icon

Čo znamená dodatková tabuľka pri dopravnej značke?

18. nov 2024

Je to prikázaný smer ale čo ta dodatková tabuľka prosím viete mi poradiť ?

Čo znamená dodatková tabuľka pri dopravnej značke?
Strana
z2
fruitys
18. nov 2024

@jana_eyre_2 akurát, že v tomto prípade je tam ešte dodatková tabuľka, ktorá zužuje platnosť značky len na nákladné vozidlá, tú si zo zadania asi vyňala :D

jana_eyre_2
18. nov 2024

@fruitys bod dva asi nevidíš že? 😅 Gpt som dala úvodnú fotku a toto je jej odpoveď, nič som odnikadial nevynala..

fruitys
18. nov 2024

@jana_eyre_2 no, so zrakom je asi problém u teba :D

fruitys
18. nov 2024

@jana_eyre_2 chatgpt ti napísal, že všetky vozidlá musia odbočiť doprava, s výnimkou dopravnej obsluhy... čo nie je správne, pretože inde môžu odbočiť aj napr. osobné autá

jana_eyre_2
18. nov 2024

@fruitys áno, áno máš pravdu

oli18
18. nov 2024

Dodatkova tabula obmedzuje platnost znacky vozidiel na nej uvedenych. T.zn. ze dopravna obsluha moze ist aj inym smerom, ako je prikazany smer pre ostatne vozidla, v tomto ptipade vpravo.

andreatytler
19. nov 2024

Nakladne vozidla, musis ist cestou v pravo, okrem vozidiel s donaskou. Tie mozu ist aj inou cestou aby sa dostali k tej lokalite ktoru prisli obsluhovat.
Na osobne auta to neplati. Asi maju v dedine nejaku trasu pre transitne nakladiaky aby im nechodili popri skole, alebo alebo cetrom.

zelenykon
20. nov 2024

Prikazany smer jazdy pre vozidla nad 3,5 tony s dodatkovou tabulkou okrem dopravnej obsluhy to je zasobovanie smetiari stahovaci hasici

mirka998
23. nov 2024

@smutok20 typicky slovensky hnoj, miesto toho aby slusne pomozem tak tu budem picovat a honkat si ego

smutok20
23. nov 2024

@mirka998 uľavila si si?

Strana
z2