icon

Čo si myslite o dospelom človeku ktorý nemá vodičák?

15. okt 2021

Čo si myslite o dospelom človeku ktorý nemá vodicak, nevie šoférovať?Pripadá vam to divne alebo to beriete ako normálnu vec?

autor
15. okt 2021

@danielahamar načo sa vyjadruješ to si ani pisat nemusela 🙂

danielahamar
15. okt 2021

ani ty

makova333
15. okt 2021

Co si myslim o dospelom cloveku, ktory nema vodicak? Nic. Je mi uplne jedno ci cudzi ludia maju alebo nemaju vodicak, ci maju auto, vysoku skolu, pass, v garazi táčky... Nezamyslam sa preco ludia maju/nemaju nejake veci/zrucnosti/schopnosti. ALE! Ak by som bola majitel firmy a vyberam obchodneho zastupcu (alebo ine povolanie kde je auto potrebne) tak ma to zaujimat bude. Ak budem vyberat predavacku, ucitelku, kadernicku a pod. bude mi to jedno.

jana_eyre_2
15. okt 2021

Ja mám vodičák od 25tky, "donútil" (kúpil mi darček kurz)ma môj muž.. necítila som sa ako divná keď som ho nemala.. nerozumiem prečo by to malo byť nejako posudzované.. ak by to bolo tak veľmi potrebné ku každému človeku na planéte, učili by sme sa jazdiť v rámci strednej školy..

Mne je divné ak sa ľudia nevedia chovať v bežných situáciách, napríklad keď nevedia po ktorej strane sa chodí na chodníku, keď im je sumafuk že sú neohladuplni v rôznych situáciách.. ale prečo by mi malo byť divné že niekto nemá vodičák? Vôbec.. ale základy cestnej premávky by mal byť samostatný predmet už na základnej škole a opakovaný do nemlatom..

anega79
15. okt 2021

Vodicak mam, ale nesoferujem, lebo mam strach. Mozno na Slovensku, by som si este trufla, ale tu v Taliansku jazdia ako taliani😠 Je to obmedzujuce, hlavne pre mojho muza, musi deti vozit na kruzky, ale uz ina nebudem..

natalienka12
15. okt 2021

@danielahamar Prečo? Ja autorku chápem, dotklo sa jej vyjadrenie jej ex, čo chápem. Človek, ktorý nemá vodičák nie je o nič menejcenný ako ten, čo ho má. Každý má iné priority v živote. Treba tiež povedať, že veľa (hlavne žien) vodičák má, ale nejazdí. Či je to elementárna zručnosť, neviem, pre chlapa isto áno. Pre ženu, ktorá povedzme býva v meste, chodí do práce peši ani nie, ak v rodine majú jedno auto a muž šoféruje.

esteregres
15. okt 2021

ten clovek je zena ci muz? poznam . moja mama, krstna a kamaratka, vobec nevedia soferovat, xkrat to vidim aj na instagrame, mlade mamicky, ktore maju pekelny strach nastartovat auto. mala som kolegu homosexuala 40 rocneho, ktory nemal vodicak, myslim, ze ani ten, co sedel oproti nemu a cestovali obidvaja vlakmi niekam k rodicom.

hederamonstera
15. okt 2021

Tak ja som to nemyslela zle. V meste sa da bez vodicaku uplne v pohode prezit, ale mimo mesta mi to pride ako taka zakladna vybava do zivota. Viem, ze existuju bus,vlak, bicykle ale proste to je tak casovo obmedzujuce, ze lepsie riesenie mi pride vediet soferovat. Ale inak si nejako nic nepomyslim o cloveku, ktory nema vodicak. Je mi to fuk. Len co poznam zopar jedincov (hlavne starsie rocniky), tak su furt zavisle na niekom, aby ich odviezol. Alebo si neviem predstavit, ze sa nieco stane mojmu dietatu a ja namiesto toho, aby som hned letela na pohotovost, musim zhanat odvoz
A o tzv bohacoch, co sa nechaju vyvazat - tam ide tiez o vyuzitie casu - namiesto soferovania sa venuju uz comu potrebuju. Preto su bohaci ;)

lily14
15. okt 2021

Dospelý 18 či 80 to je rozdiel

ajka0207
15. okt 2021

@hederamonstera tak ani na dedine sa nemusíš nechať vyvážať, dokonca aj z lazov sa dá chodit peso keď človek chce.

1katus1
15. okt 2021

Tak skrátka niekto sa boji nevie prípadne nechce šoférovať. Nie je to vada . Ja skôr nechápem keď si niekto vodičák spraví potom nejazdí niekoľko rokov a zrazu sa vyberie za volant a to je pohroma. To že niekto vodičák nemá je v poriadku.

ajka0207
15. okt 2021

@beata_k u nás síce manžel šoféruje, takže nemôžem povedať že sme úplne bez auta, ale v pohode si s deťmi (4 a 2 roky) vystačíme aj s autobusmi a vlakmi. Bývame vo väčšom meste a popravde keď máme riešiť kde zaparkujeme, potom zapínať deti do sedaciek, potom sa odviezť päť minút a zas riešiť kde zaparkovať a vykladat deti tak sa radšej odvezieme MHD.

cevricek40
15. okt 2021

Dnesnej dobe je nutné mať vodičák,neviem si predstaviť bez auta,do obchodu,doktorovi s dieťaťom,alebo vybavovačky.

hederamonstera
15. okt 2021

@ajka0207 da sa, peso chodim aj ked mam vodicak. Proste podla mna je to velke plus

viestta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
15. okt 2021

@cevricek40 a predsa chodíme 😁

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ajko2011
15. okt 2021

Nemám vodičák a vôbec si nepripadám niečo menej ako tí, čo vodičák majú. 💁

sssss123
15. okt 2021

bežná vec, ja síce mám, ale nejazdím, v BA sa skôr niekde dostanem MHD akoby som mala klučkovať kade tade autom

beata_k
Odpoveď bola odstránená
anjelikdianka
15. okt 2021

Ja nemám vodičák.Ked syn začal chodiť do školy som chcela urobiť vodičský,ale s manželom sme mali havariu,naštastie nebol s nami syn lebo druhé auto nabúral do nás presne tam kde mal syn sedačku,a odvtedy sa bojím a viem že by som nezvládla šoférovať najme ak by boli v aute ešte aj deti.

hopsadobrandejsa
15. okt 2021

@autor

Kazda zrucnost je dobra cize aj soferovanie je skill k dobru, ale nerozumiem celkom vyjadreniu tvojho ex co ma vodicak spolocne so zakladnou slusnostou?

To akoze clovek bez vodicaku je akysi buran ci imbecil ci ako tomu mam rozumiet?

Ja vodicak mam, ale ja zas velmi rad soferujem cize pre mna je to hobby a relax zaroven.

lujza123
15. okt 2021

Ja skôr považujem za divnych ľudí ktorý vodicak majú, majú aj auto (napríklad s manzelom/partnerom) a vôbec na nom nejazdia. 🙂.
Alebo takých ktorý vyložene auto potrebujú (napríklad na dochádzanie do práce, školy), majú aj dosť finančných prostriedkov na vodicak aj auto ale nespravia si ho a vkuse niekoho otravujú aby ich odviezol.

Podľa mna vodicak je veľmi dôležitý v dnešnej dobe a je super keď sa o zaplatenie autoškoly pre 18 nastrocnych postarajú rodicia - ak to finančná situácia v rodine dovolí. Dcéra určite odo mňa dostane kurz k plnoletosti. To vidím aj z môjho okolia že je oveľa lepšie si spraviť vodicak ešte počas školy keď je hlava zvyknutá učiť sa a keď s tým pomôže rodina. Lebo stojí to dosť peňazí, potom to človek co ho nemá v dospelosti len odkladá a odkladá...

siska53
15. okt 2021

Hm.. ja som si spravila vodicak v 44 ( aj to len preto, ze muz tlacil a chcela si spravit aj kolegyna, tak som to vtedy brala ako, ze velka sranda a aspon sa opat idem ucit nieco nove).. Som zvedala teda, co si o mne vlastne mysleli, ked som ho este nemala 😅

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
eeffka
15. okt 2021

Ja to tiez povazujem za beznu zrucnost, ktoru by mal clovek ovladat, bezohladu ci ma alebo nema auto.
V sukromnom alebo aj profesnom zivote.

victoriab
15. okt 2021

Tak ženy, čo si o mne myslíte? 😂😂😂 35 ročná nikdy nevodička a s 99.9% pravdepodobnosťou naozaj nikdy nevodička 😁 a?

jaja8_9
15. okt 2021

Je to každého dobrovoľne rozhodnutie ci mať vodičak 🙂 ale je to dobrá vec ísť kam chceš a kedy chceš, nie si na nikom závislá

mimikarol
15. okt 2021

Ja som si robila vodičák ako 34 ročná. Cítila som sa menejcenne že ho nemám. Vadilo mi chodiť autobusom, nechať sa vyvážať otcom keď muž nebol doma. Kúpili sme druhé auto, a mali sme ho doma 4 roky pokiaľ som sa odhodlala ísť do autoškoly. Keď sme bývali v meste ani mi to tak nevadilo, všetko som mala dostupné peši, ale keď sme sa presťahovali do dediny to už bolo o inom. Mam 3 susedy po 60tke, všetko šoférky a ja mladá žena nie. Proste som si pripadala ako neschopná. Ale o druhých, ktorý nesoferuju z akéhokoľvek dôvodu si nemyslím nič.

breznica
15. okt 2021

@lujza123 no tak som divná.vodicak mám od 18 rokov, sem-tam som si zasoferovala ale necítim sa za volantom dobre,pritom mi všetci vravia, že jazdím dobre.niekto je vodič, niekto nie je