icon

Čo sa to deje s ľuďmi?

17. nov 2022

Veľmi nepríjemná skúsenosť dnes. S mužom sme boli na prechádzke v parku, oproti nám skupina 5-6 ľudí, ktorí išli vedľa seba. Vôbec neuhli, tak ani ja. Narazili sme do seba. Začali agresívne nadávať, kričať. Jeden z nich už išiel do bitky.
Čo sa to deje s ľuďmi? Ja to už nechápem.

Strana
z8
jana_eyre_2
19. nov 2022

@123hombre toto čo je za blud, že ľudia vidia ako v pohode vojnu v juhoslávii? Nikto pricetny nevidí ako v pohode žiadnu vojnu, ani v juhoslávii (tá už skončila pred 20timi rokmi) ani v lybii ani v Sýrii (to práve podobní ľudia čo dnes sú takí proruskí dlhé roky ignorovali a utečencov z tých krajín odsudzovali a nechceli prijať, zdvíhali napätie už veľa rokov dozadu a bolo im u prdele že tam zomierajú deti) ale stále dookola sa to tu vyťahuje.. chces povedať že vojna na Ukrajine je snáď menej ako vojna v lybii? Že tam ludia netrpia lebo ty neveríš fotkám, lebo ty nie si ovca.. nemusíš mi vôbec odpisovať, chcela som len povedať že tvoje argumenty ako niekto pokladá v pohode jedno a druhé nie VÔBEC nie sú pravda, to sú len tebou vyfabulovane bludy..

annm81
19. nov 2022

@123hombre Čo je hoax ukazujú fakty. Ak je niečo v rozpore s vtedy známymi faktami, je to hoax. Že Elvis žije je klamlivá správa podľa všetkých faktov. Ak sa o týždeň ukáže, že to bolo veľké sprisahanie, nič to nemení na tom, že až do chvíle, kedy sa objavili fakty dokazujúce jeho prežitie, to bol hoax. Povinné očkovanie proti covidu u nás bol hoax. Až sa situácia zmenila natoľko, že sa o tom začalo uvažovať, stalo sa to možnosťou (ku ktorej nakoniec neprišlo) ale nič to nemení na fakte, že do tej doby išlo o klamlivú správu. Ak sa ukáže nejaký nový vírus (a on sa ukáže), ktorý bude extrémne nebezpečný (napr. zmutovaná vtáčia chrípka) a začne sa s povinným očkovaním, nič to nemení na tom, že tvrdenie o tom, že konšpirácie o cielenej depopulácii ľudstva sú nezmyselné hlúposti.

Dôvod, prečo ľudia viac riešia Ukrajinu je úplne zrejmý. Dotýka sa nás to omnoho viac ako akákoľvek iná vojna od skončenia druhej svetovej. Deje sa to vo vyspelom svete, nie niekde v púšti. Bojuje sa hneď za našimi hranicami. V dôsledku vojny dopadli pred pár dňami rakety do Poľska. V dôsledku vojny máme priamo u nás množstvá utečencov. V dôsledku vojny čelíme obrovskej energetickej a finančnej kríze. Agresor, ktorý začal vojnu deklaroval, že ide obnoviť ZSSR, čo má vplyv aj na nás - ZSSR na našich hraniciach, extrémne aktívna ruská propaganda, ktorá už roky skúša čo najviac rozoštvávať celú EÚ, snaha Ruska, aby sa NATO vysťahovalo z východnej Európy, čo zahŕňa naše vystúpenie z NATO a návrat do sféry vplyvu Ruska...

Juhoslávia je úplne od veci príklad. Bombardovanie Juhoslávie zastavilo genocídu. A jediné, čo sa mu dá vyčítať, že prišlo príliš neskoro, po Vukovare, po Srebrenici, po Sarajeve. Srbi páchali genocídu a hoci im bolo opakovane navrhované, aby rokovali a stiahli svoje jednotky, odmietli to. OSN tu zas a znova dokázala, aká je to zbytočná organizácia, ktorá nebola schopná zabrániť takým šialenstvám ako genocída vo Rwande a nebola ochotná nič spraviť ani pre rozpadajúcu sa Juhosláviu.

123hombre
19. nov 2022

@jana_eyre_2 Chcel som tým povedať to,že keď urobia jednu vec dve rôzne mocnosti,tak sa na to pozerá rôzne. Vždy je to o tom ako to ľuďom predložia, aké je odvodnenie a čomu sú ľudia schopní uveriť. Nie je viac o čom diskutovať 🙂

mamickalisticka
19. nov 2022

@123hombre myslím že práve preto, že keď bola vojna v Juhosl. neboli dostupné také informácie, ja som napr. Ročník 97 a naozaj nemám žiadne informácie o tom, čo sa dialo, prečo, kto.. v škole sme to naozaj nikdy nepreberali, jedine tak dejiny po rok 89. Neospravedlňuje ma to, samozrejme že si viem aj sama nájsť info, aj si to asi pozriem, vďaka!.. moji rodičia mi to tiež nijako nespomínali.. myslím, že tiež by to nevedeli presne vysvetliť.. ale keď niekto verí tomu, že niekto popiera holokaust a existenciu konc. Taborov napr... 🤷🏽‍♀️ Ale nechcem sa hádať

123hombre
19. nov 2022

@mamickalisticka Ahoj. Ja som tu nenapísal kvôli tomu že by som sa chcel hádať. Len ma zaráža akí sú niektorí ľudia neochotný pozerať sa na veci objektívne. Veľa vecí sa človek dozvie z historickej literatúry, z médií (nemyslím Markíza, JOJ)ale zahraničných. Potom si vieš veci poskladať a vytvoriť si vlastný názor. Napríklad aj o postoji USA voči tejto nezmyselnej vojne na Ukrajine. Je to na každom či chce vedieť ako sa veci majú, alebo im stačí veriť tomu čo počujú. Prajem pekný večer

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mimko11173
21. nov 2022

@elizabet173 len to je v tom že tých somarov je čím ďalej viac,ako by sa z nimi vrece roztrhlo Múdrejší ustupujú a somari vládnu.

silvia2013
21. nov 2022

@123hombre top 🙏tieto ovečky tu nerozmýšlaju, im, ke dpovedia zajtra v TV skáčte z okna, oni budu skakat !!

annm81
21. nov 2022

@123hombre Veľa, nazvime ich alternatívnych ľudí, sa odvoláva na to, že treba čítať zahraničné médiá, lebo v slovenských sa nedozvie ako sa veci v skutočnosti majú. Vieš mi dať teda zo tri príklady, kedy tie zahraničné médiá priniesli nejaké zásadne odlišné fakty od slovenských médií? A prosím porovnávaj zodpovedajúce médiá - teda The Sun s rovnako bulvárnym Novým časom. Alebo si povedzme, že sme v serióznej debate a budeme sa zaoberať serióznymi novinami. Takže vezmime nejaké liberalne slovenské noviny. Napr. Dennik N a porovnajme ho so zahraničnou tlačou. Pokojne s KONZERVATÍVNYM The Wall Street Journal.

Strana
z8