Crime stories
caute minule som tu videla diskusiu o krimi pripadoch a chcela by som si pozriet aky poznate co sa vam najviac vryl do pamate?? a o com bol ak napisete budem fest vdacna diky vam a moze byt aj anglina 💕💕
Ja milujem od Pod lampou. Úplne všetky sú skvelé, sú v češtine, a skutočne spracované do detailu.Su to historické prípady, 19.storocie.Nie všetky sú len kriminálne, sú tam aj rôzne záhady alebo tragické skutočne príbehy.
Taky Top je pre mňa Tragicky konec Doonerovy výpravy. A z tých vyslovene kriminálnych asi Sériová vrazedkyne Amelia Dyer. Odporúčam.
Je to veľmi citlivé na deti, takže ak sú pre niekoho tieto témy citlivé, tak to ďalej PROSÍM nečítajte. 🙂
Do včerajška som bola v tom, že jeden z najhorších prípadov spojených s deťmi pre mňa bol o chrisovi wattsovi. Včera som pozerala na youtube (kanál explore with us, najlepší krimi kanál kde sú zverejnené celé vypočúvania vinníkov, ich psychologický rozbor a podobne ale ak niekto nevie po anglicky, tak sa tam toho moc nedozvie). Ide o mitchelle blair, ktorá mala 4 deti, týrala ich od mala a časom zabila 13 ročnú dcéru a 8 ročného syna, následne ich dala do mraziaku, kde boli 2 roky. :( Už takto to znie desivo, najhoršie však boli okolnosti, ako tie detičky trpeli, ako ich zabila. Asi by to nebolo tak drastické, keby som to nepočula priamo z jej úst (ten jej výsluch je celý zverejnený). Podrobne hovorila ako zomrel najskôr jej syn, hovorila o tom, že ho týrala ale neplánovala jeho smrť, naopak svoju 13 ročnú dcéru zabila úmyselne, najviac ma zasiahlo keď hovorila o tom, ako sa jej dcéra bránila, snažila sa ujsť počas toho ako ju zabíjala. A nakoniec svoje dve žijúce deti nútila pomôcť jej dať ich do mraziaku a taktiež im tie telá aj ukázala, popisovala ako deti reagovali, keď videli svojich súrodencov. Jednoducho toto fakt nie je pre každého, takže neodporúčam sledovať ak máš slabý žalúdok.
https://www.youtube.com/watch?v=Qow9ZFMyxMo@cocolino234 ty kokos, to znie ako riadne psycho...
Pre mňa jeden z príbehov, ktorý mi naozaj zamotal hlavu, možno aj tým, že sa to stalo tak blízko je Kuřimská kauza ... a okrem spomenutého YT kanálu Krimi príbehy, ktorý je skvelý mám rada podcast Vražedné psyché, hlavne príbehy zo Slovenska, ktoré spracovali a nikdy som o nich nepočula lebo inak sledujem skôr zahraničné veci ..
Tiez pocuvam rozne podcasty...moje naj su Kriminalka, Kriminalne spisy, Vrazedne psyche a jeden na ktoreho nazov si teraz nespomeniem🤣ale robi ho kocka co je studentka kriminalistiky. I ked mi pripada ze Vrazedne psyche poslednou dobou nejak straca dych. No a moj oblubeny pripad je vrazda Kim Wall. Citala som o tom knihy pocuvala podcasty videla serialy dokumenty a stale ked si na to spomeniem mi beha mraz po chrbte🥴

Si pozri na youtube Krimi pribehy, celkom dost pribehov ma spravovanych. Nad tymto stale rozmyslam
https://www.youtube.com/watch?v=jE8CrqH9JZ8