Čo vedie ľudí k tomu, že chodia chorí do práce a školy?
Stále neviem nájsť odpoveď na túto otázku: akỳ dôvod má niekto, kto je viditeľne i počuteľne chorý, že nezostane doma, ale ide medzi ľudí? Jednoducho to neviem pochopiť, podľa mňa je to bezohľadnosť, egoizmus. A keď už teda si myslí, že je nenahraditeľnỳ, prečo si nedá rúško?
Počkaj, mali ste cez deň poradu, či čo a on mal covid a kopec kolegov už malo ráno kvôli tomuto chorému pozitívne testy, tu o červenej ciapocke ešte skus. Ti ten doktor nepovedal, že existuje inkubačná doba...
@maciatkolulu nie, chorý kolega bol na meetingj tento tỳždeņ, vraj mu nič nie. Mi to pripomenulo rovnakù situáciu cez pandémiu, keď kolegom takisto podľa ich vyjadrení nič nebolo,a sú zdraví, nepôjdu na PN, ale na 2.deň už písali,že sú pozitívni.
Tak snáď zdraví človek nepôjde na pn... Chorý snáď pôjde. Myslím, že dospelý človek vie rozhodovať o sebe a o tom ako sa cíti. Sopel, pokasliavanie nie je choroba. Ja kašlem stále, vážne, mam astmu a to teraz co? Keď sa k tomu pridá alergia vyzerám skvelo. Sadnem si so synom do kútika a? Mam nosiť pri sebe potvrdenie a svoje súkromné zdravotné záznamy ukazovať? Coronu som mala 3x...z toho raz úplne bez príznakov. 2x minimálne. A teraz co? Nebyť testov, neviem o tom. Proste si myslím, že keď niekto je vážne chorý, necíti sa dobre, horúčka atď sa fakt netrepe do prace, ale so soplikom a kašlikom, ktorý môže trvať niekoľko týždňov, je dosť normálne, že ide.
Ja len tak ticho uvažujem, že takí lekári napríklad keby praktozivali pn pri každom zakaslani to by ste dievčatá cumeli. Napríklad na takej pohotovosti počas klasickej chrípkovej epidémie. Svacli by sa všetci PN a bolo by vystarano.aj sestričky, aby reč nestala.
Kapitola druhá je, že prečo sa tieto "sed doma so soplom" nedodržiava v lete pri dovolenkách, keď sa vlacila decká nie len so soplom, ale inými vychytavkami, "však dám Nurofen" do lietadlo, busov, hotelov, to zrazu neva🤣, ale škôlka je smrť so soplom a verejný lync tej materi čo proste musí do prace. Ideál lync od matiek, čo sedia doma na zadku... 👍
Pred covidom sme rúška nikto nenosili, keď sme boli chorí.
Ja idem ked som chora vzdy PN no mam z toho obrovsky stres prave pre ludi co maju neustalu potrebu posudzovat ci je niekto dost chory. V minulosti som bola taka, ze som sla do prace lendva tam prezivala pretoze som sa bala reakcie okolia takze to nebolo ani pre peniaze ani preto, ze som si o sebe myslela, ze som nenahraditelna ale zo strachu. Je to tak asi aj koli tomu ake to bolo ked som bola dieta neustale ma niekto upodozrieval ci si nevymyslam, alebo nespochybnoval moj stav. Vytvarat tlak na ludi aby aj s horuckou prisli do prace lebo nema kto robit je strasne a nelogicke ved to moze ochromit aj dalsich ludi to, ze to akceptuje velke mnozstvo ludi znamena, ze si to vedenie bude dovolovat aj nadalej toto zhananie si nahrady v pripade akutnej choroby nie je v kompetencii bezneho zamestnanectva, ale prave vedenia.

Mna zas prejvapujw,ze nevieš nájsť na to odpoved...