Čo znamená dodatková tabuľka pri dopravnej značke?
Je to prikázaný smer ale čo ta dodatková tabuľka prosím viete mi poradiť ?

@fruitys bod dva asi nevidíš že? 😅 Gpt som dala úvodnú fotku a toto je jej odpoveď, nič som odnikadial nevynala..
@jana_eyre_2 no, so zrakom je asi problém u teba :D
@jana_eyre_2 chatgpt ti napísal, že všetky vozidlá musia odbočiť doprava, s výnimkou dopravnej obsluhy... čo nie je správne, pretože inde môžu odbočiť aj napr. osobné autá
@fruitys áno, áno máš pravdu
Dodatkova tabula obmedzuje platnost znacky vozidiel na nej uvedenych. T.zn. ze dopravna obsluha moze ist aj inym smerom, ako je prikazany smer pre ostatne vozidla, v tomto ptipade vpravo.
Nakladne vozidla, musis ist cestou v pravo, okrem vozidiel s donaskou. Tie mozu ist aj inou cestou aby sa dostali k tej lokalite ktoru prisli obsluhovat.
Na osobne auta to neplati. Asi maju v dedine nejaku trasu pre transitne nakladiaky aby im nechodili popri skole, alebo alebo cetrom.
Prikazany smer jazdy pre vozidla nad 3,5 tony s dodatkovou tabulkou okrem dopravnej obsluhy to je zasobovanie smetiari stahovaci hasici

@jana_eyre_2 akurát, že v tomto prípade je tam ešte dodatková tabuľka, ktorá zužuje platnosť značky len na nákladné vozidlá, tú si zo zadania asi vyňala :D