ČO si myslíte o koronavíruse?

7yasmine7
4. mar 2020

Ahojte je to vsade v spravach na internete. Robite si nejake zasoby? Naozaj tak panikarite? Len ma to zaujima co si o tom myslite. Dakujem

veronikaszabova
4. mar 2020

@7yasmine7 nepanikarim, nerobime ziadne zasoby, zijeme tak ako doteraz.
Inak stacilo si precitat tych milion diskusii, ktore tu su o tom. Plus stena. Tam je toho mrte 🙈🤷‍♀️

kittykat22
4. mar 2020

@7yasmine7 uz nie je dovod. Coronavirus je choroba na baze ako chripka - nema rada teplo. Je 4.3. Blizi sa jar, ktora zastavi sirenie. Keby bol november tak by som sa zasobila.

pribinak
4. mar 2020

Nie nerobím žiadne zásoby.
Najviac sa mi páčia tí vydesení ľudia, ktorí strávia hodinu v obchode kde je okrem nich dalších 150 ľudí a kupujú 25kg muky, 10 litrov oleja a 45 balíkov špagiet, miesto toho, aby si to objednali cez internet a tak minimalizovali šancu sa nakaziť

oli18
4. mar 2020

@7yasmine7 čo chceš počuť? Zariaď sa podľa seba, si dospelá. Názory aj tak budú 50:50. Tak načo je dobrá znovu ďalšia diskusia?

gabrielaaaa
4. mar 2020

Kôli týmto nezmyselným plním košíkom mám pocit že mi v tej rade odtece plodová a začnem rodiť 😱😱🙈🙈🙈🙈😳

vrabcek15
4. mar 2020

Nie nerobím, podľa mňa panika je teraz horšia ako koronavirus 🙈 inak dnes som bola v drogérii a všetky antibakteriálne mydlá boli fuč 😂🙈

miskakyska
4. mar 2020

Keby niekto potreboval,tak na pilulka.sk majú aj tie "beznádejne vypredané"antibakteriálne dezinfekčné mydlá☝️🙄🙈

leuchtturm
4. mar 2020

u nas hajzliak 😀

katulienkax
4. mar 2020

Koronavirus mam uplne v paži 🙂 najviac sa desim tých blbcov co zatvárajú chudákov do karantény ale ostatných so soplom a kašľom nechajú behať po uliciach akokeby obyčajná chrípka nekosila ludi. A posvietia by som si na reklama typu dajte si panadol grip a chrípka je fuč a sup na diskotéku a zábavu nakaziť dalších 100 ludi. Za toto by som dávala vysoké pokuty - klamlivá reklama.

lucyluv
4. mar 2020

Corona virusu sa nebojim, ale nejake tie zasoby mam doma vzdy, ja som paranoidna :D

hefo
4. mar 2020

@katulienkax Až na to, že obyčajná chrípka má smrtnosť nula celá nula prd (reálne napr. v ČR za ostatných pár rokov cca. 0,02 % - z milióna nakazených 200 mŕtvych) zatiaľ čo COVID-19 to má podľa známych údajov kľudne aj cez 2 % (a 20 % prípadov vyžaduje hospitalizáciu, čo pri veľkom počte nakazených znamená, že títo umrú tiež).

Ale inak je to vlastne to isté.

mirkava
4. mar 2020

@7yasmine7 kupila som viac mydiel na ruky lebo sa bojim ze zachvilu nebudu ani tie a ja si ani ruky nebudem moct umyt

arabeska
4. mar 2020

@hefo to nie je pravda, na Slovensku umiera na chrípku priemerne okolo 800 ľudí ročne, dá sa to vyhľadať na internete.
Ohrození sú najmä ľudia starí a s vážnym imunodeficit. Toľko k tomu...

arabeska
4. mar 2020

@hefo Konkrétne v ČR umiera cez 2000ludi ročne na chrípku, alebo jej následky. Prosím, než nabudúce budeš písať takéto vyjadrenia, over si to....

bundicka223
4. mar 2020

Ja si si bezne pocas celeho roka bezohladu na to ci je chripkove obdobie alebo coronavirus casto umyvam ruky a pouzivam dezinfekcne prostriedky na cistenie..... A teraz uz mesiac ani antibakteriálne mydlo zrazu nie je dostat..... Robit si vsak zasoby akoby mali vymriet vsetci vyrobcovia trvanlivych potravin je nezmysel..... Bezne tu mame aj dva mesiaca chripkovu sezonu a vykúpiť z pultu vsetky konzervy a muky nedava logiku.... Akurat budu takymto konanim potraviny drahsie to je moj nazor

tamaris
4. mar 2020

@7yasmine7 Vsetkym ktorych tato tema zaujima odporucam vypocut si podcast na stranke tyzden.sk kde celu problematiku objasnil pan profesor Krcmery.

hettinka
5. mar 2020

Ja chodím do maličkých potravín tu v meste, žiadne rady, zásoby priebežne dopĺňajú, hoci tiež nemali 2 dni muku.
Doma mám bežne zásoby, teda ryžu , muku, cukor, cestoviny, strukoviny, olej po 1 balení navyse a nejaké mäso a zeleninu do polievky v mraznicke, to mám vždy doma.

Obmedzili sme cestovanie, zrušili veľkonočný pobyt. Cez jarne prázdniny dom sa cielene vyhla Liptovu a Tatrám, a šli sme radšej na Oravu. Robím v škole, žiaci, ktorí boli v rizikových oblastiach sú po dohode s nimi a rodičmi doma 14 dni.
Inak ide život ďalej...

uzanka16
5. mar 2020

@vrabcek15 aj ja včera v dm som bola kúpiť maskaru a chlapík pri pokladni že či nemajú už ani 1 antibakteriálne mydlo a ze niie ani gély nemajú, tak siel hneď vedľa do lekárne kúpiť a ani tam mydlo nemali 😀

ktochytavzite
5. mar 2020

Ja mam zasobu,mam male deti tak aspon vodu a mlieko ,nejake prikrmy,kebyze naozaj nas zavru aby deti mali co jest.

ktochytavzite
5. mar 2020

A desinfekcne a masky mame doma stale asi rok,takze s tym mi problem nemame;)

terezka1947
5. mar 2020

@7yasmine7 nie,nerobim si zasoby,dokonca mam naozaj prazdny spajz....co je nezyk u mna. Ale respekt mam. Mne na obycajnu chripku zomrel ocko-resp.komolikacie s nou,kedze mal po infarktoch a mal slabsie srdce.
Uz nech si to kazdy zvlada ako sa na to citi.
Nesmejem sa z ludi,co to prehnane beru....mozno maju doma niekoho choreho,mozno su sami chori.....

vamajka
5. mar 2020

@hettinka a ak sa mozem spytat kde ste mali naplanovany velkonocny pobyt?

elizabeth88
5. mar 2020

Tiez by som volila obozretnost,vyhybat sa pokial mozno letiskam,autobuskam v BA,radsej si pockam vonku,alebo si to zariadim natesno s prestupmi,staniciam,aj ked MHD je este viac na prenosy,no ale aspon tak,Umyvat casto ruky.Najma dbat na prevenciu asi ako proti chripke,vitaminy,odpocinok,posilnovanie imunity,odporucaju aj zazvor.Ja zatial zasoby nemam,ale netvrdim,ze ma to nenapada tiez.
@tamaris skusim najst

miriam11
5. mar 2020

@7yasmine7 nie, nerobím si zásoby.

erienka
5. mar 2020

@pribinak tak napr. u nas v TN sa nedaju cez internet objednat potraviny

erienka
5. mar 2020

@hettinka preco si sa vyhla liptovu a tatram? Pytam sa, lebo po prvykrat uvazujeme o zimnej dovolenke s detmi a chceli sme ist buduci vikend do tatier.

hettinka
5. mar 2020

@vamajka v Chorvátsku, len tam už je tiež 10 nakazených (včera) a počet rastie. A nie na 1 mieste, ale na viacerych.
Teraz zvažujem severne Poľsko, ale uvidíme, dopredu nejdem bookovat nič, ani na leto.

hettinka
5. mar 2020

@erienka lebo tam chodí najviac ľudí, veľa Čechov.

simca06022011
5. mar 2020

Nie nerobim, zasoby, ja ich v takej normalnej miere mam doma vzdy, cize dva tyzdne by som doma v klude hocikedy prezila (mam cvik, z dob detskych chodob u nas, ked som sa ani z domu par dni nedostala+teraz mam obchod 10km).
NAjhorsie su hoaxy, ktore ludia rozsiruju ako keby bez rozmyslania (napr. ten od "JPP - nejakeho spoluziaka, nejakeho chalana", ktory odporuca pit teplú vodu, zazvor 😂, a "opalovat sa"... LEBO korona nema rada teplo a zabije ju 26-27°??? ako fakt?)
A ten list z ambasady IT? ved mame pripady, kde bol chory clovek co prave prisiel z lyzovacky, tak mi to je na smiech aj ked je to realna vec. Je jasne, ze ludia rusia lyzovacky a to moze byt dovodom, preco taketo nieco vzniklo.. ved len "chripka". Je to rovnako pandemicky virus ako SARS, aj ked asi s nizsou umrtnostou, kto bude riskovat, ci si domov nieco prinesie a odnesie si to babka/dedko/alebo niekto s nizsou imunitou...?? Keby tu ochoreli tisice ludi, a museli by byt hospitalizvoani, tak by som sa pozrela ako to u nas zvladnu nemocnice. Proste ak niekto je chory, ma byt doma, ak bol v krajine/mieste kde bola tato choroba, ma 14 dni sediet doma na zadku...

Ludia by mali byt ohladuplny a opatrni... paniku okolo 20kg cestovin nechapem, aj keby som mesiac mala byt doma tak to nezjeme...antibakt. gely su u nas beznadejne vypredane - a viem to , zahnala som vcera, dcera v skole nema ani teplu vodu a lekarnicka mi spomenula, ze niekde to v skole aj nakazali nosit detom...

brita7777
5. mar 2020

Často se mně lidé ptají, jak je to s koronavirusem. Na letištích někteří lidé chodili s rouškami na ústech. Je to pomyslná ochrana. Vždy to, čemu věříš, to se stane. Stále více mně už tři měsíce Vesmír neustále zásobuje myšlenkou "Věř si." A já se učím vymanit s karmického koloběhu tím, že si věřím. Když si nevěříte, chcete spoléhat na druhé a zbytečně pak padáte opět do dalšího osudu s dotyčným. Čím více se člověk odpoutává od pomoci druhých, tím více si věří a tvoří svůj osud. A proto, pokud se bojíte této nemoci, ještě jste hodně závislí na vztazích ve svém okolí a bojíte se, že kdybyste odešli skrze onemocnění, že o tyto lldi přijdete. Pokud si říkáte: "Co má být, to má být." Důvěřujete ve vyšší síle a moci a nebojíte se této nemoci. Tam na vás pak nemoc nemá vliv. Skrze strach se spouští obranné mechanismy a čím jsme slabší, tím jsme náchylnější.

Zkusím nyní požádat channelingem o poselství na koronavirus.

Ano

Tato nemoc je nemoc těla a to skrze to, že tento člověk příliš podléhá emocím a bojí se toho, co bude. Tato nemoc se těmto lidem zjevuje v jejich vůli, kdy se bojí života a skrze to se brání dýchat na plno. Příliš se dusí vším okolo sebe, a proto se třeba i udusí. Je třeba dýchat a přijímat život se vším, co k němu náleží a nebát se následků svých činů. Každý čin vás vede dál a není třeba otálet na své cestě. Tato cesta je nyní poseta trny, protože mnoho z vás se příliš naučilo spoléhat na druhé a nyní se mají naučit spoléhat na sebe. Není třeba se bát ničeho, protože veškerý strach je jen ve vaší mysli a vůli být lepší. A tak chtějte být lepší a strach vás bude opouštět.

Zdenka Blechová