icon

Čo vlastne znamená označenie "tekutý med"?

10. dec 2024

Zdravím všetkých 🙂.
Som zvyknutá kupovať med od včelára. Roky od toho istého a som spokojná. Ale keď som tak prechádzala v obchodnom reťazci medzi regálom s medom zaujal ma pohár, na ktorom bolo písané "tekutý med". Kryštalizácia medu je predsa prirodzená vlastnosť medu a vtedy je med pravý, ak kryštalizuje.
Čo to znamená ten názov "tekutý med" ? Dávajú do toho, nejakú látku, aby nekryštalizoval ? Alebo je to med falošný ? Kedže robia aj také veci, že zmiešajú nejaký malý pomer medu a k tomu glukózový sirup ? Na etikete bolo napísané, že sa jedná o zmes medom z SK, krajín EÚ a mimo EÚ

Strana
z2
bielasovicka
12. dec 2024

Autorka, a nie si ty náhodou ten včelár? A robíš si tu reklamu

autor
12. dec 2024

@bielasovicka Áno, samozrejme. 10 reklám si tu robím... a tebe treba užiť lieky na paranoju

domak2
12. dec 2024

Pôvodne si sa pýtala ako môže byť tekutý, odpovede si dostala. Potom riešiš med slovenskeho pôvodu, úplne iná téma. Ďalej med za nízku cenu, zase iná téma. Pancovany med zas iná, kvalitný med od lokálnych včelárov už úplne.

autor
12. dec 2024

@domak2 Vy by ste sa tu mali niektoré uvedomiť. Stále je to rovnaká téma med. Tak už je trápne, ako tu hľadáte malichernosti, len nech podrypnete.
A mimochodom vieš, že sa v tejto téme vyskutli aj príspevky o masle a margaríne ? To je tiež iná téma nie ?
Týmto sa samozrejme ospravedlňujem ženám, čo tu o tom masle písali, samozrejme, že téma sa zvrtne aj k iným veciam. Len som povedať istým osobám, aby si tu už nehľadali smietka ...

autor
12. dec 2024

@bielasovicka Píšeš mi tu, že som nejaký utajený včelár. Len preto, že sa zaujímam o to, aký med kupujem. Nič vecné, výpovedné k otázke, iba paranoidné označenie za včelára. Veď si trocha kontroluj reč. To je ako keby som ja tebe napísala, že Ty si obchodná zástupkyňa firmy, ktorá ten "med" pre obchodné siete distribuuje ...

Strana
z2