icon

Crime stories

3. aug 2022

caute minule som tu videla diskusiu o krimi pripadoch a chcela by som si pozriet aky poznate co sa vam najviac vryl do pamate?? a o com bol ak napisete budem fest vdacna diky vam a moze byt aj anglina 💕💕

nyphadora
3. aug 2022

Si pozri na youtube Krimi pribehy, celkom dost pribehov ma spravovanych. Nad tymto stale rozmyslam

https://www.youtube.com/watch?v=jE8CrqH9JZ8
jaskolka
3. aug 2022

Ja milujem od Pod lampou. Úplne všetky sú skvelé, sú v češtine, a skutočne spracované do detailu.Su to historické prípady, 19.storocie.Nie všetky sú len kriminálne, sú tam aj rôzne záhady alebo tragické skutočne príbehy.
Taky Top je pre mňa Tragicky konec Doonerovy výpravy. A z tých vyslovene kriminálnych asi Sériová vrazedkyne Amelia Dyer. Odporúčam.

elenka.k
Autor odpoveď zmazal
cocolino234
3. aug 2022

Je to veľmi citlivé na deti, takže ak sú pre niekoho tieto témy citlivé, tak to ďalej PROSÍM nečítajte. 🙂

Do včerajška som bola v tom, že jeden z najhorších prípadov spojených s deťmi pre mňa bol o chrisovi wattsovi. Včera som pozerala na youtube (kanál explore with us, najlepší krimi kanál kde sú zverejnené celé vypočúvania vinníkov, ich psychologický rozbor a podobne ale ak niekto nevie po anglicky, tak sa tam toho moc nedozvie). Ide o mitchelle blair, ktorá mala 4 deti, týrala ich od mala a časom zabila 13 ročnú dcéru a 8 ročného syna, následne ich dala do mraziaku, kde boli 2 roky. :( Už takto to znie desivo, najhoršie však boli okolnosti, ako tie detičky trpeli, ako ich zabila. Asi by to nebolo tak drastické, keby som to nepočula priamo z jej úst (ten jej výsluch je celý zverejnený). Podrobne hovorila ako zomrel najskôr jej syn, hovorila o tom, že ho týrala ale neplánovala jeho smrť, naopak svoju 13 ročnú dcéru zabila úmyselne, najviac ma zasiahlo keď hovorila o tom, ako sa jej dcéra bránila, snažila sa ujsť počas toho ako ju zabíjala. A nakoniec svoje dve žijúce deti nútila pomôcť jej dať ich do mraziaku a taktiež im tie telá aj ukázala, popisovala ako deti reagovali, keď videli svojich súrodencov. Jednoducho toto fakt nie je pre každého, takže neodporúčam sledovať ak máš slabý žalúdok.

https://www.youtube.com/watch?v=Qow9ZFMyxMo
bessie12
3. aug 2022

@jaskolka tiez to pocuvam. Je to moj najoblubenejsi kanal na youtube co sa tyka krimi pripadov. Cakam kedy vyjde dalsi diel. Takmer kazdy den sledujem ci nevyslo nejake nove video 😀

jaskolka
3. aug 2022

@bessie12 presne tak 👌

caroline_
3. aug 2022

@cocolino234 ty kokos, to znie ako riadne psycho...

lindous
3. aug 2022

Pre mňa jeden z príbehov, ktorý mi naozaj zamotal hlavu, možno aj tým, že sa to stalo tak blízko je Kuřimská kauza ... a okrem spomenutého YT kanálu Krimi príbehy, ktorý je skvelý mám rada podcast Vražedné psyché, hlavne príbehy zo Slovenska, ktoré spracovali a nikdy som o nich nepočula lebo inak sledujem skôr zahraničné veci ..

jaskolka
3. aug 2022

@lindous Vražedné psyche som ešte nepočula, určite aj toto vyskúšam.Hovorí to žena, alebo muž? Vďaka za tip 👌

lindous
3. aug 2022

@jaskolka Samotný príbeh číta niekedy žena, niekedy muž, ale moderátor je muž a konanie vraha rozoberá so svojím otcom, ktorý je súdny znalec z oblasti psychiatrie 🙂

petronellla87
3. aug 2022

Tiez pocuvam rozne podcasty...moje naj su Kriminalka, Kriminalne spisy, Vrazedne psyche a jeden na ktoreho nazov si teraz nespomeniem🤣ale robi ho kocka co je studentka kriminalistiky. I ked mi pripada ze Vrazedne psyche poslednou dobou nejak straca dych. No a moj oblubeny pripad je vrazda Kim Wall. Citala som o tom knihy pocuvala podcasty videla serialy dokumenty a stale ked si na to spomeniem mi beha mraz po chrbte🥴