icon

Čo sa oplatí lacno nakúpiť na Ukrajine?

ivana531
31. júl 2025

Dobrý deň v sobotu ideme do Užhorodu. Chcem sa opýtať čo sa oplatí kúpiť co vyjde lacnejšie ako u nás alebo to u nás nedostať pripadne s čím máte dobrú skúsenosť. Myslím z lekárne a drogérie. Uvítala by som z kozmetiky niečo na vrásky. Ďakujem za odporucania.

Strana
z2
anonym_cea25d
31. júl 2025

@ivana531 bojove drony vyrabaju dobre...

anonym_a74b0f
31. júl 2025

@ivana531 a ako sa tam dá ísť, treba na to nejaké povolenie, alebo niečo? Myslím na prechod cez hranice.

procrastique
31. júl 2025
@anonym_a74b0f

@ivana531 a ako sa tam dá ísť, treba na to nejaké povolenie, alebo niečo? Myslím na prechod cez hranice.

@anonym_a74b0f Sadneš do auta a ideš.

ewwe
31. júl 2025

@ivana531 ahoj , ak idete na trh alebo do kamenných obchodov maju velký výber vsetkeho a aj fejkov, funguje to tam normalne, v lekarni maju velmi dobre maste od bolesti a naplaste ovela lacnejsie ako u nas, sol do kupela, dalej cukriky naj su od firmy roshen, výborna vegeta plna zeleniny, ak chces alternativnu liecbu mavaju v lekarnach mumio, cagu sibirsku, sungit za zlomkove ceny, ak sa pojdete najest odporucam ich salaty, saslik a pelemene mnam mnam a vyskusajte aj na pitie brezový sok- je to stava z briez a je neskutocne osviezujuca

anonym_509834
31. júl 2025

na Ukrajine je vojna,máme tu kopec utečencov,či sa mýlim? To sa dá ísť len tak do krajiny,kde je vojna?

ivana531
autor
31. júl 2025
@anonym_a74b0f

@anonym_a74b0f ideme cez Slemence na slovenskej strane sa necháva auto na stráženom parkovisku a prejdeme cez hranicu s pásom. Odtiaľ berieme taxi do Užhorodu. Ten je bezpečný

ivana531
autor
31. júl 2025
@anonym_509834

na Ukrajine je vojna,máme tu kopec utečencov,či sa mýlim? To sa dá ísť len tak do krajiny,kde je vojna?

@anonym_509834 áno do Užhorodu sa chodi na trhy

anonym_00d59d
31. júl 2025
@anonym_509834

@anonym_509834 dcéra má 8 spolužiakov z UA, všetci sú teraz doma na prázdninách a v septembri sa vrátia. Chodia domov každé prázdniny už tri roky.

ivana531
autor
31. júl 2025
@ewwe

@ivana531 ahoj , ak idete na trh alebo do kamenných obchodov maju velký výber vsetkeho a aj fejkov, funguje to tam normalne, v lekarni maju velmi dobre maste od bolesti a naplaste ovela lacnejsie ako u nas, sol do kupela, dalej cukriky naj su od firmy roshen, výborna vegeta plna zeleniny, ak chces alternativnu liecbu mavaju v lekarnach mumio, cagu sibirsku, sungit za zlomkove ceny, ak sa pojdete najest odporucam ich salaty, saslik a pelemene mnam mnam a vyskusajte aj na pitie brezový sok- je to stava z briez a je neskutocne osviezujuca

@ewwe super áno na tie cukríky sa teším poznám ich. Vďaka za typ na masti a na plášte a pozriem to mumio. Cagu mam dovezenu za 5 eur u nás stojí 13 € preto som chcela vedieť co sa oplati aby som neľutovala ze som o tom nevedela..... 🫣😊

anonym_a74b0f
31. júl 2025

A musí byť pas, či stačí občiansky?

ivana531
autor
31. júl 2025
@anonym_00d59d

@anonym_509834 dcéra má 8 spolužiakov z UA, všetci sú teraz doma na prázdninách a v septembri sa vrátia. Chodia domov každé prázdniny už tri roky.

@anonym_00d59d áno ja pracujem so študentami z Ukrajiny. Domov môžu iba tí ktorí nedovrsili 18rokov. Brali by ich hneď do vojny 😪😪 Mamky chodia teraz na Slovensko za deťmi na par dni. Je to smutné. Ani dievčatá nemôžu domov nad 18 rokov

beata_k
31. júl 2025
@ivana531

@anonym_00d59d áno ja pracujem so študentami z Ukrajiny. Domov môžu iba tí ktorí nedovrsili 18rokov. Brali by ich hneď do vojny 😪😪 Mamky chodia teraz na Slovensko za deťmi na par dni. Je to smutné. Ani dievčatá nemôžu domov nad 18 rokov

@ivana531 Preco ani dievcata?

anonym_00d59d
31. júl 2025
@ivana531

@ivana531 hm, tak to sú potom doma posledný rok.....

kavasmliekom
31. júl 2025
@anonym_a74b0f

A musí byť pas, či stačí občiansky?

@anonym_a74b0f musí byť pas

ivana531
autor
31. júl 2025
@beata_k

@ivana531 Preco ani dievcata?

@beata_k pretože aj tie by mohli vziať do vojny. Mame mamičku zo 7 ročnou dcérkou. Ona bola zdravotná sestra na Ukrajine. Otec jej je veľmi chorý žiaľ ona nemôže vycestovať domov za nim. Keď sme sa pýtali ze ved povie ze nechala dcéru na Slovensku musí sa vrátiť na Slovensko tak by
ju nepustili z Ukrajiny musela by odviedli by ju do vojny ako zdr. sestru.

anonym_09dbd5
31. júl 2025
@ivana531

@beata_k pretože aj tie by mohli vziať do vojny. Mame mamičku zo 7 ročnou dcérkou. Ona bola zdravotná sestra na Ukrajine. Otec jej je veľmi chorý žiaľ ona nemôže vycestovať domov za nim. Keď sme sa pýtali ze ved povie ze nechala dcéru na Slovensku musí sa vrátiť na Slovensko tak by
ju nepustili z Ukrajiny musela by odviedli by ju do vojny ako zdr. sestru.

@ivana531 aha .Ale tak to asi preto že je zdravotná sestra nie? Ja mám rodinu z ukrajiny ,mladé baby s deťmi a normálne chodia do ćiech za rodičmi.

sylvia217
31. júl 2025

Altreno - Tretinoin za mňa.. 🙈🙈

lija22
31. júl 2025
@sylvia217

Altreno - Tretinoin za mňa.. 🙈🙈

@sylvia217 oooo tam sa da kupit tret vazne? dofrasa ze som to skor nevedela. dakujem za info

anonym_398853
31. júl 2025

To jej fakt zaujímavé. By ma zaujímalo,čo aj gaza je takto slušne niekde na okraji zásobovania a dá sa tam zbehnúť z okolitých krajín na nákup.... Inak ak to je zaujímavé,že tiež z at v pohode chodia na dovolenky domov už od začiatku ženské aj a deckami a vždy sa všetci zrelaxovani vrátia. Ja vám neviem,divná vojna. A prečo teda,keď sa nebojuje na určitých územiach ,neostanú radšej na svojom. Ako im tam môže všetko v kľude fungovať,zjavne bez stresu,keď sa tam chodí z ak nakupovať?

hefo
31. júl 2025
@anonym_398853

To jej fakt zaujímavé. By ma zaujímalo,čo aj gaza je takto slušne niekde na okraji zásobovania a dá sa tam zbehnúť z okolitých krajín na nákup.... Inak ak to je zaujímavé,že tiež z at v pohode chodia na dovolenky domov už od začiatku ženské aj a deckami a vždy sa všetci zrelaxovani vrátia. Ja vám neviem,divná vojna. A prečo teda,keď sa nebojuje na určitých územiach ,neostanú radšej na svojom. Ako im tam môže všetko v kľude fungovať,zjavne bez stresu,keď sa tam chodí z ak nakupovať?

@anonym_398853 Gaza nestála za nič, ani keď tam vojna nebola. Tam sú totiž veľkí pracanti, ale len na výrobu trubkových rakiet a kopanie tunelov pod nemocnicami...

anonym_efa62d
1. aug 2025
@anonym_398853

@anonym_398853 takéto nesmieš písať ☝️ Treba v ľuďoch udržiavať predstavu, že hneď za hranicou vybuchujú domy, všetko horí a vzduchom lietajú ľudské ruky, hlavy a nohy

anonym_1fce3a
1. aug 2025

Preto to nikdy nepochopim,preco zeleny nedokazal evakuovat ludi z tych bojovych casti a dat ich do casti,kde je bezpecno napr.do Kyjeva,urobit stany ako sme robili my a postarat sa o svoj lud.Miesto toho museli ujst z celej ukrajiny.Kolegov brat tam zostal,ale ten si kupil papier,ze bol na vojne,no len sa musi skryvat,lebo bude platit az po 2r takze ho nesmu chytit,inak basa.A takychto bude vela,skorumpovani su stale a stale budu.Ako aj zeleny,ved sam nevedel,kde sa mu podeli miliony ale dobre vedel do jeho vacku,nech ma na domy v Izraeli.Ale pre svojich,aby sa o nich postatal na to nema.
Dobry nakup prajem.

anonym_0c6214
1. aug 2025

@anonym_398853 Dúfam, že budeš aj ty bývať niekde vedľa mesta, kde bude vojna a dúfam, že odtiaľ neodídeš :D

margotka17
Autor odpoveď zmazal
ewwe
1. aug 2025
@anonym_509834

@anonym_509834 áno da sa normálne aj zuby robiť, aj na predĺžené víkendy chodíme k známym ukrajincom, čo sa týka vojny tak to je na dlhú debatu, peniaze vládnu svetom a aj na UA, bohužiaľ robia sa tam spinavosti s ľuďmi a aj s humanitárnu pomocou atd🙈

ivana531
autor
1. aug 2025
@ewwe

@anonym_509834 áno da sa normálne aj zuby robiť, aj na predĺžené víkendy chodíme k známym ukrajincom, čo sa týka vojny tak to je na dlhú debatu, peniaze vládnu svetom a aj na UA, bohužiaľ robia sa tam spinavosti s ľuďmi a aj s humanitárnu pomocou atd🙈

@ewwe áno zuby tam robia ozaj že veľmi pekne a super ceny. Sestra si dala robiť pred 5timi rokmi a su krásne stále. Sused bol teraz dal si robiť horne dolné trhanie nejakých zubov zbrusovanie a vyšlo ho to na 1700 eur. U nás su ceny neskutočné ☹

anonym_c8616e
2. aug 2025

Krajina údajne vo vojne,každý deň počujeme aké útoky kde a koľko a ľudia z okolitých štátov si idú nakupovať sem,obchod funguje akoby nic.a prázdninuje sa tiež normálne v krajine. Niečo nie je v poriadku...

natalyya
6. aug 2025
@ivana531

@ivana531 Tych chlapcov, co maju 18 ale este nemaju 25, nebrali by na vojnu. Len by ich nepustili z krajiny. Ale to sa netyka zien a dievcat. Aj keby islo o zdravotnu sestru. Zdravotne sestry a zdravotne pracovnicky mozu byt mobilizovane len na dobrovolnej baze. Netreba sirit famy

ivana531
autor
7. aug 2025
@natalyya

@ivana531 Tych chlapcov, co maju 18 ale este nemaju 25, nebrali by na vojnu. Len by ich nepustili z krajiny. Ale to sa netyka zien a dievcat. Aj keby islo o zdravotnu sestru. Zdravotne sestry a zdravotne pracovnicky mozu byt mobilizovane len na dobrovolnej baze. Netreba sirit famy

@natalyya písala som to co hovoria a co vidím. Chlapci co sa vracajú na internát tak iba tí čo ešte ne dovŕšili 18. Boli sme na Ukrajine minulý týždeň a taxikár nám vravel presne to iste co som písala. Nemám dôvod šíriť famy

natalyya
7. aug 2025
@ivana531

@natalyya písala som to co hovoria a co vidím. Chlapci co sa vracajú na internát tak iba tí čo ešte ne dovŕšili 18. Boli sme na Ukrajine minulý týždeň a taxikár nám vravel presne to iste co som písala. Nemám dôvod šíriť famy

@ivana531 pisala si, ze domov chodia len chlapci, ktori nemaju 18, pretoze by ich zobrali na vojnu. Na to som pisala, ze to nie je pravda. Sice z krajiny by ho nevypustili, ak ma 18, ale na vojnu by ho nezobrali, kym nema 25 (jedine dobrovolne.)
Potom si pisala, ze zdravotna sestra nemoze ist na Ukrajinu, pretoze by ju zobrali na vojnu. Tiez nie je pravda, bez problemov by ju vypustili. Zeny do sluzby len dobrovolne.
Hovoris, ze pises len to, co si pocula od inych. Presne toto je sirenie fam, pri vsetkej ucte, nic zlom. Ja pisem to, ako to je.
Mozno, od ktorych si to pocula, sami nevedia ako to presne je.

Strana
z2