Čo si myslíte o psoch v obchode?
Co si myslite o psoch v obchode? Podla mna zvierata do obchodov nepatria.
Bolo by fajn keby nepsíčkari nehádzali všetkých psíčkarov do jedného vreca, tak ako to oni žiadajú opačne 😉 Lebo je úplne v poriadku nemať v láske nevychovaných obťažujúcich psov (alebo skôr ich majiteľov), a je aj úplne v poriadku ak milovník zvierat nemá rád tých, ktorí vyslovene neznašajú zvieratá (lebo to zjavne nebudú dvaja ľudia rovnakej krvnej skupiny). Nemusíme sa mať všetci radi a "bratríčkovať sa". Ale robiť hon na psíčkarov? Ja osobne mám skúškovo vychovaného psa, nenechám ho za nikým dobiehať, ani nikoho očuchať, ani ho nenechám vyštekávať, ani na zemi hovno nenechám. Ale pre mnohých budem aj tak len "ten debilný psíčkar". Keď som si pred x rokmi kúpila svojho prvého psa, tak som chcela ísť príkladom, nech naozaj nikoho nikdy nijak neobťažuje to, že mám psa. Časom som zistila, že niektorým vadí už len tá existencia psa. Bez ohľadu na to, či pes kráča vedľa mňa v skúškovej chôdzi pri nohe alebo "vlaje" na flexine. Proste len fuj ble pes, na dvor s ním... Takým sa vyhovieť nedá...
Ľudia chcú, aby boli psi vychovaní, ale zároveň posielajú psov len na dvor a kdesi mimo civilizáciu (kde zas vadia poľovníkom 🙃) - tak sa pes nesocializuje, ani nepodrobuje riadnemu výcviku poslušnosti, pozornosti, sebakontroly, atď.
@xckaretxxx a prečo by nemal ?? Už som videla psa aj v potravinách (nebolo to na Slovensku), v action a podobných obchodoch. Niektoré boli v kočiari a niektoré na voditku. Nikto s tým nemal problém. Možno išli na nákup po ceste domov z prechádzky a možno ti ľudia žijú sami len so svojím psom a tak ho vzali so sebou na nákupy 🤷♀️
trosku odbocim.
smradlava ciganka vedie svoje dieta za ruku, maly krpec spinavy, soplisko az na brade a vsetko chyta do ruky.
cestujes v autobuse a staci ak len dvaja smradosi spinavy nastupia do autobusu.
nozik sa mi otvara vo vrecku.
mozem dalsie priklady napisat a to neriesi nikto.
niekedy ich aspon zandari vytrieskali.
toto treba riesit a nie psov v obchode
@bessie12 Bola som sama so psíkom, išli sme z veteriny, nemohla som ho nechať samého doma. Potrebovala som niečo z obchodu, ísť na poštu. Viem, že by ma nepustili, ale fakt by to bodlo. No ale na Slovensku , kde je skoro všade bordel a špina sa tváriť, že pes je to najšpinavšie, nehygienické čo v tom obchode je, je ilúzia.
@frflos_nespokojny A dodám potom tie fajnové, už zabudnuté infekčné choroby, ble
@bessie12 Keď porovnávaš A, porovnávaj aj B. Áno, niektoré krajiny sú viac dog-friendly. A súčasne, v mnohých krajinách je psov omnoho menej ako na Slovensku a často majú omnoho lepšiu výchovu, nájsť psie výkaly na verejnosti je na SK bežné, zatiaľ čo v mnohých iných krajinách veľmi raritné. Dane na psov sú niekde omnoho vyššie, niekde majú povinnosť výcviku, niekde sú zakázané konkrétne plemená alebo vyznamne regulovaný ich chov.
@gribka1 Zjavne tu problém je. Ako som písala, osobne som za oveľa prísnejšiu reguláciu, nech majú psov tí, čo ich dokážu vycvičiť, dať im vhodné podmienky a sami sa vedia primerane správať. Som absolútne presvedčená, že potom bude oveľa menej ludi mať na psov a najmä na psíčkarov alergiu.
@annm81 myslíš, že len na Slovensku ľudia nezbieraju psie 💩 ?? To si na omyle. V NL je tiež takých ludi viac než dosť. Často nájdem nejakého to hovienko a hlavne po veľkom psovi. Ja po svojom psovi 💩 zbieram. Aj keď je už tma, tak použijem baterku v telefone, len aby som to nasla a mohla vyhodiť.
Ano, nejaké tie plemena sú zakázané. A dane ? Cca 100€ ročne ( zalezi na lokalite ). To nie je veľa.
@annm81 myslim si , ze to nikdy nebude.
za psa platite dane, viac psov viac penazi do rozpoctu.
pokial by boli tvrde preidla, tak menj psov a samozrejme penazi
@gribka1 blízko zastávky je trávnatá časť a len tak tak som nestupila do psieho 💩 všimla som si to na poslednú chvíľu. Ponáhľala som sa do práce ráno a vtedy je este tma. Teraz sa tej časti vyhýbam a radšej idem trochu okolo. Myslela som, ze tu sú ľudia trochu iní v tomto, ale ako vidím, tak bohužiaľ to tak nie je. Ale pravdupovediac ešte som tu nikoho nevidela zbierať 💩🤔
@bessie12 Hovoríš o jednej krajine, ja hovorím o celej Európe a severnej Amerike. Áno, nájde sa aj inde - realita je, že ako som spomínala, fajčiari a psíčkari sú podľa mojej skúsenosti najmenej tolerantná skupina ľudí, extrémne citlivá na svoje potreby ale necitlivá k potrebám iných. Ale už len to, že počet psov v mnohých iných krajinách je omnoho nižší, spraví veľký rozdiel. Dane, povinný výcvik, pokuty zasa zvyšujú percento tých ľudí, čo dokáže v spoločnosti normálne existovať a byť akceptovaný, napriek vlastníctvu psa. Napr v nemeckom meste kde žijem, je neupratovanie po psoch na úplne inej úrovni ako na Slovensku. Nepamätám, kedy sa stalo, že som niečo na ulici videla - to neznamená, že to neexistuje, ale miera v porovnaní so Slovenskom je z úplne inej dimenzie.
@annm81 v tomto sa s tebou zhodnem. Cesta je aj cez napr. povinnú skúšku - napr. nejaká teoretická časť len pre psovoda a praktická časť so psom zameraná na praktickú poslušnosť do bežného života. Príp aspoň dobrovoľná vo forme pozitívnej motivácie - napr. úľava od daní, možnosť ísť s takým psom aj tam, kde so psom, ktorý to nemá zložené sa nedá... Atď... Stačí sa pozrieť kúsok do ČR, kde je to síce dosť podobné, ale zároveň odlišné. Je to krajina viac dogfriendly, ale zároveň je tam (z mojich pozorovaní) viac uvedomelých sčítaných psíčkarov. Vidieť to aj v diskusiách ohľadom výchovy psa, kde v slovenskej diskusii je kooopec komentov dosť odveci so zastaralými nefunkčnými metódami a v tej českej je to často úplne naopak - kopec relevantných komentárov a minimum tých odveci. Ale to všetko so všetkým súvisí. Kým tu budú panovať názory o tom ako pes patrí len na dvor atď atď atď, tak sa ťažko posunieme aj v tom výcviku a všetkom...
Tak ak do obchodu môže špinavý a smadľavý človek, je riešením tam mať aj smrdiaceho a mokrého psa napríklad? NEhovorím o slušných, čistých psoch a príčetných majiteľoch. Už som písala vyššie, zažívala som to ako čašníčka, teda z tej opačnej "netolerantnej" strany, a takto sa stalo, že sme si užívali celá kaviareň buké väčšieho zmoknutého psa, keď bolo vonku daždivo, raz som aj upratovala ocikaný koberec po jednom (majiteľ sa tváril tak, že to nie je jeho povinnosťou riešiť a dovtedy stály zákazník sa doslova vyparil a už sa nikdy nevrátil), slušne odmietala nosiť im vodičku - ale veď je smädný (áno, je a ja som personál pre obsluhu ľudí, ale aj keby (ruka mi neodpadne), nemáme na to podmienky, a nie, nebudem nosiť psovi, ani tomu najčistejšiemu, vodičku v miske, z ktorá je určená na konzum pre zákazníkov-ľudí), a raz som jednému takému omylom pristúpila na chvost, lebo som si ho nevšimla, ležal čiastočne pod stolom, čiastočne však pod nohami a ja som sa potrebovala dostať s podnosom k stolu tak, aby som tie šálky mohla položiť, či sa dva menšie stretli a pustili sa do seba štekotom z jedného stola k druhému.
Čiže fajn, že sa tu stretávame na fórách s ľuďmi, ktorí sú zdpovední majitelia psov, len ak sa toleruje v prevádzke pes takého majiteľa, musí sa pochopiteľne aj druhého (nazvime že menej zodpovedného) majiteľa a tam už problém je. A kým sa ľudia nenaučia byť tolerantní a slušní, tak sa to nezlepší, čiže sa buď celoplošne (možno aj nespravodlivo) zakáže, alebo bueme musieť strpieť.. Nejaké pokuty, a sanckie, či zvýšené dane v krajine, kde druhé najväčšie mesto má cez 40 000 neplatičov odpadu, ktorých nevedia ako prinútiť, aby ho uhradili, si myslím nepomôže. Tu je to v mentalite.
@annm81 ja som až príliš tolerantná aj napriek tomu, že vy nepsickari si myslíte o nás pravý opak, ale to už nie je môj problém.
Ano, píšem o jednej krajine. Co sa tyka zvyšku EÚ ci Ameriky, tak to ma nezaujíma ako to tam je, pretože tam nežijem a nechodím tam 🤷♀️ cez Nemecko len prechádzame a bola som len 3x na nákup.
Tak ako sa nájdu arogantní psickari, tak sú aj arogantní nepsickari. Už to tu aj bolo spomenuté ohľadom deti a ich rodičov.
@oblecenie99 chápem, ja som bola svedkom ako v reštike prebalovala mamička decko na stole... No dobrú chuť..
V reštaurácii kde občas chodíme mi sama od seba čašníčka doniesla vodu pre môjho psa, dostala 10 eur prepitné - jednak výborná obsluha a samozrejme má potešila jej pozornosť 🙂
@misiak7777 to nemyslíš vážne ?? 😱🤮 to už tá ženská nemohla ísť na záchod to urobiť?? Nechutné 🤮
@gribka1 v tomto to ja som skôr taky strachopud 😁😁
@bessie12 no ako odpadávala som..... Ja viem pochopiť kadečo, ale to už tá žena mala v hlave nasrat...
@misiak7777 Ja by som tú vodu priniesla, keby som MALA v čom. AKo som písala, na to podmienky neboli. Asi sa zhodneme, že ľudia pri ostatných stoloch by neboli nadšení, keby videli, že psovi dávam piť z rovnakej misky, z ktorej jedia aj oni a verte mi, boli ľudia, ktorí by sa aj ohradili. Z toho by prevádzka mohla mať slušné problémy, ktoré by nestáli 10 eur. Čiže to nie je len o ochote. Ale áno, kolegyňa dávala. Ja som už tu videla hrubú čiaru. Toto by som neurobila ani doma.
A áno, aj sa prebaľovali deti na stole, mali sme aj takúto skúsenosť, úplne bez mihnutia oka. Aj spitého a špinavého bezdomovca, ktorý smrdel a zablúdil ku nám a keď som ho išla slušne poprosiť, aby teda ak nič nekonzumuje, opustil prevádzku, tak sa do mňa obul jeden aktívny chalan, ktorý ma chcel aj nahrávať, že vyhadzujem neľudsky človeka, ktorému si aj objednal kávu, aby som sa nemohla vyhovoriž na to, že nekonzumuje. Tú kávu potom spitý vylial a potom sa na tú stoličku vyšťal. Riešiť to musel majiteľ - fyzicky. Čiže sme mali toho celkom dosť, aj na neuverenie. Dokonca, aj keď som tam len brigádovala pár mesiacov a bolo to pred rokmi, ja si na letné terasy odvtedy nesadám, nemám chuť (takto poskladané v noci bežne slúžia ako príbytky a pelech bezdomovcov, ktorých sme ráno odháňali).
Ja som len poukázala na problém so psami v prevádke celkovo: nikdy nie je problém vychované dieťa. Príčetná mamička na materskej. Slušný pes. Problém sú tí neslušní. A tých je tiež viac ako dosť, áno, aj medzi psíčkarmi, lebo mám naozaj že osobnú skúsnosť, Nehovorím o tom, že aj keby prevádzka sto percentne tolerovala, sú ľudia, čo sa na to budú chodiť sťažovať a vyjadrovať nespokojnosť. Ťažko vyhovieš ľuďom.
@misiak7777 nič si jej nepovedala ? Respektíve nesťažovala si sa na ňu? Normálne to teda vôbec nie je. Ona je asi z tých "ja som matka, kto je viac ?"

@xckaretxxx napríklad kvôli výcviku