icon

Čo znamenajú skratky na prsteni s rubínmi?

25. nov 2024

Viem iba tolko, ze tie cervene su rubiny. Teda ak ma neoklamali.

Maju vela rokov a chcem ich predat.

autor
25. nov 2024
autor
25. nov 2024

A neviem,ci to je DIA alebo DTA.

duunlo
25. nov 2024

Mas tam rydzost zlata 375/1000 (37.5%), cize 9 karatove zlato, snad asi najmenej zlata co sa bezne pouziva v sperkarstve, preto by som bol aj dost skepticky ci tie cervene kamene su rubiny, nakolko jeden sa mi zda nejaky opotrebovany.

mia93
25. nov 2024

Zdravím, 375 znamená 9 karátové zlato - pomer zlata v zliatine je 37,5% a zvyšok tvoria prímesi.. A DIA je punc, ktorý potvrdzuje, že pri výrobe prsteňa boli použité diamanty (samozrejme ak je prsteň starý a má svoju históriu, kamene mohli byť medzitým vymenené, ale aj nemuseli, to by ste museli odniesť nejakému zlatníkovi) 🙂

muchotrafka298
25. nov 2024

Ak je to viac ako 50-rocne chod do nejakeho starozitnictva, nech Ti to pozru. Ale nemaj velke oci, mozno len ten, kto Ti to dal si myslel, ze to su rubiny. Lebo to moze byt "bezcenny" kus sklicka. Na fotke jasne vidiet, ze su zodrate a pravy drahy kamen nezoderies.
Ja mam napriklad doma nahrdelnik, vela pre mna emocionalne znamena, od decka som s s nim hravala pod dozorom a vsetky zeny z rodiny mojho otca sa s nim vydavali. A zistila som, ze je to len peknucka bizuteria, ktora ma hodnotu par stoviek.

priscilla07
26. nov 2024

Vyzera na rubiny s briliamtmi. Neoplatí sa predávať, lebo oni berú do úvahy len kov, kamienky nie. Škoda by bolo predať za smiešnu sumu. Možno skôr vydražiť na internete.

luccija
26. nov 2024

Hlavne nie do záložne
Ponúkni to na FB do skupín starožitnosti a podobných šperky atď....