Čo zvládnuť skôr: flauta alebo klarinet?
Zdravím, veľmi sa mi páči nástroj menom KLARINET. Síce mám už 20 rokov, ale chcem sa naspäť prihlásiť do Zušky (Dakedy som chodila na klavír). Zaujala ma Zobcová Flauta a Klarinet... Oveľa viacej sa mi páči Klarinet, ale... Musím chodiť najprv na Flautu, aby som mohla hrať na tomto nástroji?
@o__o Kamarátka mi povedala, že ona chodila najprv 8 rokov na Flautu, a až potom na Klarinet, tak neviem...
Aj moja spolužiačka zo ZŠ, teraz učí na zuške a začínala presne tak ako píšeš.
@martul Tiež chodila 8 rokov na Flautu?
Ked chces hrat na flaute - hraj na flaute. Ked chces hrat na klarinet - hraj na klarinet. Nic viac, nic menej.
Malé deti začínajú na flaute, čo je úplne prirodzené, pretože sa musia naučiť narábať s dychom a naučiť sa čítať noty. No dospelák toto môže pokojne obísť.
a keby si sa opytala rovno v zuske aky je postup? 🙃
Jedanenky, roky rokúce chodila na ZUŠ, ale koľko presne na zobcovú...
Ani u nás nemôže, najskôr flauta, potom klarinet.
@michellemary Ešte jedna otázka... Ak mi to pôjde, tak môžem prejsť na Klarinet skôr, ako po 8 rokoch?
Na flautu ti staci chodit 2-3roky (mozno aj menej. Potom uz mozes prejst na iny nastroj. Chodila som tak.
Dobre, ďakujem každému za odpovede. 🙂
Autorka, toto záleží od konkrétnej ZUŠ, resp. učiteľa.
Ahoj, blížia sa zápisy na ZUŠ, ideš do toho?
@richelina áno 😁❤️
A najprv flauta potom klarinet či hneď na klarinet? Ja som kedysi chodila na ZUŠ, v dospelosti som si kúpila, chcela som začať znova hrať ale nakoniec mi stojí v skrini. Ak by si chcela mohla by som ti ho posunúť za prijateľnú cenu..
@richelina najprv flauta
Aha. Asi aby si sa najprv naučila správne dýchať a fúkať. Držím palce 🙂

Preco by si musela chodit najprv na flautu?