Čo sa mi utopilo v pohári?
Dobrý deň toto som našla ráno v pohári. Čo sa tam mohlo utopity? Čo je to za zviera?

ucholak
Posledne dni je tu stale tema o ucholakovi 😀
Ako už písali, je to ucholak a podľa mňa ešte žije. Je to pre človeka neškodný hmyz, skús opatrne vyliať tú tekutinu zo šálky a vypusť ho von.
To je ten co lezie do ucha a žerie mozog 😃
To je ten co lezie do ucha a žerie mozog 😃
@sszuzu8 tym nas babka vzdy strasila,doteraz mam z toho traumu a neznasam ich 🫣🫣🤣🤣
@sszuzu8 tym nas babka vzdy strasila,doteraz mam z toho traumu a neznasam ich 🫣🫣🤣🤣
@petulda333 tak do prsta ma uz "stipol" a dost to bolelo... su hnusni...
ja som čitala, že su užitočni, tiez som ich zabijala, ale už nie..šup na lopatku a cez balkon pod strom vyhodim, tam mu bude lepšie
ja som čitala, že su užitočni, tiez som ich zabijala, ale už nie..šup na lopatku a cez balkon pod strom vyhodim, tam mu bude lepšie
@karolinakr áno sú užitoční, tak ako každý hmyz. Tiež som ich ako malá zabíjala a tiež ma ním strašili,že lezú do uší 🙄,teraz to všetko letí z okna,či pavúk,či osa,či oväd,či mucha 😁.
@petulda333 presne 🤣🤣fujky striasa ma z nich. Našťastie toho roku som ešte nemala česť sa s ním stretnúť
To vazne existuje na Slovensku niekto, kto nepozna ucholaka? 🙂
@karolinakr áno sú užitoční, tak ako každý hmyz. Tiež som ich ako malá zabíjala a tiež ma ním strašili,že lezú do uší 🙄,teraz to všetko letí z okna,či pavúk,či osa,či oväd,či mucha 😁.
@zuzanita1609 😀
Napríklad "kung-fu" žlté ázijské lienky vedia pokusat tiež a keď sa vyroja na oknách od južnej strany domu,len behám vysávačom a vyhadzujem do potoka, žerú ich ešte stále pstruhy dúhové a žaby skokani 😁.
@petulda333 presne 🤣🤣fujky striasa ma z nich. Našťastie toho roku som ešte nemala česť sa s ním stretnúť
@sszuzu8 my ich mame neurekom doma 🫣🫣
@sszuzu8 my ich mame neurekom doma 🫣🫣
@petulda333 jooj doma mám tie také mini hnedé chrobáky co vyzerajú ako kmín 🤢ale len toho roku sú. Rozprávala som sa so susedmi a majú ich tiež takže aj keď je to potravinový chrobák zdroj nie je u mňa keďže som všetko vyhadzala. Pred odchodom na dovolenku som vystriekala celý byt biolitom som zvedavá keď sa tam zajtra po 2t vrátim koľko ich tam bude 🤢 neviem ako s nimi zatočiť skade to vlastne lezie
Ahojte,
Chcem sa opytat vedel by mi niekto toto identifikovat? Byvam v byte na 3 poschodi…bolo to na gauci kt. sa nachadza pri balkone….chatgpt mi povedal ze moze ist o trus hlodavca…alebo svaba ale to sa mi moc nepozdava. Videl niekto nieco take?
@kristina_92 trochu to vyzera ako mysacie bobky tak na 80%, ale tazko to urcit takto z fotky.
Ahojte,
Chcem sa opytat vedel by mi niekto toto identifikovat? Byvam v byte na 3 poschodi…bolo to na gauci kt. sa nachadza pri balkone….chatgpt mi povedal ze moze ist o trus hlodavca…alebo svaba ale to sa mi moc nepozdava. Videl niekto nieco take?
@kristina_92 hej, myš
Toto nebudú myšacie bobky, ale vajíčka / kukly nejakého hmyzu. Raz som to našiel aj ja v starej látke a niektoré boli vo vnútri medzi vláknami, nie iba na povrchu. Vyzeralo to rovnako, hladké, tvrdé, trochu ohnuté, veľké asi ako rasca. Neskúmal som, čo sa z nich vyliahne.