Čo znamená "drobná"?
Keď vám niekto povie, že ste drobná, ale pritom ste vysoká..
Treba sa asi spýtať toho, kto ti to povedal..
ja sa takto napríklad takto nevyjadrujem k nikomu, nepotrebujem pomenovavat či je niekto drobný, vysoký, široký či úzky.. neviem prečo to niekto musí robiť..
Niekedy ľudia rozprávajú len preto aby reč nestála 🤷
Môže to byť myslené aj na to, že si štíhla.
nerieš, keď som mala malého syna v kočíku a babky nadkúkali do kočíka, dostal pomenovanie, že je "neúročný", a to som vôbec netušila, čo to znamená.
Podľa mňa drobný človek je menší, subtílny, štíhly. Ale keď ty si vysoká, tak asi dotyčný nepozná význam tohoto slova a môžeš to pokojne hodiť za hlavu.
Ak si drobná, napriek tomu, že si vysoká, tak si určite štíhla a máš napríklad tenké kosti, malé ruky, úzke ramená atď.
Logicky, že si chudá.
Povedalo mi to viac ľudí, tak to bude asi tým, že som štíhla. Vysoká som 175 centimetrov, takže v tomto zmysle drobná nie som 😁
nuz a dobre si pocula? pre mna je "drobna" zienka co ma 155 a 45kg
@eeffka Áno, sluch mám dobrý. A povedalo mi to viac ľudí.
že ťa nie je “veľa”.
Znamená to toľko, že sa niekto nevie vyjadrovať. Drobná znamená malá, útla. Ak má niekto 175 cm určite nie je drobný. Štíhly je úplne niečo iné ako drobny. Buď bývaš v nejakom rázovitom kraji, kde máte vlastne jazyk, alebo máš v okolí starších ľudí, ktorým sa uz pletú pojmy.
ludia nemaju jasno v pojmoch. si stihla ale drobna podla mna znamena ze je niekto skratka aj nizky aj stihly aj lahky vsetko dokopy
V tom pripade by sa viac hodilo slovo subtilna.
@negymama tak medzitým ubehlo už 22 rokov, už dávno poznám význam slova neúročný. Švagriná mi to vysvetlila, že to je veľké, dobre živené dieťa, žiadne tintítko (asi že neúrekom narástlo či čo).
A keďže som mala veľké deti, tak to dávalo zmysel, len ja som to dovtedy nepoznala takéto dedinské/nárečové slovo sme my doma nepoužívali.

V takom pripade asi ze tenka, velmi stihla. Alebo male prsia, ziaden zadok, mozno. Neviem.
To sa ale musis spytat toho, kto ti to povedal, preco ta vidi ako drobnu, ked si vysoka (tipujem 170 cm a viac).