icon

Čo si myslíte o prípade Vajdovej?

16. aug 2024

Co hovoríte na Vajdovu? Celkom som z toho prekvapená, vie ze ma problém roky, bola na liečení. Tam vložila nádej do muža s rovnakým problémom, už toto je riziko. A ona si veselo sadne za volant s dietatom 😱 Toto už vôbec mi hlava neberie. Jednak ju vidí syn naliatu, už to je tragédia 😢, nezoberie si taxík, ďalšia blbosť z jej strany a ešte je aj znama, už len z toho titulu by sa mohla auta vzdať nech ju nenapadne vôbec šoférovať, v tomto stave, lebo určite jej to na nálade nepridá, ze sa to rozoberá. To nemá rodinu, priateľov, nikoho kto by jej povedal, názor na toto? Nechcem byť zlá, ani súdiť, aj keď asi to teraz robím, ale hlava mi to neberie. Koľko toho musela vypiť aby mala 2 promile? 🙄 Zázrak, že tukla len na parkovisku.

enmery
17. aug 2024

Ja len dodám pre tie, čo by doživotne brali vodičák. Dedeček zabil ožratý 5 ľudí!Dostal 15 rokov /3 roky za jedného🤢/ a zákaz šoférovať na 10 rokov! Tu nikdy dobre nebude. Tak asi ťažko vezmú vodičák doživotne Petre, ktorá ožratá nikoho nezabila.

ada510
17. aug 2024

U nej má to neprekvapuje je chorá a závislá ľúto mi je len toho dieťaťa ešte ze sa mu nič nestalo ...

30katrusa40
17. aug 2024

@tetapetra a čo ju niekto núti chlastat keď ju lutuješ? Taka by vodičák už v živote nemala sedieť za volantom a čo sa týka toho že mala dieťa so sebou , to by sa mala zaujímať sociálka. Jednu takú sme.u nás v dedine mali. Dieťa jej odobrali a dali otcovi predtým bol v striedavke

bubuska
17. aug 2024

@30katrusa40 Núti ju tá závislosť a depresie. Neospravedlňujem, mohla v tom stave zabiť niekoho dieťa, svoje alebo cudzie. Len vysvetľujem. Blbá asi nebude len si nevie pomôcť, preto sa dala vo februári dobrovoľne hospitalizovať na psychiatri v Pezinku.

luccija
17. aug 2024

Tímková má dve deti, aj Pata Jarjabkova má choru dcéru aj Miro Noga veľa mediálne známych ľudí veď sú to ľudia ako ostatni

alchemilkazltozelena
17. aug 2024

@luccija aj len teraz zosnulý herec Paulovič... Jeho dcéra má DMO

chvostik1
17. aug 2024

@alchemilkazltozelena
@luccija

Aj veľa známych amerických hercov má inak obdarované deti, len sa o tom nehovorí (Stallone, Pratt, Farrell, Caterina Scorsone, Tony Braxton, Katie Price....)

mimka1402
17. aug 2024

@luccija Noga ma, v rozhovore sa tvari ako otec roka a v skutocnosti syna M. odmieta navstevovat roky rokuce. Kvoli tomu mi je silno nesympaticky. Ziadna pomoc matke hoc financne…

deti95060810
17. aug 2024

@luccija Ballanyovej dcéra je chorá od malinka... pamätám si tie správy že majú zdr. problémy a hosp. a pod.
Môže mať aj PAS, ale to iste nie je hlavná a prvá diagn. skôr pridružená.
matka raz povedala že jej pomáhajú tri opatrovateľky a obe staré mamy - že inak by to nezvládla. Bol to rozhovor v nejakom časopise...
Moorovej syn má isto diagn, stačilo vidieť foto a hneď tú prebehla diskusia že čo mu je - vtedy ženy písali že autizmus.

chillibubble
17. aug 2024

@deti95060810 jej dcera mala zastavu dychania ako babatko. neviem ci kvoli chorobe alebo jej ta zastava sposobila tieto ochorenia 😔 prisli na to vdaka monitoru dychu, ale asi pomoc trvala dlho.

tetapetra
17. aug 2024

@30katrusa40 nesuď!!! Pozri si film denník alkoholičky. Ja som ho síce nevidela, ja také filmy nedávam. Mám kamošku z detstva, vieš čo z nej spravil chlap? Trosku! Tak si daj pohov a nesuď. Nikdy nevieš ako môžeš dopadnúť ty alebo tvoje okolie

autor
17. aug 2024

@chvostik1 Fúha ty máš inak dobrý prehľad, ja tých ľudí ani nepoznam a to som myslela ze bulvár sledujem 😀

alchemilkazltozelena
17. aug 2024

@chvostik1 som alergická na pojem inak obdarovane deti... Ver, že dar to nie je ani náhodou.. a môže to napísať len taký človek, ktorý má zdravé deti...

oblecenieavecicky
17. aug 2024

Držala som jej palce, človek môže spraviť chybu. Dostala druhú šancu. Ale po tomto mi jej absolútne nie je ľúto. Ľúto mi je akurát tak toho malého.

chvostik1
17. aug 2024

@alchemilkazltozelena a ja som alergická na pomenovanie choré , respektíve postihnuté dieťa. Vyznie to veľmi hanlivo. Je to inak obdarené dieťa. Starať sa o také dieťa nie je med lízať, ale starostlivosť o také dieťa ťa naučí a prinesie ti do života aj niečo dobré. Naučí ťa to pokore a začneš si vážiť viac život a veci okolo seba.

bubuska
17. aug 2024

@chvostik1 Hovoríš z vlastnej skúsenosti?

chvostik1
Autor odpoveď zmazal
chvostik1
Autor odpoveď zmazal
chvostik1
17. aug 2024

Raz na mňa vybehlo video zo zahraničnej stránky kde sa venovali tejto téme. Sama som bola prekvapená lebo som nevedela o "všetkých" prezentovaných. Tých "zvučných" mien tam odznelo viac, ale tieto mi utkveli v pamäti najviac.

alchemilkazltozelena
17. aug 2024

@chvostik1 nie, nie je to inak obdarené dieťa, ani ono ani okolie... Čím je podľa teba obdarené? Že trpí a že má zničený zivot? A nielen ono ale aj jeho okolie? Používa sa pojem dieťa so zdravotným problémom napr... Nikto ti nehovorí používať pojem postihnuté dieťa... To sa nepáči ani mne.. a toto čo si napísala ďalej - to sú reči ľudí čo berú cely zivot antidepresíva, aby takúto starostlivosť vôbec zvládli... Tak preto hovoria že im to niečo do života "dá", lebo bohužiaľ žijú na AD tak z liekov majú takúto "pozitivitu" .. keby ich nebrali, ver, že také reči nemajú... A neviem čo si odpísala bubuske, ale predpokladám že sa o také dieťa nestaras.

enmery
17. aug 2024

@alchemilkazltozelena Ja som počas výšky pracovala s ťažko "postihnutými" deťmi a ich rodičmi. Jedna matka si až pri mne raz dovolila vyplakať sa. Nemá život, len 24/7 pri lôžku. Stály stres. A to uvedomenie si, že jej dieťa z toho života nemá absolútne nič. NIČ. A úplne som sa zamyslela, nad jej dodatkom, že ak umrie ona a manžel, jej dieťa bude niekde v ústavu, kde mu dajú max 3krat jesť a to je všetko. Žiadny ľudský dotyk, ich rituály. Doslova mi plakala, že sa trýzni predstavou, že tam umrie ako posledný prašivý pes bez lásky. Vyčítala si, že to dieťa priviedla na svet. Že si ho nedala vziať po upozornení lekárov, aké bude. Myslím, že si toto nedovolila povedať nikdy nikomu, až mne. Nie pre svoju pohodlnosť, pre ten fakt, že ona ako matka umrie skôr a svoje na ostatných odsúdené dieťatko tu ostane v rukách cudzích. V jej očiach som videla toľko bolesti a lásky. Netreba si to idealizovať.

autor
17. aug 2024

@enmery och to je strasne, len čítať 😢

atinkaa
17. aug 2024

@alchemilkazltozelena ono to velmi casto pouzivaju samotni rodicia, ktori take deti maju. Chapem, ak ty to vnimas inak, mozno mas sama nejaku blizku skusenost, nemusi byt vlastne dietatko, tak ta to hneva, je to mozne, ved kazdy mame ine emocne nastavenie.

Ja myslim, ze je to najmenej, ak tym zenam pomaha taky termin, ak si z toho vzali nieco ''do zivota'' a dava im to silu, tak mozu byt aj takto obdarene.
A tiez to pouzivaju aj dospeli, ktori sa naucili so svojou diagnozou zit na youtube mas krasne videa o tom, ako sa citia byt ''obdarenymi a inymi'' deti s poruchou ucenia - aj ked si clovek povie, ved to je celkom lahka porucha oproti inym, tak ak sa pozries do akych roznych tem v zivote ti to vstupuje, ake narocne a ine to pre nich je - zorientovat sa vo svete inak, nie cez pismena a text - tak je krasne ak v tom najdu dar a vedia ho vyuzit.
Jeden za vsetky - daju sa nastavit titulky -

https://www.youtube.com/watch?v=3i1f3_tAehs

A ked sa pytas ako to suvisi s inymi zavaznejsimi poruchami, ochoreniami, tak mnoho ludi to najde rovnako kreativne a silne, teda skus to respektovat aj ked to sama nebudes pouzivat.

alchemilkazltozelena
17. aug 2024

@atinkaa samozrjeme že to používajú.. lebo berú lieky na psychiku, na ukludnenie, ktoré im to takto v hlave nastavia, že to nevadí, že mám také dieťa, atď atď.. my tiež bojujeme, chvalabohu nemáme až taky stupeň ako je tu spomínaný, až také postihnutie, ale denne sa pytam, prečo práve my... Nechcem to tu verejné rozoberať, nerobí mi to dobre.

jana_eyre_2
17. aug 2024

Kto má pozná vie, že sa vždy zastanem toho kto je súdeny a ohovárany.. ALE! Len v prípade ak ten niekto nikoho neohrozuje a neubližuje.. vajdova to prehnala, ohrozila nie len svoje dieťa ale aj okolie.. určite nikto nebol taký zhovievavý voči dedeckovi ktorý mal mimochodom "len" 1,6promile pri nehode, vajdova viac a predsa sadla za volant.. či kým sa nestane naozajstné nešťastie, dá sa to ospravedlňovať? Podľa mňa nie..

autor
17. aug 2024

@jana_eyre_2 V podstate mala stastie v nestasti, keby pri jazde zotla 10 ludských životov vrátane seba, iné články by boli. Ja si stale myslim, že sa snad ani nedostala na cestu, lebo v tomto stave si neviem predstavit, že aj realne odsoferovala určitú trasu.

janulka1802
17. aug 2024

Alkoholizmus je vážna diagnóza a len malému % sa podarí doživotne abstinovať. V skutočnosti má mnoho žien problém s pitím. Ženský organizmus je omnoho náchylnejší k vzniku závislosti. Vo svojom okolí poznám 5 alkoholičiek len za posledných pár mesiacov. Je to hrôza, desivé, ako to ovládne človeka. Nie je jednoduché vymaniť sa zo závislosti. Je to "ZÁVISLOSŤ" fyzická, i mentálna.

chvostik1
17. aug 2024

@alchemilkazltozelena ty si hrozná. Prečo si pod pojmom postihnutie vždy predstavuješ len tie najhoršie diagnózy na svete? Za hendikep sa legislatívne považuje všetko čo akýmkoľvek spôsobom vybočuje z normálu. Nie sú to len ťažké diagnózy. Presne kvôli takým, ktorí každú inakosť vnímajú ako ten najhorši trest na svete, sa rodičia hendikepovaných detí boja integrovať svoje deti do klasických škôl. Trošku sa nad sebou zamysli a vážne si uvedom, že nie je hendikep ako hendikep. Kopec "iných" má diagnózy s ktorými dokáže žiť plnohodnotný a kvalitný zivot bez toho aby bol odkázaný na asistentov, opatrovateľov a neviem koho ďalšieho.

alchemilkazltozelena
17. aug 2024

@chvostik1 hrozna si ty. A o integrácii radšej pomlcim. Nemáš ani šajnu o čom píšeš, a viac má neoznacuj, najprv si preži taký život a potom hodnot. Ja som písala o ťažkých postihnutiach, ležiakoch, a ty možno o nejakej NKS alebo dysgrafii.

chvostik1
17. aug 2024

@alchemilkazltozelena šajny mám viac než by si si mohla mysliet. Ja mať takú mamu ako ty, tak asi skončím na liekoch keby som musela žiť s vedomím, že som pre svoju matku najväčším prekliatím a trestom na svete. A to ti hovorím ako decko, ktoré samo patrí do kategórie "postihnutých". A nie, nemám žiadnu NKS, PAS alebo dysfunkcie.

Je mi veľmi ľúto, že ty pod pojmom postihnutia vidíš len ležiakov a ľudí odkázaných na starostlivosť od iných.