Čo vás viedlo k minimalizmu a skromnému životu?
Čaute, čo vás viedlo k minimalizmu, jednoduchému, skromnému životu a ako ho praktizujete? Nesklznete občas znovu k mamome a nakupovaniu veci, ktoré vlastne vôbec nepotrebujete?
V minulosti boli minimalisti všetci. Teraz sa to musíme učiť.
Mna viedlo k tomu to ze clovek bol pzaj zahlteny roznymi nepotrebnymi vecami vsade kte som sa pozrela.za tie roky sa to nakopilo, miska sem miska tam, sosky, vrecka kadejske somariny.vsetko som dala prec a nekupujem uz nijake dekoracie ani z dovolenky nenosim rarohy,radsej si kupim 1napr kvalitne tricko ktore nosim alebo idem do dobrej restauracie a odchadzam spokojna, radsej si 3x rozmyslim ci danu vec ozaj potrebujem a riadim sa toho co nemam mi nechyba. Mam sice uchylku na postelne pradlo ale tam mam podmienku ze ked kupim nove tak stare ide prec.mam to komu dat a ked je znicene dam to do garazi muzovi na handru.ale zas az tak casto to nekupujem .riady z kuchyne som dala do skoly kde si zariadovali kuchynku a teda 30 salok na caj doma naozaj nepotrebujem.veci po detoch vsetko ide bez milosti prec aj to mam komu davat.a teda mam nalo veci a veru zije sa mi lepsie. Co nemam mi nechyba 🫢🫠
Mna viedlo k tomu to ze clovek bol pzaj zahlteny roznymi nepotrebnymi vecami vsade kte som sa pozrela.za tie roky sa to nakopilo, miska sem miska tam, sosky, vrecka kadejske somariny.vsetko som dala prec a nekupujem uz nijake dekoracie ani z dovolenky nenosim rarohy,radsej si kupim 1napr kvalitne tricko ktore nosim alebo idem do dobrej restauracie a odchadzam spokojna, radsej si 3x rozmyslim ci danu vec ozaj potrebujem a riadim sa toho co nemam mi nechyba. Mam sice uchylku na postelne pradlo ale tam mam podmienku ze ked kupim nove tak stare ide prec.mam to komu dat a ked je znicene dam to do garazi muzovi na handru.ale zas az tak casto to nekupujem .riady z kuchyne som dala do skoly kde si zariadovali kuchynku a teda 30 salok na caj doma naozaj nepotrebujem.veci po detoch vsetko ide bez milosti prec aj to mam komu davat.a teda mam nalo veci a veru zije sa mi lepsie. Co nemam mi nechyba 🫢🫠
@malinovka333 my dve sme veľmi podobne nastavené v tomto 😉😉😉
@anonym_autor Okolnosti ma donútili, ale keďže život mal pre mňa rôzne "prekvapenia,, tak skromný životný štýl je to posledné,co by som riešila...

@procrastique v principe minimalizmus je to, ze ti staci v zivote minimum veci, ci uz oblecenie, zariadenie do bytu, pod. Ak potrebujes 500, uz nie si minimalista (realne ich nepotrebujes).
@namornicka ,,Minimalizmus je životný štýl, estetický smer alebo filozofia, ktorá kladie dôraz na jednoduchosť, funkčnosť a odstránenie nadbytočného. V praxi znamená, že človek alebo priestor má len to, čo je nevyhnutné, zmysluplné a hodnotné – nič navyše, čo by zaťažovalo (či už fyzicky, psychicky alebo vizuálne).