Čo si kúpiť - práčku alebo práčku so sušičkou?

baskarepkova
16. aug 2019

Ahojte, baby. Rozhodujem sa pre novú práčku. Na okay som si vyhliadla práčku Electrolux a je za 600e ale potom som si všimla, že je práčka so sušičkou nejaká AEG značka, ktorá stojí rovnako a teraz vôbec neviem... Neviete mi poradiť? https://www.okay.sk/velke-spotrebice/ tu som si vybrala a chcem aj kúpiť, kebyže mi poradíte aspoň či sa je lepšie iba práčka samotná alebo kombinovaná, ja si potom už vyberiem nejakú, ale bolo by super kebyže mi poradíte aj čo máte doma (značku) a či ide v pohode. Nechcem o pár rokov kupovať novú..

michalka4193
7. aug 2020

@nikussska12 teraz čoho konkrétne

nikussska12
7. aug 2020

@michalka4193 pračku pripadne aj sušičku zvlašť

ninah1486
28. dec 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja mam samostatne práčku, samostatne sušičku ale ak ideš kupovať priamo v predajni isto ti poradia

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beahavala
29. dec 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja mam tiez samostatne

martin_76
31. dec 2021

Ak štandardnom paneláku toto spravíš, tak si už nezapneš ani rádio, pretože max 25A (bytový istič) krát 230V (napätie v sieti) sa rovná 5750W (max možný PRÍKON všetkých spotrebičov v byte). Typicky:
Multifunkčná rúra 1300-4000W
Myčka 1200-2500W
Práčka 1800-2800W
Sušička od 800W (s tep. čerpadlom) až po 3000W (kondenzačná)
Rýchlovarná kanvica 2000-3000W
Mikrovlnka 1200-2500W
Hráčsky počítač 500-750W
Vysávač moderné do 800W (bez výkonu) až po 2500W (staré, ale vytiahnu aj špinu od suseda)
Takže v klasickom paneláku okrem priestorových nárokov, tú je ešte problém s napájaním.
Napríklad u mňa v byte keď ide práčka a pustím myčku už nič iné výkonné nesmiem inak to nezvládne istič na chodbe. A tak...
A preto máme práčku so sušičkou v jednom v kuchynskej linke a kúpeľňa (v panelákoch zvyčajne dosť malá - do nej by som už práčku nedával, inak by som musel ísť do vane flopom)

certica22
31. dec 2021

Tiež mame skoro 2 roky -2v1 práčku so sušičkou lg a nemam snou najmensi problem žeby som vyberala prádlo mokré po suseni....a názory niektorých že je to hlúposť no je ťažko porovnavat práčku so sušičkou za 300€ a za 600-700.. práčka je na 9kg sušička 7 a fakt že sa mi nestalo žeby som niekedy vybrala mokré prádlo a to ju fakt že dostatočne naplním ,u nás nestíham prať a to práčka ide každý deň ....závisí či človek býva v dome má.kopec miesta alebo v byte kde má nejaké obmedzenia..ja LG odporúčam a opäť by som šla do 2v1 🙂