icon

Čo si myslíte o prípade Vajdovej?

16. aug 2024

Co hovoríte na Vajdovu? Celkom som z toho prekvapená, vie ze ma problém roky, bola na liečení. Tam vložila nádej do muža s rovnakým problémom, už toto je riziko. A ona si veselo sadne za volant s dietatom 😱 Toto už vôbec mi hlava neberie. Jednak ju vidí syn naliatu, už to je tragédia 😢, nezoberie si taxík, ďalšia blbosť z jej strany a ešte je aj znama, už len z toho titulu by sa mohla auta vzdať nech ju nenapadne vôbec šoférovať, v tomto stave, lebo určite jej to na nálade nepridá, ze sa to rozoberá. To nemá rodinu, priateľov, nikoho kto by jej povedal, názor na toto? Nechcem byť zlá, ani súdiť, aj keď asi to teraz robím, ale hlava mi to neberie. Koľko toho musela vypiť aby mala 2 promile? 🙄 Zázrak, že tukla len na parkovisku.

Strana
z5
atinkaa
17. aug 2024

@alchemilkazltozelena tak to je potom pochopitelne, ze mas na to svoj emocne zafarbeny a iny pohlad, mas nanho plne pravo, rovnako ako iny rodic na ine, ak mu to pomoze. To je myslim akceptovatelne.

A je super ak bojujete a pokojne nic nevysvetluj, ale ak si budes chciet ''odfrknut'' tak kludne tiez napis.
Najma sa drzte nech uz je to u vas akokolvek!❤🍀

alchemilkazltozelena
17. aug 2024

@atinkaa ďakujem 🍀

enmery
17. aug 2024

@chvostik1 Prepáč, ty vyžaduješ rešpekt a empatiu a dokážeš napísať inej žene, že by si musela brať lieky, keby bola Tvoja mama?Ty si jej komentáre vôbec nepochopila. A mimochodom, lieky zachraňujú životy napr. pri ťažkej klinickej depresii-či mat psychiatrickú diagnózu je už iné?Tú ženu vôbec nepoznáš. Tak sa upokoj.

chvostik1
17. aug 2024

@enmery áno, aj presviedčať, že inak obdarené deti nie sú "darom" pre nikoho je úplne v poriadku lebo pre ňu nie sú.

Ja som poukázala len na to, že nie je hendikep ako hendikep a nech sa na iné deti nepozerá len ako na trest.

Nie všetky hendikepované deti majú automaticky najťažšie fyzické postihnutie. A nie každý telesne hendikepovany je automaticky postihnutý aj mentálne takže hlava im funguje úplne normálne. Aj vnímavosť.

enmery
17. aug 2024

@chvostik1 Ako hovorím, ty si jej komenty vôbec nepochopila. Ja áno, lebo som pomáhala rodinám s takými deťmi. Od úplne ťažkých až po ľahšie prípady. Aj ty si jej napísala, že je ako matka "trestom", pretože by si musela "brať" lieky. Len inými slovami. Ja len toľko.

chvostik1
17. aug 2024

@enmery pozri. Keď máš pocit, že som nepochopila, tak si ho maj. Neberiem ti to. Všetko je to o tom ako sa kto nastaví a prijme to čo mu bolo dané.

Nikde netvrdím, že výchovavat hendikepovane deti je prechádzka ružovým sadom. Nie je. Je to ťažké či fyzicky, tak aj psychicky sa zmieriť s tým prečo práve ja a moje dieťa.

Ja som len chcela poukázať na to, že nie každá dg je ortieľom s ktorým sa nedá viesť normálny život. Pozri sa na takéto Nicka Vujicica. Ten muz nemá vyvinuté všetky 4 končatiny a dovolím si tvrdiť, že vedie akčnejší a hodnotnejši život ako niektorí zdraví jedinci pretoze svoju inakosť "využil". Alebo si pozri Born Diffetnet, tam je tých príkladov viac. Ja už inak neviem povedať to, že nie je "postihnutie ako postihnutie" a tak sa na to treba aj pozerať.

enmery
17. aug 2024

@chvostik1 Áno, nepochopila, pretože by si na ňu inak nezaútočila. To je všetko. 🤷‍♀️

bubuska
17. aug 2024

Sme rôzny ľudia a rôzne povahy a vyrovnávame sa rôzne so svojim osudom. Avšak handikepované dieťa darom určite nie je a fráza “všetko zle je na niečo dobré” je v tomto pripadne úplne hlúpa.

chvostik1
17. aug 2024

@enmery pozri, ja som len povedala, že aj inak obdarované deti do života vnesu aj niečo dobré. Uviedla som si myslím opodstatnené príklady. To, že si niekto vypichol zo zaužívaného výrazu inak obdarené deti práve "dar" a vzal to doslovne, je moja vina? A áno, keby moji rodičia každému tvrdili, že som pre nich trest (ine opozitum ma k slovu dar nenapadá), tak som z toho taka nešťastná, že by som na nejakých antidepresívach určite skončila.

Dieťa so svalovou dystrofiou, SMA, ťažkou formou DMO alebo mentálnou diagnózou ťa ako rodiča alebo rodinu takého dieťaťa nemôžu naučiť aj k niečomu dobremu aj keď ti veľa vezmú? Nenaučí tá to väčšej pokore, obetavosti, láskavosti, vytvrvalosti a odhodlanosti bojovať za lepšie zajtrajšky pre svoje dieťa? Ja som myslela práve na toto.

bubuska
17. aug 2024

@chvostik1 Neglorifikuj choroby. Všetko čo si povedala ako pokora a obetavosť môže mať človek aj so zdravým dieťaťom. A nepotrebuje od života facku.

chvostik1
17. aug 2024

@bubuska A ty sa zas netvár, že sme všetci svätí ako obrázky Panny Márie a že sa nikto po facke od života nemôže zmeniť k lepšiemu. Včera som napríklad čítala článok kde bol úryvok z rozhovoru s pánom Paulovičom, ktorý má tiež znevýhodnenú dcéru s DMO. Alebo nejaký rozhovor s Belanyovou či Rúfusom. Alebo si na YT dohladaj rozhovort s Jarjabkovou kde rozpráva o svojej dcére Miške.

enmery
17. aug 2024

@chvostik1 Vieš čo, my o voze, ty o koze. Ty tu píšeš krásne dlhé vety, kognitívne Ti to funguje, ťukáš do klávesnice. Asi nebudeš odkázaná na iného človeka. Pre tých fakt ťažko chorých to dar naozaj nie je-pretože milujúci človek a rodič chce hlavne pre svoje dieťa zdravie a šťastie. A bolí ho to.

chvostik1
17. aug 2024

@enmery Pre boha! Ale však ja nikde netvrdím, že je sen každého rodiča mať znevýhodnené dieťa.

chvostik1
17. aug 2024

@enmery pozri, ešte raz. Prispela som do diskusie ako dieťa z pozície, ktoré hendikep má a ktorého rodičia sa kvôli inakosti jedného zo svojich detí nezosypali ako domček z karát. To sa vám mám ospravedlniť za to, že nie každý všetko vidí celý život iba čierne? No prepáč, ale nie. A dúfam, že ti ten sarkazmus v poslednom komente zlepšil záver dňa. Sveta žiť s takými sociálnymi pracovníkmi alebo psychológmi alebo v akej oblasti to pôsobíš keď pracuješ s hendikepovanými deťmi.

bubuska
17. aug 2024

@chvostik1 Tak ešte raz, je inakosť a inakosť. Inakosť ako mierny telesný hendikep je niečo s čím sa rodič viac menej časom vyrovná. V momente keď hovoríme o duševnom handikepe začína problém. Ale už dosť, téma bola o niečom inom.

chvostik1
17. aug 2024

@bubuska o tom som tu celý čas hovorila. Že je hendikep a hendikep, ale kvôli tomu, že sa niekto chytil 'daru" v inom pomenovani inakosti má tu teraz pranierujete ako čarodejnicu na hranici.

lulu2014
17. aug 2024

Fakt??? Nesadnu? 🤔

enmery
18. aug 2024

@chvostik1 Bože, ty si tak zlá. Nie som ani sociálny pracovník, ani psychológ. Ale už ideš do urážania zase ako pri tej inej žene-si top😉 A posledný krát-vôbec si nepochopila jej komenty, ani ako ich myslela. A už ma nemúsiš označovať, veľmi Ti za to ďakujem.👌

chvostik1
18. aug 2024

@enmery naozaj si prosím ešte raz prečítaj ako celá táto situácia vlastne vznikla. Ja som si to prešla niekoľkokrát či som fakt taká nechápava alebo čo.

Celé to vzniklo len z toho, že podľa jednej mamičky musí byť každý jeden človek (podľa mamičky bez výnimky), ktorý svoje dieťa považuje za inak obdarené (lebo ho nechce nazývať choré alebo postihnuté) automaticky na tabletkách lebo v jej očiach nie sú hendikepované deti darom, pričom to pomenovanie slúži len ako jemnejšia forma vyjadrenia inakosti a s darom ako takým (ako to mamička celé uchopila) to absolútne nemá nič spoločné.

Mne došlo, že mamička pravdepodobne naráža na ťažké diagnózy, ale byť hendikepovaný nie len tých najťažších diagnózach. A ak už to aj vezmeme z tohto uhla pohľadu, nie každý rodič, ktorý od života dostal takéhoto čierneho Petra musí byť na antidepresívach. A nie je na nich každý. Ja som neškatuľkovala nikoho. Jednoducho sú rodičia a rodičia.

To, že tebe sa mamička rozplakala pri predstave čo bude s jej dieťatkom, ktoré je odkázané na 24/7 starostlivosť keď tu ona nebude, je zas iná vec (zmýšľanie mamičky je úplne opodstatnené), ale nemá nič spoločné s tým na čo som ja vo svojich komentároch snažila poukázať.

alchemilkazltozelena
18. aug 2024

Dievčatá, už sme si to s @chvostik1 vysvetlili v správach. Všetko je ok 🍀

tl999
18. aug 2024

@nikpa co znamena PAS?

enmery
18. aug 2024

@tl999 Porucha autistického spektra.

hara_vara
21. aug 2024

Ty sa staraj o seba a Vajdová sa bude starať tiež o Seba
to hovoríme na Vajdovú🤔

mirithia
23. aug 2024

Tak čo to riešiš. Pozametaj si pred vlastným prahom!

Strana
z5