Čo urobiť, keď je osoba kvôli mne v karanténe?
Zdravím, poraďte mi prosím. Chodím na cvičenie a rehabilitáciu a bol som tam tesne pred tým, ako som vyšiel pozitívne na covid. Teraz tá pani kôli mne musela ísť do karantény na 2 týždne a musela všetkých odvolať z cvičenia. Nemá ju kto zastúpiť. Samozrejme som sa jej ospravedlnil, povedala že sa nemám preto trápiť. Ale stále nemám dobrý pocit že kôli mne je na 2 týždne odstavená. Ako by som sa jej mal revanžovať alebo čo urobiť? Ďakujem.
@palisko vedel si o tom, že je možnosť, že si pozitivny? Teda vedel si o tom, že si bol v kontakte s niekým pozitívnym, mal si byť v tom čase v karanténe, či si mal príznaky choroby?
Ak nie, tak nerozumiem tomu pocitu viny. A nepovažujem za potrebné pani niečo kompenzovať. Mrzí Ťa, ale nemal si tušenie a stalo sa.
V opačnom prípade teda ak si vedome ohrozil ju a ľudí čo
k nej chodia tak kompenzovať výpadok prijmu?
presne ako pise @janage ak si absolutne netusil, ze mozes byt pozitivny, tak potom vobec nemaj vycitky, to sa zial dnes moze stat kazdemu, aj tym co dodrzuju opatrenia, aj tym co musia chodit do prace atd. uplne ta chapem, ja by som asi mala podobne pocity, kazdopadne, ak sk to nespravil vedome, tak je to zial sposobene aktualnou situaciou
Neviem ktosi niečo asi nepochopil...keby sme my zdravotníci šli do karantény po každom CHRANENOIM kontakte s pozit. pacientom,tak nemá kto robiť,informácii a poučení máme dosť už od prvej vlny a jednoducho nemáme nechránený kontakt a preto nechodíme do karantény,ona pani rehabilitačná nemala respirátor či ako? ty si nemal rúško či ako? ak obaja áno,na karantenu nemá dôvod,je to jej rozhodnutie ísť..a ty sa netráp
a si pozitívny aj na PCR teste?
@gir by si sa čudovala poznám 3 prípady za posledný týždeň.
Oni to zdôvodňujú tým, že aj keď boli v úzkom kontakte s pozitívnou osobou, oni ami ešte pozitivny test nemajú a cítia sa dobre, sú bez príznakov tak oni predsa nemôžu nikoho nakaziť.
A také perly, že bol som v úzkom kontakte s pozitívnym uz 2 dni mi je zle ale to nemôže byť kovid ja mám chrípku, pripadne neviem, ze som bol v kontakte, ale mám skrabanie v krku alebo preháňa ma, ale to určite bude iba nachladenie či črevná chrípka porobím v robote ešte deň, dva, však test mi vyšiel pred 3 dňami negativny. Keď mi už bude totálne na nič ostanem doma pár dní.
@palisko Zial to je dnes dost caste a stale lepsie ked niekto skonci v karantene ako ked by mal rozniest chorobu dalej a niekto by mal na to zomriet. Stretla som sa dokonca aj s takymi nazormi, ze niektori radsej zataja, ze boli pozitivni alebo s niekym v kontakte, aby sa na nich ti ludia nehnevali, co mi uz pride uplne odveci. Aj tak ktovie, mohla byt ona predtym pozitivna bezpriznakova a nakazila teba, aj to sa stava. Netrap sa tym. U znameho v robote jeden chodil s horuckami do prace a zatajil to, jasne ze vsetkych nakazil, cela robota odstavena a zatvorena na par tyzdnov.
A inak vela ludi celkom aj sa potesi na karantene, ak sa nenakazili, tak si pochvaluju, ze take dobre volno, ze ich nikto nerusil a mohli si robit svoje, uz dlho nezazili 😀
Ucitelka je od piatku pozit. a moj syn v karantene, lebo chodil do skoly. Kvoli onko svokre sa covidu bojime, ale preco by som sa mala hnevat na ucitelku ked o tom nevedela, sla na kazdotyzdenny test. To sa stava.
No ci ta nenakazila aj ona. Mohla byt bez symptomov.
Aj mne by to bolo luto, keby niekto isiel do karanteny kvoli mne. Ale sme v pandemii, ten virus je naozaj vsade uz :( nebol si chory, a nechodil si napriek tomu hore dole vedome.

@palisko To si veľmi zlatý, že to takto berieš, že máš výčitky svedomia a všetko, takých ohľaduplných ľudí je veľmi málo. Ale pozri, s touto pandémiou prichádzajú horšie prípady. Predstav si, že by ťa niekto úmyselne či neúmyselne nakazil, ty by si potom nakazil svojich starých rodičov a došlo by k najhoršiemu, lebo verím tomu, že už aj takéto veci sa za ten rok pandémie stihli stať. Buď rád, že to pani zobrala takto férovo, že je tak ohľaduplná ako ty a chápe to a nejak sa s tým zmier, naozaj sa nič nestalo.