Čo s takou kamarátkou?
Ahojte baby, chcem sa vas spytat, ze ktora z vas by sa kamaratila aj nadalej s takou kamaratkou, ktoru ked roky volate von, alebo na vas program (kino, pizza, prejst sa, plavaren), tak nikdy nejde, nemoze a nema cas, ak aj prislubi, tak kratko pred stretkom zrusi, pritom ja som s nou sla, ked zavolala ona mna, a potom sa dozviem od inej osoby, ze ano, ked zrusila vtedy so mnou plavaren, isla von s kamaratkou, z kostola sa prechadzat po uliciach, no mne povedala, ze ide navstivit svoju rodinu, cize ma dobre oklamala. Pripadne ked mna zavolala do kina, a ja som sla, dozvedela som sa od inych ludi, ze ich tam volala, no nikomu to nevyhovovalo, ani casovo, alebo inak, a mna volala ako poslednu, potom cela zlostna sedela v kine, nechapala som preco, lebo som netusila, ze chcela ist s inymi ludmi, len akurat ja som mala cas a na mna vlastne chut nemala. Odvtedy jej nedviham mobil, co som sa dozvedela tieti veci, lebo nemam o nu vobec ziaden zaujem. Ako by ste sa zachovali vy?
@violetta01 ako pozerám, tak problém je v Tebe. Treba začať najprv od seba až potom od druhých ;)
@violetta01 pytala som sa preto, lebo ked sa chce niekto s takymi to ludmi priatelit, je to isty druh zavazku.
jednak ich musi chapat. jednak pocitat s ich chovanim, ze obcas budu mat ine chvilky. a pokial nimi neohrozuju seba ci iných, tak neriesit.
take veci, ako ze slubi a nepride, zaklame, kde je - to su malickosti. ked raz toho cloveka poznas a vies, aky ma problem, tak s tym jednoducho pocitas a mavas zalozny plan B, resp. suhlasis so stretnutim vtedy ked to vyhovuje aj tebe. neriesis.
to, co som ti pisla predtym, vychadzalo z predpokladu, ze jto bezna zena, ktora je len vypocitava.
ale je nefer posudzovat niekoho s poruchami ako bezneho cloveka.
preto som sa spytala, lebo ludia by si taketo priatelstva mali vopred rozmysliet. ak na to nemaju, tak do toho ani neist.
to nie je o nesucite, ci odsudzovani. jednoducho zhodnotim moje moznosti.
takito ludia potrebuju skor stabilitu a pochopenie. a niekedy aj hodne trpezlivosti. ak nemame na to nervy, zbytocne nieco rozrobit a nechat tak.
este horsie, ak ponúkneme takymto ludom priatelstvo v zmysle, ze robime isty druh milosrdenstva, a potom sa citime zneuziti, ked zistime, ze ten druhy to ako nasu obetu vobec neberie.
Necitala som prispevky ale kludne by som telefin zdvihla a povedala nie nemam cas alebo mam iny program....
@moonlight1210 ahoj, nie, ja som to ako obetu nikdy nebrala, že s ňou idem von , máme stretko a podobne. To zasa nie, prečo, veď nie je na vozíčku a podobne. Jej nič nebolo, aby sme sa chápali, len musí brať každý deň veľa liekov a sú to nejaké silné lieky, preto nemôže nikdy ani kvapku alkoholu vypiť, ale dá sa s tým prežiť. Pre mňa totižto nie sú maličkosti to, čo pre teba áno. Pre mňa nie je maličkosť to, že keď ja niekoho volám von, nemá na mňa roky čas a nemôže, keď ona zavolá mňa a deti ani manžela nemá, stará sa len sama o seba a ešte aj nikde nerobí, ja si ten čas nájdem a keď mi aj povie, že ok, pôjdem s tebou a tam a tam a potom to zruší, lebo má lepší program pre ňu, ísť s niekým iným von, a mňa oklame, že musí ísť za rodinou, toto nie je pre mňa maličkosť, lebo ja nikoho takýmto systémom nevyužívam, že s tebou toto a tou tamto a hento, proste, človeka neberiem ako na páse, prípadne som sa dozvedela, že každého volá do kina a mňa ako poslednú, opäť som šla len ja, potom som nechápala, že prečo je v kine akási divná, že akoby tam so mnou ani nechcela byť, prosím ťa, toto nezvaluj na psychické ochorenie, ak niekto niekoho využíva. Takisto, keď sa raz zamestnala vo firme ako podomová predajkyňa telefónov , ja som ju pozvala na čaj si sadnúť, ja som to platila, a ona mi tam nanucovala , že príde aj s kolegom ku nám domov predávať telefóny (ďalšie jej pofidérne zamestnanie), lebo už len to, že prídu, ona bude mať zato 5 eur, ja som to slušne odmietla, že o to nestojím a nič také nepotrebujem, bola schopná sa na mňa doslova uraziť na tom čaji a káve, čo som ja hradila, že som to odmietla, ako ozaj, toto nemá s jej schizofréniou nič spoločné, že niekto je vypočítavý a chce na druhom ryžovať, ešte aj keď je pozvaný niekam, tak to chce len využiť a ak sa niečo odmietne, ihneď sa urazí, že som jej nedala zarobiť za návštevu s kolegom tých 5 eur, u nás doma.... nech sa páči, tu je moja odpoveď, že tu nejde o schizofréniu, ale o vypočítavú osobu, ktorá má vždy a zakaždým vypočítané, čo , kde s kým a ako a nie to, že ja som sa ľutovala, že som s takouto osobnou strávila čas. A mám trošku iné priority ako ty, lebo nepotrebujem niekomu klamať, že idem do obchodu a pritom strávim čas inak, klamstvo pre mňa neznamená maličkosť, ako si to ty označila. Na klamstvách sa v prvom rade narúša u mňa dôvera a už tomu človeku neverím, takže ak tebe možno niekto klame a chová sa čudne voči tebe, a prídeš nato, že ti klamal, možno si len ty si povieš, že to je maličkosť, ale ja nie.
@violetta01 v podstate škoda slov..ty nechápeš a hlavne nechceš chápať...len na okraj si neodpustím..ty vieš prt makový čo človek s psychiatrickym ochorením cíti ..navyše ak do seba musí pchať kopu liekov, ktorých účinky sa navzájom môžu rušiť alebo znasobovat..
Skús sa zamyslieť aj nad tým, že si schopná v jednej vete vypocitat čo si ty všetko urobila a uhradila za ňu a pritom ju označil za vypočítavú..
Smutno mi niekedy
Ďakujem vesmíru a všetkým zúčastneným za všetky priateľstva ktorými som bola obdarená...aj za povahu nevyčítat a neocakavat ..
To je teraz taka zla doba akasi u mna to iste ked niekoho volam kazdy ma svoje a ja sa prechadzam s malou furt sama chvilkovo si poviem fajn ale niekedy mi je z toho tak na nic :(
@violetta01 Z toho co pises, mi vyplyva, ze Ty si pre nu len zalozny plan v case nudze. Ked nieto s kym alebo nie je nic lepsie na programe, ozve sa. To jasne vidno z toho, ze bez problemov zrusila stretko s Tebou, ked sa vyskytlo pre nu nieco zaujimavejsie. S tymto nema jej choroba nic spolocne. Na druhej strane zas sa da scasti pochopit, ze ak je ona sama, bez deti a bez prace, asi ju to trochu irituje, ze Ty to vsetko mas. Vela zien pride o kamaratstva, ked sa vydaju a kamoska nie alebo maju deti a kamoska nema. Toto sa stalo aj mne, ked som skupinke kamaratok oznamila, ze som tehu, odvtedy sa jedna z nich odmlcala. Budovat vztahy je tazke, zvlast v tejto dobe, ale dakedy to proste s urcitymi ludmi neklape, tak ich treba nechat ist. Cloveka to obera o energiu, ked sa snazi len jedna strana. Na to co/koho chceme, si cas vzdy najdeme, je to len otazka priorit.
Podla mna vobec nie je na mieste aby sme to tu pitvali este viac, myslim, ze z tohto je uplne jasne, ze je to clovek, akeho v zivote nepotrebuje ani nahodou. Ja takychto ludi som zo svojho zivota uz davnejsie pustila a sice ma to chvilu trapilo, ale teraz mi je lahsie 🙂
@puklica13 ani mne to nedá, že ty nejako podozrivo veľmi dobre poznáš psychické ochorenia, zrejme na nejaké možno trpíš.....
@sardinka32 presne tak, aj ja vravím, že každý má čas a peniaze, nato, načo naozaj chce a že ak má niekto psychické ochorenie, na ktoré je liečený a berie lieky, vypočítavosť s tým nemá nič spoločné, darmo sa môže autorka článku snažiť, pozývať, usmievať sa, ísť von a byť poruke, keď jej tá druhá osoba v duchu závidí a nepraje jej to.
@kassandra25 Mne sa vyfiltrovali vztahy na materskej...zide z oci, zide z mysle...zakratko sa ukazalo, ktore kamosky stoja o stretnutie so mnou a ktore nie. Clovek aspon vie, na com je. A tiez som sa napocuvala reci o tom, ze aka je ona zaneprazdnena, na nic nema cas a pritom nema ani muza, ani deti a ja co mam dve, sa dokazem urvat, lebo proste chcem. Pritom ja nie som ten typ, co stale melie o detoch a o problemoch s muzom uz vobec nie, od toho si praveze chcem v spolocnosti kamosky oddychnut. Teraz mam dve dobre kamosky a som spokojna. Naco take, ktore sa pretvaruju, no nie?! 😉
@margaretka75 ved ked pozeras a citas tak sa o nej nic nedozvies tak odkial si to tak rychlo zhdnotila ? 🙂
Nic s takou kamaratkou, ser na nu. Len ti skodu robi, si mohla cas straveny uvazovanim nad jednou pipkou stravit s niekym naozaj kvalitnym 🙂
@sardinka32 presne, mne sa zas paci absolutne nepochopenie.. maly bol este fakt babatko, 24hod. Na prsu a ci neidem von na pivkon:D reku... my uz asi nebudeme sa mat o com bavit.
@kassandra25 k takemu ubohemu utoku sa ani nebudem vyjadrovat..
@puklica13 tak potom ani ty neutoc, a nebude utocene na teba, je to reciprocne
@kassandra25 ja som na teba útočila???fakt???

@karpinska2018 ja by som to nebrala ako povyšovanie. Mám rovnaký problém. Akosi záhadne mám veľa "kamošiek" ktoré buď boli, alebo sa v priebehu našej "známosti" rozviedli a to bol aj začiatok konca nášho "kamarátstva". Dali sa dokopy naopak s babami, ktoré mali v manželstve problémy, resp. videli problém hlavne v chlapovi a dookola naňho nadávali. Ja som si problémy s chlapom riešila doma a tak sme si v tomto nemali príliš čo povedať. Čo sa týka tej hmotnosti detto. Ja som nikdy nemala problém s vyššou hmotnosťou, či nižším vzdelaním mojich známych. Oni so mnou áno a v slabej chvíľke mi to dali pocítiť. Ľudia, ktorí sa z akéhokoľvek dôvodu cítia menejcenní, dokážu ublížiť, a niekedy je lepšie ak si nájdu k sebe parťáka, pri ktorom to tak dramaticky nepociťujú.