Čo vás motivovalo, aby ste prestali fajčiť?
Ahoj co vás motivovalo aby ste prestali fajčiť?
@miro1360 nebudem klamat ze raz na mna sused z vedlajsieho vchodu nezhukol ale to som sa nasrala nakolko bola som vecer na jednu cigu a zial za smer vetra nemozem...vysiel suseda z vedlajsieho vchodu na balkon ze mam ist fajcit z druhej strany...vravim ako prepacte fajcim jednu cigaretu pred nasim vchodom a fakt nemozem zato ze vam to nafukalo do okno.nakoniec vysvitlo ze ma susedov-bez balkona a oni vyfajcuju dole tak 10x za den a odsrala som si to ja.....ale to ze jeho syn taha na balkone a ide to druhym do okna je uplne v poriadku....😉
@fodorka vieš ako to býva, druhým môže ísť hlavne že my máme pohodlie :D
celkom dobrý film z tejto tematiky ... https://www.csfd.cz/film/206019-dekujeme-ze-kou...
Skúšala som a nikdy mi to nevydržalo 1. strašne ma to nútilo potom pľuť čo je nechutné a po 2. motivovalo ma od toho vždy vidieť ako priateľ už zapĺňal nielen popolníky ale aj fľaše alebo hocijaké krabičky naokolo špakmi , otec ako kašle, a moja starká ako si tým privolala od 13tich čo fajčila v 63 rokoch mŕtvicu ...je to na vás
@beata_k prosim ta, nemal muz aj vedlajsie ucinky? Mam ich doma uz dlho a stale sa neviem odhodlat
@majka137 ja som prestala v novembri a tiez sa mi zdalo, že mam na Vianoce plnšiu chladničku
@janka_23 najhoršie su prve dva tyždne.Najvacsim prinosom je, že po mesiaci ti to začne smrdieť a prestane chutiť.Telo ti pomóže.A všimni si, ked nefajčiš a začneš začne ti rychlejšie bušiť srdce a zdvihne sa ti tlak.Preto je možne, že fajčiari umieraju na choroby srdca. Dokial si v tom dyme nevidíš rozdiel ale je to tak
@lucia851 čo ti najviac pomôže? ked uvidiš niekoho s rakovinou hrtana ako umiera pomaly od hladu, lebo nemõže prehltať.Vtedy prehodnotíš svoje priority
@karolinakr ja to chcem hlavne kvôli vysokému tlaku a búšeniu srdca prestať. Beriem lieky na tlak
@karolinakr a najlepšie na tom všetkom je ,že som si myslela ako ja ušetrím...............omyl nekupujeme cigi kupujeme iné blbosti 😂proste sa vždy nájde niečo čo tie peniaze zožerie 🙇🙍🤦😂
@lucia851 presne.Uvidiš ten rozdiel ako prestaneš fajčit a po mesiaci si zapališ uvidiš ako sa ti zvyšuje tep a začina rychlejšie biť srdce.Toto je velmi dobry dòvod ak sa chceš v zdravi dožit vysokeho veku.To si človek neuvedomí až ked prestane.
@miro1360 2 tyzdne su najhoršie potom už ok
Ja som prestávala dlhšie a postupne. Znižovala som si počet cigariet tak, aby som zostávala v pohode a nenarušilo mi to vnútornú pohodu. Teda tak, aby som sa z nervozity už nevrátila späť k väčšiemu množstvu. Už je tomu 11 rokov, čo nefajčím. Manžel chcel potom prestať tiež. Niekoľkokrát s tým skúšal seknúť nárazovo, zo dňa na deň, no nakoniec sa vždy k fajčeniu vrátil. V jeho práci bolo v tom čase veeeľa fajčiarov a veľa nervozity... Posledný pokus spravil postupne, najprv zmenšoval počet cigariet podobne ako ja a potom ešte prešiel na elektronickú, asi na 2 mesiace, kým bol úplne presvedčený, že je v pohode a odolný. Veľmi ho motivovalo to, keď sme mu so synom sľúbili, že ak prestane, kúpime mu akvárium a rybičky, aké si zažiada (bol to jeho detský sen). Akvárium máme v obývačke už 4 a pol roka.
@lucia851 Super zvládneš to! Neboj poznám tuhých fajčiarov ktorí si povedali že dosť, rázne s tým sekli a sú z toho roky von 🙂 Keď budeš mať silné nutkania, tak si zacvič alebo rob nejakú fyzickú prácu. Na ten čas sa vyhýbaj kolektívu (miestám) kde sa fajčí lebo ťa ľahko stiahnu.
... uberanie funguje tiež ale iba u ľudí ktorí majú plán a silnú vôľu s motiváciou ho dodržiavať a možno aj tu psychickú podporu
@lucia851 toto s tou sporkaskou je velka motivacia tiež super napad 15x3=45 x6= 270€ za pol roka dobré, nie? ale v sktocnosti 3, 30tak 300 za ppl roka je fajn aj to tak vyskušam
ja som platila 7.50 a denne x 30=1350 za pol roka ty človeče, som bohač 😄 !!
@misiatko81 koľko platil za tie lieky? Tiež som nad nimi uvažovala ale viem ze su veľmi drahe
@janka_23 ja uz si nepamatam, my ich mame doma uz dlho
@beata_k super, tak asi idem do toho

Ja som šla na pľúcne keďže som silný fajčiar vyše 20 rokov.
Moje pľúca sú 100% zdravé... Takže fajčím ďalej 🙈🙈😂😂😂úprimne dúfala som ze nejaké male následky zanechalo fajčenie a to by ma motivovalo... Takze fajčím ďalej.