som chodila behat. Cez den som chodila do klubu si zaplavat a do sauny. Cez vikendy som shopingovala, najma vo viedni s manzelom. Celu zimu som lyzovala v alpach, chodili sme na 3-5 dni kazde 2-3 tyzdne.raz za tyzden som vybehla do officu kuknut kolegov na kavu.
Teraz mam deti, nemam volny cas.
@maximilie ja tiez poznam vela takych zien, co stravili 3/4 svojho zivota na urade prace, pnke az skoncili dobrovolne nezamestnane, vacsinou na krku detom, lebo muz sa na ne vykaslal. A tiez to neuznavam. Hnusi sa mi to. Ale poznam aj zeny, ktore nepracuju, lebo maju prijem z nehnutelnosti, s pozemkov, ale tie sa vacsinou nenudia, ale cestuju, venuju sa charite. A poznam aj take, ktore by 4 zivoty nemuseli prstom pohnut, ale chodia do roboty, aby sa nenudili, aby boli s ludmi.
@maximilie myslím si že aj keby sem dám svoj výpis účtu tak mi neuveríte že nie som prížívníčka na svojom partnerov, áno nie je to manžel, a užívam si to 😀 raz keď bude bude to len o to lepšie no nie ? Aspoň budem mať istotu dedenia 🤣 asi by som si ho mala rýchlo vziať.
Prečo by si žena ktorá si zarobila na pasívny príjem sama nemohla na pár mesiacov zvoliť byť doma ? Kto povedal že už do konca života budem sedieť iba doma a nepôjdem do práce?
@maximilie napr. muzova byvala kolegyna- recepcna v malom hoteli, konci o 15., po praci ide ku Cartierovi, kupi si prsten za 4nasobok svojho platu, o 3 dni ma depku, tak vykupi Dior, jej dom vyzera luxusne nakupne centrum, ale ona si bez prace nevie predstavit zivot. Ide si tam pokecat s klientami, s personalom a spokojna domov.
Ak sa nudis tak si vyhrad jeden den v tyzdni (alebo iny interval...), prihlas sa na obecnom urade ako dobrovolnicka a mozes pomahat ludom. Je kopa seniorov, ktori potrebuju napr. doviezt nakup... pripadne su rozne krizove centra, kde sa hodi kazda ruka. Keby som mala dostatocny prijem a veeeela casu, tak by som sa uberala asi tymto smerom.
@estrella5 konečne nejaký príspevok ktorý reaguje na moju otázku. Ďakujem 🙂
@lianka123 waaauu..tak to je už o inom 😀 neviem či by naše financie vyšli na také časté návštevy alp a každý týždeň nákupy.. radi vybehneme do viedne alebo na dovolenku ale nie až tak ako to bolo u vás 😀 ale super ste to mali naozaj 😊😊
@maximilie ja úplne chápem, že každý má nejaký názor na život a plne to rešpektujem.. ale čo mi naozaj nikdy nezobrie môj mozog je, že dospela žena, zväčša celkom rozumne diskutujúca sa zníži do takýchto úbohých urážok.. fakt, to sa nedá povedať bez tých osobných invektiv?
To je super. Si šikovná. Úprimne to myslím.
Veľmi dobrá investícia.
No si naozaj výnimka, ak to tak naozaj je ako píšeš.
Moj názor na ostatne zeny ,,ktoré nemajú pasívny prijem" ostava rovnaký
Tak skus venčiť tých psíkov? 😀
@jana_eyre_2 vymenuj urážky

Ja som síce nebola dobrovoľne nezamestnaná ale bola som pol roka na PN kôli rizikovemu tehu. Ja som si kratila čas maľovaním