icon

Čo všetko dávate do sušičky?

ladyk001
18. jan 2021

Ahojte, čo periete a čo nie v susicke ? Ja som z nej dosť sklamana lebo stala kopec peňazí s nakoniec v nej asi nebudem môcť kopec veci susit - najmä trička , bodycka atd čo sa najčastejšie perie lebo takto nám všetko zmenšuje
Ako ste na tom vy ?

Čo všetko dávate do sušičky?
Strana
z2
jullietka
18. jan 2021

@ladyk001 tak v prvom rade treba nastudovat ake su tam programy,na kolko stupnov susia pradlo. Ja davam susit na program kde sa da nastavit cas susenia lebo tam je najnizsia teplota. Susim 2 hodiny. A hadzem tam vsetko,detske,moje,muzove,monterky,utierky,uteraky....vela zavisi aj akej kvality je oblecenie. Obycajne tricka co mam stare z cinaku len na doma sa mi zrazili alebo natiahli ale normalne kvalitne oblecenie sa mi nezrazilo. A detske ani pepco,kik a podobne

diaalex
18. jan 2021

@ladyk001 Whirlpool a väčšinou využívam programy: eco, jemná bielizeň, xxl veci 🙂

ladyk001
autor
18. jan 2021

@jullietka no príručku som študovala a nikde sa nepíše o teplotách susenia. Iba že čo sa ma prať na akom programe aké druhy oblecenia

jullietka
18. jan 2021

@ladyk001 pozri aj na nete. Tam je viac info,teda ja mam beko a na nete som nasla viac podrobnosti k programom 🙂

dzejn80
18. jan 2021

@ladyk001 susicka je sko pracka, tiez maju programy roznu teplotu susenia, treba si pozriet, ktory program na kolko stupnov susi ... tiez nedas prat na 90, tak ani susit by sa nemalo na vysokej teplote, lebo bavlna sa zrazi ako v pracke

andreatytler
18. jan 2021

@ladyk001 Urcite si nastuduj tu teplotu susicky. Musi sa dat nastavit na rozne telpoty... mnimalne na 2 rozne telpoty.
Ja ale davam do susicky len uteraky, utierky a postelne pradlo. Ine veci stratia pruznost, lebo aj ked sa to scvkne, tak sa zase natiahne a ked sa to stane vela krat tak su vlakna znicene.

jaru_lienka
19. jan 2021

Nikdy sa mi nic nescvrklo. Susim hlavne uteraky, plachty a pod. Oblecenie susim ale max na stredny stupen tak aby som ho nepresusila.

venusa915
26. nov 2025

Obnovujem doskusou len pre info, ja mam Beko s tepwlnym čerpadlom a od tričiek cez posteľné prádlo, uteráky ba aj ponožky sa mi zráža takmer všetko. Nezrazilo sa mi väčšinou len to čo obsahovalo umelé prímesy. Dokonca som u vyrobcu zisťovala teploty a programy podľa teplôt sú rozdelené len na 2 druhy 55-65 stupňov a 50-60 stupňov prvá je s nastavenim na nozsiu teplotu druhá na vyššiu. Inak je to len o dĺžke programu 🤷🏼‍♀️ nešťastná som z toho a najradšej by som ju vyhodila von oknom zbieha sa či lacné alebo drahsie značkové oblečenie a práčkou to nie je, sušičku mam 2 roky, práčka je stále tá istá a pred tým sa mi nezbehlo nikdy nič. Vyrobca povedal že pouzivam nesprávne programy, ale keď som šla podľa navodu tak zmenšenie bolo na 100% isté,takto sa mi aspoň niekedy nieco podarí nezmenšiť. Väčšinou najlepšie to prežijú detské veci. A to som skúšala od najdlhších programov na bavlnu cez tie úplne na jemné pradlo odkiaľ bolo usušené pradlo ešte vlhké a skúšala som aj časový program, po 1h prádlo suché ale zmenšené a pritom v návode píšu že je to program s nízkou teplotou, ale v tabuľke od výrobcu je teplota 50-60 stupňov a nedá sa nastaviť tá nižšia,tak ja už neviem.

Strana
z2