Čo si mám o tomto myslieť?
“Krvácam nôž zapichnutý v mojej hrudi pôsobí na mňa malátnosťou ale pokoj je to čo cítim taký pokoj ktorý som nikdy nezažila cítim teplo ktoré mi tečie dole hruďou ku bruchu po nohách a na zem.. cítim trocha strach lebo ti pozerám do očí…a pokoj.. viem že je to naposledy to je desivé a pri tom krásne.. už nikdy sa neobjímeme a neporozprávame nikdy nič všetko je za chvíľu preč desí ma to.. zároveň… všetko je to v našom pohľade viac ako tento pohľad neexistuje nejde to opísať je tam všetko… je tam viac než všetko..”
O com? Ako proza neznameho zacinajuceho autora moze byt.
@oli18 našla som to dcére v tablete
depresia? samovražedné myšlienky?
pri tých samovraždách a útekoch z domu by som sa s ňou porozprávala.. koľko má rokov? všimla si si u nej zmenu nálady? doma sa správa tak ako vždy?
@user62056819 asi na to mala dôvod. Niekedy ako rodič musí človek aj vstúpiť do súkromia svojich detí.
Autorka, kľudne by som sa s ňou porozprávala, možno je to len pokus o vlastnú tvorbu, možno výkrik do tmy. Ale nenechala by som to bez povšimnutia. A hlavne by som neutocila, nekritizovala, nebola by som príliš akčná atď. Úplne s kľudom riešiť.
@user62056819 asi na to mala dôvod. Niekedy ako rodič musí človek aj vstúpiť do súkromia svojich detí.
Autorka, kľudne by som sa s ňou porozprávala, možno je to len pokus o vlastnú tvorbu, možno výkrik do tmy. Ale nenechala by som to bez povšimnutia. A hlavne by som neutocila, nekritizovala, nebola by som príliš akčná atď. Úplne s kľudom riešiť.
@nika23t Nemôžem jej to povedať raz som našla povaľovat sa notes na stole,len som ho chytila a išla zošalieť krik rev proste ako zmyslov zbavená hodila ho do krbu.. nechce sa s nikým stretávať nikam nechodí…..
V škole ju nešikanujú?
Alebo nezažila rozchod nedávno?
Fuuu, koľko má dcéra rokov?
No mne to znie ako opis vrazdy/sebevrazdy v prítomnosti milovaného partnera. A naviac je v tých posledných vetach hĺbka preziteho (emocii, lásky, nešťastia).
Mohlo by to byt aj opis niečoho, čo sa jej snívalo.
No neporadím ti veľmi ale bolo by dobre nájsť k nej drat a porozprávať sa. Každopádne to neznie zrovna najlepšie pokial by to mali byť hej myslienky.
Nájdi si k nej cestu ty alebo psychológ kým nie je neskoro.
Vyzera to ako opis rozchodu, velmi pekne je to napisane. Bavi ju tvorba? Skus ist na to tymto smerom, opytaj sa jej na to. Ja by som bola uprimna, povedala by som, ze som to nasla a neviem co si o tom mysliet, ci nechce pomoct, ci nechce skusit literarnu tvorbu a tak, nesla by som hned do obvinovaciek, ze si chce ublizit alebo co.
no tak toto by som riešila so psychológom... pokiaľ je takto uzavretá do seba... či sa niečo v škole nedeje.... idú prázdniny bude viac sama od kolektívu... nenechala by som to len tak ..
Ak je uzavretá treba s ňou pracovať, nech sa to nezhoršuje a netrápi sa vecami sama. Ale nebrala by som ten text až tak tragicky, na strednej som písala všeličo, kreslila si nože a krvacajuce srdcia a ruky, nemusí to mať absolútne nijaký hlbší význam.
Autorka - ak sa nechce s nikým stretávať a nikam nechodí vyzerá to, že má problém..
Rozpráva sa s tebou?
Zaujímas sa o ňu ako osobu, že nie len škola, povinnosti?
Ak je naozaj uzavretá, bez kamarátov, tak na tvojom mieste okamžite kontaktujem psychológa, nech mi poradí ako citlivo postupovať.
Ale naozaj môže ísť len o pubertálne výlevy.
To už musíš vedieť ty, ako sa celkovo správa.
Zrejme si prechádza nejakým náročným obdobím. Zrejme potrebuje zo seba dostať nejaké pocity. A nevie to vyjadriť inak ako písaním.
Na mna to posobi ako rozchod s frajerom.
@user62056819 Ty asi nie si matka. Kedy ma zistit,ze sa s dcerou nieco deje. Ci az ked si naozaj nieco urobi?
Mne z toho až zimomriavky prešli po tele. Ako horor by to obstálo. Inak by som sa o dcéru neskutočne bála.
porozprávaj sa s ňou...ale nie o tomto....
Ťažko povedať,či to je list na rozlúčku,alebo sa rozišla s frajerom,alebo je to iba pokus o vlastnú tvorbu. ........rozhodne to je znepokojivé v každom prípade
Mne naskocili pri citani zimomriavky. Neboji sa vasej reakcie na vysvedcenie? Zacni rozhovor s nou planovanim prazdnin. Alebo len taka babska jazda ty a ona - jednodenny vylet niekam. Mozno by sa trochu rozhovorila.
Pisala to ona, alebo len skopirovane, ci na socialnych sietach?
Mozno, ze od kedy si uvadomila, ze rodicia nie su neomylny, kumuluje sa u nej pocit sklamania, boli sa vysvedcenia, obvinuje sa z neuspechu, ale potrestat chce vas. Taka forma pomsty, aby vam ublizila, pritom sa toho boji
Podľa mňa to je metafora. Žiadne samovražedné sklony. Krv je len v prenesenom význame.
To je super, pridať sem niečo a potom nereagovať. 🤔
Kto to písal, dcéra?
Ihneď rieš! Pýtaj sa dcéry,povedz jej, že jej chces pomôcť,nech sa ti kľudne zdôverí. Takéto veci treba brať vážne. A samozrejme pýtať sa odborníka - psychologička,psychiater
Vyzera to ako opis rozchodu, velmi pekne je to napisane. Bavi ju tvorba? Skus ist na to tymto smerom, opytaj sa jej na to. Ja by som bola uprimna, povedala by som, ze som to nasla a neviem co si o tom mysliet, ci nechce pomoct, ci nechce skusit literarnu tvorbu a tak, nesla by som hned do obvinovaciek, ze si chce ublizit alebo co.
@hederamonstera súhlasím 👍
@user62056819 už sa stalo, možno nie náhodou
pri tých samovraždách a útekoch z domu by som sa s ňou porozprávala.. koľko má rokov? všimla si si u nej zmenu nálady? doma sa správa tak ako vždy?
@mimaapeto Áno, zmeny nálady sú signálom

O com? Ako proza neznameho zacinajuceho autora moze byt.