icon

Čo si myslíte o voľbách u susedov?

2. okt 2024

AFD SPO ,co si myslite o voľbách u susedov?Ti co žijete v De ,At.

kiki68
2. okt 2024

No co, dalo sa to cakat, ludia sa nemaju dobre a tito ponukaju riesenia ( skakanie cez kanalove dekle), neni len Slovensko mentalne v prdeli 😂 Tak budeme mat par rokov zabavu, uvidime kto bude s kym.

jenn7
2. okt 2024

Pracujem v budove ministerstva vlady, od pondelka je tam az nezvycajny klud. Vsetci su nejaki pokojni, nikde ziaden stres, panika….az mam kusok pocit ze to ocakavali

egonsk
2. okt 2024

ak EU neprestane s nezmyslami, tak nacionalne strany ponukajuce vlastenecke myslenie a nezavislost v rozhodovani od Bruselu, budu mat uz silu zhodit tie manusky, ktore su tam teraz s velkym naskokom a nastane znovu velka zmena, ako bola kedysi v obdobi 89.... Vo Francuzku, Rakusku, Nemecku, Polsku zatial nasilu si zachovali moc vytlacenim vyhernej strany tym, ze sa zlepili vsetky ostatne (t.j. ako ked u nas kedysi vyhral Meciar a nikto s nim nesiel do koalicie), ale prave tym prilozili zapalovac k zapalnej snure a je len na nich, ci do dalsich volieb sa umudria, alebo zaziju volebne fiasko a zasadnu zmenu.
Rovnako tece do bot ajnu Cechov...

autor
3. okt 2024

Nie SPO alw FPO krajná pravica v Rakusku.

eva8
3. okt 2024

V celom svete su vysledky volieb tesne. System strieda system. Aj v Holandsku vyhrala krajna pravica. Zdrazelo.
Nemecke AFD zalozili majetni ludia, vacsinou slachta. Niektorym clenom sa "primotali" nacisticke symboly, "cesy" do Ruska. Jeden zo zakladatelov strany odisiel. Mne, osobne, ta strana pripada ako silne nacionalisticka, zakladajuca si na "cistote nemeckeho naroda" a na ochrane majetku. Mozno sa mylim. Ale siri nervozitu a nenavist, je proti globalizmu, kasle na buducnost, dolezite je pohodlie.
Teraz mi napadlo. Len aby "obycajni" ludia voliaci krajnu pravicu, v buducnosti neboli sikanovani prave touto stranou, ktora hladi jedine na ekonomiku, na jej rast. Mozno sa mylim.

eva8
3. okt 2024

Z r. 2010:
Historický prelom extrémnej pravice v nedeľných voľbách vo Švédsku potvrdzuje, že v mnohých európskych krajinách sú na vzostupe populistické, xenofóbne alebo nacionalistické hnutia s programom, ktorý vyvoláva obavy, že rozbije ideál Európskej únie, píše agentúra AFP.
ČTK
21.09.2010
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/235509-v-e...

eva8
Autor odpoveď zmazal
eva8
3. okt 2024

O EP, kto vie, ako to tam je, Fico, aj ked nie je pravicou, retoriku ma podobnu

Holandská krajne pravicová Strana slobody (PVV) vstúpi do novej aliancie podobne zmýšľajúcich politických strán v Európskom parlamente (EP), ktorú zakladajú český expremiér Andrej Babiš a maďarský premiér Viktor Orbán.
"Sme PVV patrioti, milujeme náš národ. Silný a nezávislý. Bránime sa nelegálnej migrácii, bránime mier a slobodu a podporujeme Ukrajinu," napísal Wilders v piatok na sociálnej sieti X. "Chceme spojiť naše sily v EP a hrdo sa pripojíme k Patriotom pre Európu," dodal.
https://svet.sme.sk/c/23353754/holandska-krajna......

autor
3. okt 2024

@eva8 Som zvedava co sa udeje v praxi.Ako zacnu vyháňať migrantov.Len aby voliči neboli sklamaní,ze da nic neudeje.

eva8
3. okt 2024

Kym sa da, sa pomaha. Ked uz nie, hladaju sa riesenia.
Tieto krajne strany doslova hlasia nenavist. Oni si uz najdu postup. Teraz sa musia riadit aj EU. Ale postupne, cim viac hlasov budu mat aj v EP, budu sa zoskupovat, spajat a budu mat moc.
Uz teraz sa robia opatrenia. Krajna pravica ich len dokonci. Ale nebezpecna je ich retorika, radikalizmus. Pre nich je dolezite udtzat majetok a su, da sa povedat, rasisti.

eva8
3. okt 2024

Som optimistka, som za spolupracu, verim, ze nastane rovnovaha medzi protistranami. Odmietanie komunikacie nikde nevedoe. Hladam zlatu strednu cestu 🙂
Hladanie dobrych napadov z oboch "protipolov" nie je sedenie na dvoch stolickach. Ale hladanie spoluprace 🙂
Pre dobro statu, Europy, sveta ❤️

kiki68
3. okt 2024

Vsetci tam operuju tymi migrantmi, pritom tito ludia su jedini, co realne robia tie podradne prace za minimalky. Mne na urade prace raz pani povedala, to zrovna ked zacala byt ta vlna migrantov, ze jaj toto neni problem, problem su ti, co su tam 20 rokov a narodili sa tu a proste nebudu nic robit a nedonuti ich nikto. Nemaju vzdelanie, nechcu ho, su zvyknuti na seba akoze tym stylom, ze jej ved mi platia. Ale toto nie je ziadny pristahovalec, toto je standardny povalac a takych je dost. Ja sa za cely cas nepamatam, ze by ma tu system nejako zivil. Pekne som si vsetko platila, jazykove kurzy, cokolvek som chcela, tak zaplat si a budes mat. Tak neviem, ze komu to platia. Kolegyna mala take kurzy,ale to je pripad, rakusanka a mentalne podla mna trosku horsie a ona absoluten nie je dobre zaraditelna a zvyknuta na to, ze robi 3 mes a potom 2 roky doma

kelia
6. aug 2025
@kiki68

Vsetci tam operuju tymi migrantmi, pritom tito ludia su jedini, co realne robia tie podradne prace za minimalky. Mne na urade prace raz pani povedala, to zrovna ked zacala byt ta vlna migrantov, ze jaj toto neni problem, problem su ti, co su tam 20 rokov a narodili sa tu a proste nebudu nic robit a nedonuti ich nikto. Nemaju vzdelanie, nechcu ho, su zvyknuti na seba akoze tym stylom, ze jej ved mi platia. Ale toto nie je ziadny pristahovalec, toto je standardny povalac a takych je dost. Ja sa za cely cas nepamatam, ze by ma tu system nejako zivil. Pekne som si vsetko platila, jazykove kurzy, cokolvek som chcela, tak zaplat si a budes mat. Tak neviem, ze komu to platia. Kolegyna mala take kurzy,ale to je pripad, rakusanka a mentalne podla mna trosku horsie a ona absoluten nie je dobre zaraditelna a zvyknuta na to, ze robi 3 mes a potom 2 roky doma

@kiki68 Prečo podradné práce za minimálku ? Ja tiež pracujem za minimálnu mzdu na tri zmeny. Nepríde mi tá práca podradná.

zuzana76
6. aug 2025

Je to ako ked sa dostal k moci Hitler, vtedy sa ludia tiez nemali dobre, vinili za to ale Zidov. Zapadna Europa je preplnena moslimami a ludom to uz zacina liezt na nervy, ked povodna lkultura zacina byt pretlacana importovanou, hlavne teda vo velkych mestach: Vieden, Pariz, Londyn. Vpustili ich do europy az velmi vela, nebola ziadna regulacia, nekladli sa im ziadne podmienky a ludia sa obavaju, ze oni, pvoodni budu ti, co sa budu musiet prisposobovat.