icon

Čo sa to deje s poštovnými pravidlami?

moizetta
5. jan 2025

Idem sa podeliť o svoju skúsenosť. Posielala som dva dni po sebe zásielku cez Poštu,všetko som zabalila, odvážila, vypočítala poštovné podľa cenníka Pošty ako zvyknem, a tam ma zrušili,že mi zásielky nepošlú ako obyčajný list,ale len doporučene alebo ako balík. Že ako list môžu poslať len zásielky tenšie ako 3 cm. Chápem,tak to majú písané aj na stránke,len hrúbku doteraz neriešili a obyčajne mi poslali kabát a podobne…v prvom prípade som teraz posielala dve obliečky,ok,mohlo to mať asi 10 cm na hrúbku,ale teraz som posielala na inej pošte babe JEDNO! detské bodicko a legíny a tvrdila,že jej to vrátia a teda ak to chcem poslať,musím si vypísať podací lístok. Miesto poštovného 2 eurá som platila 3,50! Posielali ste prosím niekto niečo po Novom roku? Aké máte skúsenosti?

Strana
z6
mirkaolivia1130
7. jan 2025

@moizetta Ja som dnes posielala balíček do 100g a pani v priehradke mi ho poslala ako obyčajný list za 2€. Ešte som sa jej pýtala, či sa to dá poslať obyčajne alebo iba s podacím lístkom, ale povedala, že aj obyčajne.

maranco
7. jan 2025

@mirkaolivia1130 do 500 gramov a do rozmerov 25 x 35 x 3 cm môžeš posielať obyčajne za 2€

tanita007
9. jan 2025

Ja som včera poslala obyčajne do 2 kíl mikinu🙂/2,5e/.Nebol žiaden problém.

veronicka1901
9. jan 2025

@tanita007 tak asi balicek nepresiahol hrubku 3 cm. Ale keby si posielala napriklad papucky, tak uz by si platila vyrazne viac.

tanita007
9. jan 2025

@veronicka1901 Len ked teraz človek nevie ani kolko pýtať poštovné,lebo nevie na akú pani na pošte natrafí.To čo tu maminy píšu tak ani malé detské body nechceli vziať obyčajne😒

maranco
9. jan 2025

@tanita007 kuchynskú váhu máš doma a pravítko alebo meter tiež, tak si vieš zistiť cenu poštovného.
Vystrihni si do kartónu otvor 25 x 3 cm, ak cez neho prestrčíš zásielku môže ísť obyčajne ak sa nedá prestrčiť tak iba ako doporučený list do 500g za 3€ ak je ťažší tak lacnejšie je balík na poštu za 3.10€.

veronicka1901
9. jan 2025

@tanita007 treba baliť na plocho. Vcera som tak poslala 2 pyžamá . Tiež ma to hnevá, často kupujem aj predávam cez koníka.

janninn
20. jan 2025

Áno, poštárka okrem listu do 50 g nikdy nenosila, rovno brala žltý lístok, zásielka zostávala na pošte. Neviem kto kedy videl poštárku s károu.

maranco
20. jan 2025

@janninn podľa ich pravidiel, na pošte ostáva zásielka väčších rozmerov (nad 38×30×5cm)

tanita007
20. jan 2025

Naša teda ochotná,často som jej aj vravela že mi nemusí nosiť balíčky-doniesla aj nadrozmerné...Ona chodí s takým vozíčkom na kolieskach/taká tá taška velká na kolieskach/ a tam má tie balíčky.Klobúk dolu.

jaja20
20. jan 2025

Pridávam info o povolenej veľkosti zásielok

silvia1983
20. jan 2025

@jaja20 kiežby táto informácia platila na každej pošte 🥴😬

jaja20
21. jan 2025

@silvia1983 Mala by.

Strana
z6