Čo znamenajú desivé sny o synovi?
Ahojte, niežeby som bola typ čo verí na všetky nadprirodzené javy, sily a žila nejak exotericky, ale povedzme, že pár veci sa mi už v živote udialo (alebo môjmu okoliu), ktoré neboli logicky vysvetliteľné, a medzi ne patria aj čudesné až desivo živé sny ktoré zväčša niečo znamenali alebo odkryli. Príklad - v 9. triede ZŠ sa mi snívalo o dievčatku, čo vypadalo ako ja, bolo však staršie, ja som ho videla v rôznych podobách, od batoľaťa až po pubertiacku, bola mi v sne blízka, mala ma rada, avšak bola veľmi chorá a fyzicky zdeformovaná. Zo sna som mala čudný pocit a tak som sa o ňom zdôverila tete a takto som sa dozvedela, že som mala mať staršieho súrodenca, ale mama o bábätko prišla - bábätko malo vrodenú chorobu a prestalo sa vyvíjať cca v 14tt. Mala som veľa podobných snov- túto noc sa mu snívalo, že môj syn bol viditeľne starší, chodil, mal možno už 3 roky, utekal predo mnou a ja som nekričala aby zastavil lebo som si myslela že zastaví sám, keď som si uvedomila, že je príliš rýchly, bolo neskoro - spadol do rieky, ktorá bola hlboká a tok rýchly, hneď ho odnieslo. Aj keby skočím za ním, nie je šanca ho chytiť. V sne som sa dokonca chodila brodiť tou riekou, aj mňa unášalo, nik jeho telo však nenašiel až napokon keď som zúfalá volala políciu denne mi prišli osobne oznámiť že ho našli utopeného. Bolo to strašné. Miesto, kde spadol do rieky, ozaj existuje, oproti domu mojich rodičov, kde často chodíme a kde ozaj tečie rieka, ktorá je takáto hlbšia a dravá na jar keď sa topí sneh (syn bol oblečený ako na toto obdobie). Nehovorím že teraz sa idem XY rokov báť chodiť tadiaľ a chorobne dávať pozor na syna ako nejaká hysterka, ale zas ten sen mi nie je ľahostajný. Čo si myslíte?
@deti95060810 presne toto... Že čo keď to bolo "varovanie". Nič podobné som nepozerala v tv ani na sociálnych sieťach, ani som vôbec neuvazovala o niečom negatívnom posledné dni, podvedomie možno spracovalo niečo z dávnejšej doby ale aj tak to bolo príliš realistické, presne (na detaily) a živé moc. Ešte aj most nad riekou majú rekonštruovať a v sne tam boli odstavené bagre a technika...
Ked zacnu rekonstruovat, prestante chodit k rieke. A stale nanho dohliadaj, kym je maly. Neviem si predstavit, co by to bolo, kebyze sa nieco stalo. Mala by si vycitky do konca zivota. Mne sa raz takto snivalo, ignorovala som to a dopadlo to presne ako v sne. Stale si to vycitam. Ale nejedna sa o smrt.
@ciernysokol dúfam, že dovtedy na ten sen nezabudnem , syn ešte nechodí... V sne bol starší. Každopádne, ešte mi napadlo, že tieto dni sme sa veľa rozprávali o Tom, že aký je akčný a šikovný a že isto už začne chodiť čoskoro, že ak bude po mne, tak bude behať kade-tade rýchlo a že aj za mnou bolo treba všade utekať... Možno mi iba podvedomie spracovalo strach, že keď bude už chodiť, bude neopatrný atď
Ďakujem za seriózne komentáre bez výsmechu 🙏🙏🙏
Tak na taky sen isto nezabudnes. Najma ked sa ti rozne sny snivali aj v minulosti.
strašný sen... len keď som to čítala, bolo mi ťažko. Je normálne, že v snoch sa kadečo pomieša a keď sa k tomu ešte aj pridá strach o dieťa, vznikajú také nočné mory.
Aj mne sa už s deťmi snívali blbé sny a nevedela som sa z toho ešte pol dňa spamätať.
Mojím deťom sa tiež občas snívajú blbé sny. Potom v noci plačú a často mi hovoria o tom, že ich v sne uniesli, alebo sa nám navždy stratili a pod. V podstate sa tiež boja, že sa im môže niečo zlé udiať. Tak ako sa my bojíme o to najcennejšie - naše deti, tak deti sa tiež boja o svoje bezpečie a istotu.
Každopádne, ak píšeš, že mávaš také sny, bola by som opatrnejšia a povedala o tom aj rodine... nech sú obozretní aj oni. Veď najväčší strach v živote je o vlastné deti.
Kým boli moje deti úplne malé (1,2,3 roky), tvorili sa mi v hlave také blbé predstavy. Bolo to hlavne pred spaním, alebo nad ránom. Neboli to však sny. Boli to reálne predstavy, hrôzostrašné, kde sa mojím deťom akože pred mojimi očami stalo niečo zlé a ja som to musela rýchlo riešiť. Bolo to strašné a už je to chválabohu za mnou. Raz som sa o tom rozprávala s kamoškou a mala to podobne. Takže to je asi silny taký vnútorný strach o deti.
😕 Verím, že takýto sen vydesí. Sny sú obrazom podvedomia. Si senzibilná, citlivá žena. Ako mamičky sa o svoje deti obávame, strážime ich, chránime ich, snažíme sa predvídať nebezpečenstvo - to všetko sa ukladá v podvedomí a potom sa s uloženým vyrovnávame v snoch, často nočnými morami. Synčekovi sa nič nestane! S láskou ho objím, opakuj si to, ver tomuto scenáru. Odožeň každú dotieravú myšlienku hroziacej tragédie. Nepriťahuj si k sebe negatívnu energiu, ťažobu na duši, ktorú ešte stupňuješ fantáziou. Nespochybňujem predzvesť zlých správ, ...stopy v podvedomí o živote pred životom. Upokoj sa. Skús tieto desivé obrazy zmeniť, nahradiť ich pozitívnymi myšlienkami, myšlienkami na život, šťastie, radosť, ...nerieš smrť , keď máš zdravého, živého synčeka. Ver na život! Si matka, verím že obetavá, starostlivá. Uver tomu, že tvoja sila utvorí okolo syna bezpečný ochranný obal, ktorý ho uchráni. Priťahujeme to, čo vysielame. Vysielaj preto energiu lásky, ochrany, ... Tvojmu synčekovi nič nehrozí, nič sa mu nestane! Len pokoj. 😇
Prestaň hysterčiť! Bol to iba SEN! Tvoje podvedomie ti ukázalo, čoho sa bojíš najviac. Prestaň chodiť k rieke a dávaj pozor na syna. To je celé. 🤷
Mne sa uz asi 5x snivalo ze sa dcera topi. Presne rovnaky sen,vzdy v sne vidim ako mizne pod hladinou v tmavej vode. Zle mi je z toho.
Mne sa stava, ze mavam vestecke sny. Vedela som vzdy dopredu, ze sa nieco zle stane aj komu len som nikdy nevedela co presne cize bolo tazke aj varovat dotycnych, prislo mi to aj zbytocne lebo sa mi to sniva aj pred napriklad nejakou chorobou ktorej ale nemas ako zabranit. Chcem tym len povedat, ze neber to na lahku vahu a davaj na synceka pri tej rieke velky pozor. Drzim palce
Verim ze to musel byt strasny sen.. Ja si myslim ze to mozu byt dake skryte podvedome strachy ktore sa obcas takto prostrednictvom snov deru na povrch. Mozno vdaka snu budes na synceka davat este vacsi pozor ako doteraz, ked budete pri rieke
Cez sviatky sa mi snívali 2 rovnaké, veľmi živé sny. Ozaj som bola rada,keď som sa zobudila. Myslím,že cez ne mi podvedomie spracovávalo možné rizika, kt.niekde v mysli pri deťoch mám. Sú v skupine psychologicky. Isto potvrdia,že so snami sa pracuje aj pri psychoterapii. Je to úplne normálne. Možno budeš podvedome pri návšteve rodičov davat viac pozor. Teraz relax, bol to sen, nič zle sa nestalo 🙏
A mozno to bol trest za moc vianocneho salatu
Tvoje podvedomi v noci zpracovava podnety, na ktere laicky receno pres den pod vlivem logickeho konstruktivního mysleni nema cas- ve snech se misi tve zkusenosti z minulosti, prozite udalosti z pritomnosti- a cele je to okorenene emocemi, ktere si prozivas a prozila.
Takze klid- NE, tvuj sen NEBYL varování, a nemá s primou realitou NIC společného.
Kľudne sa dá nato pozrieť aj tak, že v istom veku keď bude syn už starší tak bude takto "utekať". Utekať napred dospelému zivotu. Joci ty ako mama budeš za ním utekať, nedobehnes ho. Či už mysliac napríklad vo vedomostiach, vzdelaní, úspechoch, že sa mu otvorí viac možností v novej dobe ako nám kedysi. Alebo mysliac tak, že sa bude postupne osamostatnovat az sa osamostatni úplne. Že bude odvážny a "skočí".
Neboj, mysli pozitívne aj keď ako mama chápem ako sa cítiš.
Ja neznášam sny, vždy ich mam realistické, až príliš, pamätám si každý detail a mam pocit, že v tom sne akoby rozhodujem co budem robiť... Tiež sa mi snívajú samé blbosti o malom, pred tým sa mi snívali veci ktoré boli pre mňa veľmi dôležité.
Myslím, že je to tým, že to naše podvedomie vie, kto je pre nás najdôležitejši a o koho sa najviac bojíme... Tak sa s nami zahráva.
Fuuu no strašny sen, mala som kamarata,ktoremu sa snivalo ,že sa utopil vo vode...nič si z toho sna nerobil takže ako mali
naplanovany vylet s chlapcami ist na druhy den k vode,tak šli.. naspät sa už s nimi nevratil😞utopil sa
Vôbec tomu neprikladaj žiaden význam... Sen je len zážitok obrazových , zvukových a iných zmyslových vnemov vytvárajúcich mozgom počas spánku.Mozog je aktívny nepretržite a v dobe vegetatívneho stavu keď nemusí plniť okrem základných funkcií má ako keby pauzu ako keď je človek bdelý a denne ho využíva aktívne ci už v práci alebo bežných aktivitách tak v dobe keď spíme má akoby pauzu a práve preto že je stále aktívny zatiaľ čo my spíme práve preto vytvára svoje vlastné zážitky a to ako som už na začiatku napísala. Čiže Vôbec tomu neprikladaj význam, ono je to skôr tým ze ako každá matka má strach o svoje dieťa a o to viac keď je ešte malé potom sa ti to prenesie do sna kde tie potlačené vnemy si spacuje po svojom . A ešte tu je odborné vysvetlenie:
Model snívania aktivácia-syntéza navrhnutý Hobsonom a McClarleym (4) zdôrazňuje, že obsah sna je náhodný, a preto je aj akýkoľvek výklad snov zbytočný. Podľa tejto teórie sa v priebehu spánku len aktivujú (preto aktivácia) obvody v mozgu, čo spôsobuje v oblasti limbického systému zapojenie náhodných emócií, pocitov a spomienok. Mozog následne syntetizuje (preto syntéza) túto náhodnú vnútornú aktivitu, čo má za následok, že človek sníva.
😉
@martinmmartin zasmiala som sa 🙏🤣 dik, šalát som jedla len 24.12. , sen sa mi sníval túto noc ale áno, aj večerné jedenie môže niekomu spôsobiť "haluze" 🤣
@klip0 napadlo mi toto ☺️ toto ma napokon aj upokojilo. Ze to bola symbolika resp.metafora pre podvedomé uvedomenie si že jedného dňa syn pôjde vlastnou cestou, či chcem či nie ☺️ ďakujem za pochopenie
Ďakujem všetkým za komentár. Všetky dávajú zmysel a všetky sú veľmi empatické (väčšina teda haha). Nehystercim, ako som písala, nebudem trz strážiť syna ako.oko.v hlave a čakať nebodaj kedy skočí do vody a triast sa pri každej prechádzke. Veď ešte syn ani nechodí 😁 som pokojná. Len ma taky detailne vykonštruovaný sen zmiatol, resp zanechal veľmi nepríjemný pocit. Také čosi ako intuícia že toto nebolo iba tak.
Mne sa často snívajú katastrofické sny, často su živé.. nemyslím že sú predzvesťou tragedie, sú jednoducho zhmotnene obavy o deti do predstáv v sne..
Ale je pravda, že som viac krát vďaka snom potom v určitych veciach ostražitá, najmä ak bol ten sen taký živý.. napríklad keď som mala ešte len jedného syna a bol maličký, snívalo sa mi, že sa v noci zobudil a v tom detskom spacom vaciku chcel ísť zamnou.. ako šiel okolo schodov zakopol a padol až dole.. všetko som to videla, aj to ako dopadol a ako vyzeral.. odvtedy mám na schodisku zábranu, ktorú na noc vždy zatváram.. mám už tri deti a najstarší bude mať 13r a aj tak ma ten sen mata..
Podla mna Ty musis vediet ci citis ze to nebolo len “pospajanie vsetkeho mozneho z podvedomia” alebo ci citis ze ten sen znamenal nejake varovanie… nechodis napriklad kocikovat okolo rieky a nenapada Ta ze aby Ti tam nespadol kociar?? ja ked som mala prve dieta som mala taketo iracionalne strachy o dceru … hormony a tak 🤷♀️ :D Ja ako veriaca by som to odovzdala Bohu, pomodlila sa o ochranu svojho syna.
Sen je sen. Zvyčajne ukazuje to, čoho sa podvedome bojíme. Áno, mala som aj ja sny, ktoré sa splnili, ale na to sa netreba sústrediť. Mne sa raz snívalo, že staršia dcéra (vtedy bola ešte vo veku mladšej, cca 1,5roka), ležala v rakve, okolo nej stali ženy v čiernom (placky) ale ona ešte žila. Rozkladala sa tam ale zaživa a všetci sme čakali, kedy príde koniec. To bol najhnusnejši sen môjho života. Dnes už ma 8 a je úplne v pohode. Posla mňa sa mi pospájali všetky vnútorne strachy s tým, že ako babo mala veľmi škaredý atopicky ekzém a robili sa jej až rany, kde jej zliezla koza.
@iwesska teraz si mi pripomenula moju starku, ktora sa ma pytala, co sa mi snivalo a ja ked som povedala, ze o rieke, vela vody, tak hned, ze aka bola? A ja ze taka spinava ako blato. Tak zacala lamentovat, ze to je zle, to je na chorobu. A vzdy mala pravdu.
Ja este mavam sny aj o labyrintoch, roznych vyskovych, ze su tam mosty z kovu, casto musim chodit a balansovat nad priepastpu a tam kopec vody a neviem sa dostat do ciela a ani ten ciel neviem, co vlastne je, kam sa to mam dostat. A som tam sama a ked niekoho stretnem, nic mi nevie povedat. Ale takto sa zamyslam, ze s detmi sa mi malo sniva a asi dobre, lebo keby sa mi toto, co autorke, ani by som nenasla klud.

ozaj nepríjemný sen... by som sa bála aby sa mu niečo o pár rokov nestalo....