icon

Čo robiť pri eskalácii konfliktu u susedov?

24. nov 2024

Okolité štáty už vydávajú usmernenia pre svojich občanov. Nájdeme aj my nejaké usmernenia? Čo budete robiť ak sa situácia prenesie aj na nás?

loliki
24. nov 2024

Tak o ničom nebudem vedieť a budem spokojne spať. A čo by sme mohli akože robiť? Odsťahovať sa teraz hneď?

autor
24. nov 2024

@viestta už tu padlo pár rád, dokonca tip na knihu. Samozrejme veľa nezmôžeme nik, neni to v naších rukách, ale niečo možno.

tilonka
24. nov 2024

@viestta je to Magog

loliki
24. nov 2024

Modliť sa.

viestta
24. nov 2024

No nic, idem ja dostrikovat ponozku. Ta ma aspon zmysel. Tato debata nie

miskakyska
24. nov 2024

..na internete dohladaš odpovede na všetky Tvoje otázky...aj ako a čím prekryť okná a kde v budove si najviac chránená...

tilonka
24. nov 2024

@autorka Ak by si chcela, tu je tip na knihu..

autor
24. nov 2024

@miskakyska poslala by si mi linky aj na článok ktorý si postla?

autor
24. nov 2024

@viestta Fico to zabalí uvidíš! On si splnil svoje ciele v expresnom čase a keď im už nič nehrozí, v kritických časoch sa zbalí/lia niekam. O nás mu nikdy nešlo. Netreba asi od nich očakávať ani tie pokyny zhora že nám dajú.

lauricka
24. nov 2024

Vsetci to riesia, len na Slovensku spíme. Ale nedivím sa, veď naša koalícia, fico a jeho ľudia, čo čakáte? Napr. v našom meste nie sú ŽIADNE kryty. Proste nič. Ale veď na Slovensku sa neudržiava nič, takže keby niečo, sme hneď hotoví. Je to všetkým jedno.

zoja_
24. nov 2024

@lauricka všade píšu choďte do miestnosti bez okien dobreze každý má domy kde samé francúzske okna. Aj my tak mame všade okná obrovské, ta kde sa mam skryť?🤔

autor
24. nov 2024

@zoja_ WC, kúpeľňa?

zoja_
24. nov 2024

Ešte aj tam mame veľké okno 🥴 ale v jednom malom wc nemám žiadne okno.

katka700
24. nov 2024

Ficova zberba sadne do vládneho špeciálu a zdrhnu kade ľahšie. Rusi nás obsadzovať nebudú nie je dôvod. A keď sem pošlú jadrovú hlavicu bude jedno či prelepis okná alobalom alebo nie.

mamamasama
24. nov 2024

@katka700 nesadnú. Pochybujem,že palubný personál sa vykašle na svoje rodiny a pôjde odviezť Fica na Bahamy.

zuzanita1609
24. nov 2024

A zase...🙄. Panika a chaos je to jediné, čo dokáže urobiť zo sveta a ľudí Armageddon. Som tiež optimista,keď to príde a ak stihnem, rozlúčim sa s rodinou,pomilujem svojho chlapa ako nikdy, otvorím si Jacka a zaspievam si "jaa neľutujem ani jedinú chvíľu..." od Ďuricu. Ale len v prípade,ak stihnem. Keď nie, lepšia varianta. Už s tým prestane 🙄.

kavasmliekom
24. nov 2024

Panika... Nestačí že sú prázdne regále pred sviatkom,... Treba nám robiť paniku? Dnes keď som išla do kostola, stali vonku dve babky a jedna hovorí druhej, že bola aj dnes ráno v lidli a kúpila 5 kartóny vody, lebo keď bude vojna, aby mala. Ze musela volať taxík, lebo sama to neunesie.

janickacrazy
24. nov 2024

@kavasmliekom omg a čo sa vlastne stalo? Ja som nepozerala správy už pár dní, som úplne mimo?

autor
24. nov 2024

@zuzanita1609 lenže tu už ide o falošný optimizmus, ktorý mojim deťom rozhodne nepomôže. Ako zodpovední rodičia, by sme mohli mať aspoň ako takú predstavu, čo robiť a ako vyžiť aspoň 3 dni…

euka210
24. nov 2024

Neviem o nicom, nic take som nezachytila...takze asi to nebude take vazne 😁🤷‍♀️

kavasmliekom
24. nov 2024

@janickacrazy tiež nesledujem. Ja som sa manžela teraz pýtala, ze co sa deje, ze vy kupujú regále s potravinami a on, že už aj u nás? Ze Fíni, Švédi tiež. Ze normálne mal problém si kúpiť balenu vodu.

kavasmliekom
24. nov 2024

@janickacrazy to je len panika, najviac sa boja starí ľudia. Vysvetli babke, že jej nepomôže keď bude mať celú pivnicu s vodou a konzervami.

autor
24. nov 2024

@kavasmliekom starí ľudia si niečo zažili, a sú veľa krát rozumnejší ako mladšie ročníky. Manžel pracuje vo Švédsku? Oni aspoň pristupujú k rizikám zodpovedne. My tu na hranici konfliktu a tvárime sa ako slniečková republika s banánovníkom uprostred.

kavasmliekom
24. nov 2024

Áno, momentálne vo Švédsku.

mamamasama
24. nov 2024

Najviac sa boja ľudia, ktorí nemajú, čo na práci. Radšej idem tiež štrikovať ako @viestta 🙈

autor
24. nov 2024

@mamamasama nik nepíše o strachu. Píšem o pocite zodpovednosti.

oblecenie99
24. nov 2024

Viete čo? Túto hru som si už zahrala keď vypukol covid. Mali sme doma novorodenca, s plačom som balila jeho a naše veci v deň, keď Slovensko zatvorilo svoje hranice a pakovala som s ním k našim na dedinu, lebo nám bolo povedané, že budeme mŕtvoly vidlami prehadzovať a netušili sme, či o deň dva sa z mesta dostaneme a čo bude. Sedeli sme jak chuji doma s rúškami na tvári, čo sme si ušili z látok a otec na mňa ziapal, že som nezodpovedná matka, ak nerobím paniku, lebo to podceňujem! Zodpovednosť...

Keď vypukla u susedov pred dvoma rokmi vojna, tak som tlačila v kočíku syna po Komenskeho v Košiciach a rozmyslala, čo by som asi teraz robila, keby išlo do tuhého, že vraj pod tými bytovkami sú nejaké kryty či čo..

A reálne teraz povedzte,CO by ste asi tak robili teraz? Na dedine ak bývaš v staršom dome, skryjes sa do pivnice a čo urobíš v bungalove, drevodome, v paneláku v meste? Čo s tými zásobami? Maj evakuacny batoh, to sa zíde vždy. A to je tak všetko čo môžeš robiť. A s tým batohom čakať dakte v zápche. Ktorým smerom pôjdete? Západ, východ, sever, juh?
Tak nech príde čo prísť má. Ja som tiež matka, porodila som, vychovávam, usmernujem, milujem, tak mi to jedno nie je. Ale čo odmietam, je pokračovať v tejto nezmyselnej hystérii. JA s tým nič neurobím.

autor
24. nov 2024

@oblecenie99 však nič neurobíme, ale pripraviť aspoň na pár dní sa môžme, no nie? Nie v strese rabovať obchody potom budeme? Lebo deti…

Kovid bol iná haluz hej ;D. Chúďatká niektoré ženy ešte aj v rúškach nútili rodiť, deti im brali pri pozitívnom teste. Naozaj, ešte aj dnes mi je z toho úzko. A tie rady na testovanie 🤦‍♀️. Absurdum. Toaletných papierov som mala ešte do konca roka 😂.