icon

Čo s mravcami?

nikola81
19. feb 2018

Vie mi niekto poradit co s mravcami v dome? Je februar a uz mam invaziu v kuchyni aj kupelni. Je to takto kazdy rok (v dome sme 6 rokov). Teraz je to este horsie pretoze mam 19 mesacneho syna. Vyskusala som vsetko mozne, ale stale nevieme zistit odkial prichadzaju. Stale menia miesta. Mam ich v umyvacke, v kuchynskom umyvadle, lozia po zemi, potom vyliezaju spoza kuchynskej linky, su stale inde. Som uz z toho zufala, a vzdy zostavaju dnu az do aprila-maja kym sa neotepli. Mimo tychto obdobi dnu nie su vobec. Takze ked chcem rano varit caj alebo robit jedlo, musim najprv ocistit kuchynsku linku od mravcov a az potom mozem robit. Fakt si neviem rady.

Strana
z2
katharines
19. feb 2018

@nikola81 ja som taku dieru zastriekala insekticidom a po case ich tam bola pekna kopka. Akurat, ze casto menia hniezda a su neskutocni v skryvani. Dokonca uz len ked ich pozorujem zmenia spravanie a zacnu chodit bludne hore dole.

livlika
19. feb 2018

My sme ich pred pár rokmi mali tiež. Skúšali sme všeličo. Drhla som podlahu ako šibnutá, evidentne im to absolútne nevadilo. Zabíjala som odušu, furt sa rojili ďalšie. Vyskúšala som niekoľko prípravkov - od sprejov - škoda peňazí až po tie malé "domčeky" s jedom, ktorý donesú do mraveniska a údajne vykapú. Kapať kapali, ale evidentne im to nevadilo. Až to manžel vyriešil tým, že zašiel za známym do dezinsekčnej firmy a ten mu dal pištoľ s nejakým jedom, ktorý dal na niekoľko miest. Mravcom evidentne chutil, lebo sa k nemu hrnuli vo veľkom. A po dvoch dňoch bolo po mravcoch. Všetky pokapali, aj tie v mravenisku. Niekoľko rokov neprišiel ani jeden. Teraz pred týždňom som našla zase pár prieskumníkov. Ak sa nespamätajú, tak znova budeme musieť použiť ťažkú chémiu. Nie som z toho nadšená, lebo je to jed aj pre ľudí, keby to náhodou popapali, ale zhŕňať mravce z kuchynskej linky je pre mňa absolútny horor.

aspinka
19. feb 2018

@katharines tu nejde o cukor ma to také zloženie že im to vonia...

katharines
19. feb 2018

@aspinka ja som skusala i tie domceky, ale uz boli "vyskoleni" a ani sa toho nedotkli.

lucka011
19. feb 2018

@nikola81 ahoj. Ja som to riesila tuto zimu prvy krat vo vacsom mnozstve. Tiez som z toho bola na prasky. Ked bola omrvinka na zemi, na druhy den uz boli okolo nej dvadsiati. Ale raz som sa nastvala a dala si zaletat. Kupili sme take male granulky, take toruzova. Kuchynu mame spojenu s obyvackou a v celej mame plavacku. Dookola celej izby som sypala poza listu tie granulky. Cajovou lyzickou som to tam pchala, odtahovala listy. Ked nesli, tak som behala so srobovakom a davala prec a naspat. Niekolko dni som si davala fakt ze talezat aby na zemi neostala ani omrvinka. A takto mam uz niekolko mesiacov pokoj. Kde som ich zbadala tam som im poza listu prisypala. Ak vies, tak skus😉

ssstanka
19. feb 2018

@nikola81 Deti sa z toho tešia a my sme z toho na nervy 🙄

mery34
19. feb 2018

My byvame na 5. poschodi a bojujeme s mravcami uz asi 4ty rok. Asi 2 tyzdne dozadu vyliezli a budu u nas prebyvat do oktobra. Nastastie na stol a linku nelezu, len po zemi sa spaciruju a zbieraju omrvinky. Moj muz uz ma tik. Po kazdom jedle chyta vysavac a vysava. Do konca tolerujem aj pavuky, pod kazdou pavucinou je hotovy cintorin. Z domcekov sa vysmiali a suseda z tretieho si pochvalovala kriedu...

andovka007
19. feb 2018

My tiež bojujeme v dome na nervy som z toho bola.mame ročného syna najprv každý že preháňam lebo šak mravce v domoch sú bežné.ale toto boli normálne roje..keď už som z malého hlavy začala dávať dole marvce tak to bol vrchol nič nepomohlo iba deratizacia 😏malého sme dali svokre a všetko vystriekali.my sme mali normálne vyvrtane dierky v špáre zožrali aj silikón okolo vane no proste horor.uz som chcela predať dom 😶ale toto zabralo síce ešte sa kde tu nejaký objaví ale je to podstatne lepšie..a tiež sme skúšali všetko možné aj nemožné 😏

fopka
19. feb 2018

@jana2679 suhlasim, su mudre, doslova prefikane,ja sa normalne zasmiala, ako tie moje hrali mrtvych ked som stala nad nimi,,,ostali zamrznute,bez pohybu,ked som odisla zacali liezt dalej

stankadu
19. feb 2018

no u nás zabral jedine biolit na mravce, nič iné. Tiež sme ich mali na kuch. linke, na stole, v kúpelni o podlahe ani nehovorím. Po dlhom trápení som bola zúfalá a už som nič nemala doma, tak som kúpila, zastrekla a bolo po nich. A pomáha to aj na pavúky. Aj to je na tom aj písané, že ked sa nezotrie, tak má dlhotrvajúci účinok. Musela som nastriekať nohy stola aj spodok kuch. linky a už ani jeden mravec. Ale stačilo málo, fakt len troška streknúť, aby skapali. Skúšala som aj domčeky, kriedu, babské rady ale potvorky prišli na to, ako sa tomu vyhnúť.

lula313
20. feb 2018

Nám vzdy pomohli domčeky, do dvoch týždňoch bol pokoj, ale kúpili sme ich vzdy viac a strategicky rozmiestnili

alobalka
20. feb 2018

@nikola81 nikdy sme ich nemali veľa, pomohol repelent alebo posypat soľou najinkriminovanejsie miesta

renirv
20. feb 2018

celkom skoro na mravce. nam najviac pomohla krieda a take domceky pasce. vlezu dnu, no von uz nie. je tam take lepidlo, kupis to normalne v obchode so zahr. potrebami

zdena12345
20. feb 2018

u nas sa vzdy vynoria na jar, ako sa zacne oteplovat, okolo linky, na chodbe kde sa krmia macky... nemozne ich vystopovat. domceky nezabrali, nic... jedine vyzabijat, nejaky ten biolit ked ich je tam naraz viac...ale mam takeho tusaka, ze k nam lezu z vonku okolo potrubia s vodou.Takze som aj po vonku, kde je to potrubie- okolo sachty... narozsypala priamo kontaktny insekticid. Uvidim, co bude tento rok.
Tiez nejsom rada za chemiu, tiez mam male deti, ale mravce v dome nechcem😖

japanka
20. feb 2018

Ak sú už takto všade rozlezené, je dobré zaplatiť si na to firmu. U nás vystriekali, dali nám domčeky a na véééééľmi dlho bol pokoj. Skús. Firiem je dosť.

andula09
20. feb 2018

Ak sa pravidelne vracajú tak by som to asi riešila s nejakým profesionálom, nech sa ich už zbavíte na dobro a hlavne nech vypátrajú kadiaľ k vám lezú..

lujza123
20. feb 2018

Ja robim presne tto iste co @jana2679 necham pozabijanych na zemi, oni si ich sami odnesu pochovat niekam a uz sa tomu miestu vyhnu. A s hanbou priznavam ze ja najvacsi ekolog na nich pouzivam BIOLIT. Mam z nich panicku hrozu a ziadne ine eko riesenie okrem zabijania naa nich neplati. U nas sa objavovali hufne z, nicoho nic tak 2 x do roka ale posledny rok je pokoj. No ak by som ich musela riesit denne okamzite by som volala deratizera

lujza123
20. feb 2018

@nikola81 skus tu otravu co nosia do hniezda schovat niekam kde to najdu ale dieta sa tam nedostane.... pod sedacku, pod nabytok, za kuch. Linku

zuzanag1
20. feb 2018

@flower24 tam odkial vidis ,ze vyliiezaju oni to zozwru a daju kralocbej nam to pomohlo

zuzpar
20. feb 2018

@lujza123 Ked mam pocit, ze deti sa dostanu uz vsade 😀

simca06022011
20. feb 2018

Ja som našla miesta kde najviac chodia a striekame tam biolit. Potom som dostala také červené granulát tie fungujú tiež. Chvíľu. Ja mám mravce aj okolo domu, čiže minulý rok som sa vytočila a začala na jar tam... Známi mi odporučil praci prach okolo domu so ho vysypala ku krajom chodníka ( pri stene domu je taká medzera), a našla som dve riadne mraveniska tým som dala prášok proti mravcov. Žiadne eko to nie je ale ja som vyhadzovala potraviny, naliezlk mi všade v done g kuchyni, špajzi.... A nič nenosia aj keď potravu nenájdu tak sa len tak potulujú. Tento rok som zvedavá ako bude, žiadne zákroku takéto kvôli psovi robiť nebudem :(

matildam
20. feb 2018

Náš panelák riešil mravce začiatkom zimy - viacero bytov sa ich nevedelo zbaviť. Na faraóny nezaberajú bežné chemické prostriedky (a to sme skúšali prostriedky vyslovene na tento typ mravcov), zabrala jedine dezinsekcia - prišla firma a vystriekala zárubne a priestory, kde sa stena stretáva s podlahou. Tento ´zákrok´ trval veľmi krátko a takmer vôbec nebolo cítiť žiaden zápach, nezanechalo to ani stopy na stene. A do 2 dní bolo po mravcoch...

iwulqa
20. feb 2018

Ja pouzivam Cyper koli malemu a psovi neni toxicky pre ludi a cicavce.

lussy20
1. mar 2018

mi tiez ich mame v kuchyni a nasa trojrocna ratolest vzdy najde mi sme z toho uz na nervy

inaurisr
1. mar 2018

@matildam A bolo potrebné opustiť byt? Na ako dlho? Dik

matildam
1. mar 2018

@inaurisr Vôbec nie, boli sme vnútri, akurát bolo potrebné v ten deň a deň po viac vetrať. Viem, že takto sa robila dezinsekcia aj v byte, kde majú práve malé bábätko (predpokladám, že ho na pár hodín vzali niekam mimo bytu, kým sa vyvetralo). Takmer vôbec tú chémiu nebolo cítiť, ani nám nekázali odísť, nič podobné... postrek trval dokopy asi 15 minút.

erik41
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2