icon

Čo všetko treba vybaviť na svadbu?

princeznasevera
13. apr 2020

Dievcence mozno mi mnohe z Vas povedia,ze to je skoro ale je to moja prva svadba a nechcem aby som nieco zanedbala. Moje otazky su. Datum mame 28.8 buduci rok.
- kedy treba zajednat termin?
- ako to je ked sa berie evanjelik s katolikom a svadbu mame mat v evanjelickom kostole? Je tam nieco ine?
- kolko sa dava knazovi za obrad ktory bude len o 2 svedkoch
- co treba dat svedkom ako vysluzku
- mozeme mat v restauracii nejaky obed? Ako polievka, druhy chod a dezert
- mam dat spravit aj nejaku tortu?
- kedy treba dat spravit oznamenia a poslat rodine a ako mam oznamenie spravit aby vsetkym bolo jasne,ze nechceme aby nam prisli na obrad?
- a posledna otazka najdem nejakeho fotograf ktory by bol ochotny nam spravit iba par fotiek?

Ak Vas este nieco napadne co by som mala vybavit napiste mi prosim. Dakujem moc

Strana
z2
veronikaszabova
13. apr 2020

@petkaaa asi jej je blbe, aby ju odviezol, ked na svadbu nie je pozvany

veronikaszabova
13. apr 2020

@princeznasevera za rok a stvrt uz budete snad spolu byvat

mondolina
13. apr 2020

@petkaaa
No asi preto, že jej rodičia výber partnera neschvaľujú, preto predpokladám ani nie sú pozvaní na svadbu. Riešila to tu už dávnejšie, ale pod iným nickom, ale to nie je podstatné.

mondolina
13. apr 2020

@princeznasevera
Veď tvoj nastávajúci býva v tom meste, on to nevie zistiť? Veď Bánovce nie sú New York.

princeznasevera
autor
13. apr 2020

@veronikaszabova nie ja som sa ho pytala povedal ze nema s tym problem len mne je blbe aby ma zaviezol a potom co? Bude sedet v aute a cakat? To uz ho musim do kostola zavolat

veronikaszabova
13. apr 2020

@princeznasevera ved po svadbe snad uz odides so svojim muzom nie?
Ty to mas fakt nejake "divne"... 🙈🤷‍♀️

mondolina
13. apr 2020

@princeznasevera
Prečo by čakal? Veď si písala, že po svadbe už pôjdeš s mužom k Vám.

martinuska
13. apr 2020

Ty nebudes mat svadbu, len obrad v kostole. Preco sa nezoberiete aj teraz? Ved na takyto obrad vam vela netreba. Snad buduci rok budete byvat spolu, tak sa necham ucesat, namalovat nejakou miestnou kadernickou, ved to je hodina dokopy. Obleciete sa, sadnete do auta a idete do kostola. Kup si pekne biele letne saty, jednoducha kyticka a obed pre 4 v nejakej nobl restauracii. A sadnete do auta a idete domov.
Ked tam nikto nema byt, tak naco take zbytocnosti riesit ze vizazistka, saty, kto kedy pride a tak.
A ked chces mat tradicnu svadbu(lebo ma byt v mieste nevesty atd.) , tak to co tu pises ma od toho na míle daleko.

petkaaa
13. apr 2020

@princeznasevera A prečo nechceš ani rodičov na svadbe?

fokuska
13. apr 2020

@princeznasevera Zaujimave, ze ked dam do googla Banovce evanjelicky farsky urad, tak mi hned ukaze aj telefonne cislo

veronikaszabova
13. apr 2020

@fokuska 👍

sense
13. apr 2020

Pri svadbe o dvoch svedkoch staci termin. Vhodne oblecenie a fotograf...nemusis robit ziadne velke chystacky viac sko rok dopredu...

princeznasevera
autor
13. apr 2020

Dakujem moc dievcence.
@fokuska mne cislo neukazalo posles mi cislo? Skusim tam zajtra zavolat

veronikaszabova
13. apr 2020

@princeznasevera 5s na ujovi googlovi

princeznasevera
autor
13. apr 2020

@veronikaszabova dakujem moc

cacianka
14. apr 2020

Žena - Žena.mas to nejake divne.
Ked chces svadbu iba vy 2 a 2 svedkovia, zajdite za fararom a dohodnite termin a hodinu.zisobasi vas aj mimo casu na ceremonie - vacsie obrady s komplet hostami.
Dovtedy si kupis saty, zistis kadernicku co ta ucese.pritom nechápem naco, + visaz, ked budete iba 5.
Trochu mi pride divne ze nebudu prítomny rodičia.
To otec ta má doviezt a odísť ?!
Doma sa budes chystat a rodicom len povies čaute ?

princeznasevera
autor
14. apr 2020

@cacianka a preco by to bolo divne. Ja som si tiez myslela ake jednoduche lenze mi dnes bolo povedane,ze ked kazdy je ineho vierovyznania...navyse svadba bude mimo mesto ja mam rodne tiez ine je to omnoho komplikovanejsie kedze musim do mojho rodneho mesta pretoze nemam rodny list a musim mat original takze nemozem to robit len tak na rychlo. A mojim rodicom to nevadi ved ani on tam nebude mat rodicov a preco sa tomu necudujes

cacianka
14. apr 2020

@princeznasevera tak rodny list vybavis na hociktorej matrike a.v mieste trvaleho pobytu teba alebo chlapa si vybavite delegacny listok aby ste sa mohli zosobášiť kdekolvek
Cirkev tiez nie je tazke - zajdes za fararom najblizsej fary a poradis sa.evanjelici nerobia take prietahy a problemy ak je jeden zo snubencov ineho vyznania ako katolici
Mmch.radsej si pozri stranku mojasvadba.sk, tam najdes 300 000x viac info ako tu.

petkaaa
15. apr 2020

@princeznasevera Ty nemáš absolútne predstavu o tom, ako sa vybavujú veci. Robíš sama sebe zbytočné komplikácie. To, že ste každý iného vyznania nie je taký problém, ako opisuješ. Stačí zájsť za kňazom a povedať mu. On vam povie presne, čo a ako. Tvoje či priateľove rodné mesto s tým nič nemá. Jedna návšteva mesta kvôli rodnému listu je až taká komplikovana ako opisuješ? Ak nemáš auto, nechodia autobusy, vlaky...? Nerozumiem na čo z toho robíš takú drámu. Rok a pol dopredu riešiš či treba tortu, ale na druhej strane ti nevadí, že tam nebudete mať ani jeden rodičov. Povedz mi ktorým rodičom nevadí, že sa dcéra bude chystať na svadbu, potom im povie čaute a ich nechá doma? Ale otec by ju v pohode odviezol? Nevidíš tam ten problém???

bolavyzub
15. apr 2020

Tebe treba dohodnúť termín svadby s farárom + dohodnúť sa na dokladoch, ktoré bude treba k tomu doložiť. Posedenie 4 ľudí nie je nutné plánovať rok a pol dopredu. Ak veľmi túžiš mať všetko poistené v takom predstihu, zavolaj do reštiky, rezervuj pekné miesto na obed s dezertom, dohodni si vizážistku (lepšie ako riešiť dovoz a odvoz netere) a fotografa na 1/2 hodinku. Ďalej máš kopec času v nasledujúcom roku kúpiť si nejaké pekné šaty (napr. aj cez bazár na mojasvadba) a poriešiť obrúčky. Kytičku stačí kúpiť deň pred svadbou.
Čo sa týka odvozu na svadbu - praktickejšie by bolo prespať u ženícha alebo zajednať si ubytovanie v hoteli na 1 noc. Pokiaľ si na 100% presvedčená, že tam nechceš mať rodičov (to, že nechce ženích svojich, je jeho vec), tak potom ich aspoň nezaťažuj s odvozom Tvojej osoby pred oltár.

ptvw
2. dec 2023

@gladys_07 ahoj ako ste to prosím vybavili ze ste mali svadbu bez svedkov len vy dvaja dakujem

Strana
z2