Cudzie deti nám skáču na plot a cez bránu strkajú prsty a ruky našim psom
Asi kontroverzná téma ,ale Baby ako by ste riešili keby vám cudzie deti ,skákali na plot a cez bránu strkali prsty a ruky vašim psom? Ja už neviem co mám robiť 😏
Mám psov ,tzv bojové plemená, ale plne socialozovane, cvičené ..
Pri návštevách dospelých ich nechávam voľné behať,všetci sú na nich zvyknutý , každej návšteve sa tešia ,pri detských ich vždy zatváram , lebo sú to mohutné psi ,môžu zhodiť dieťa alebo podobné , neriskujem ...na ulici sa nechajú pohladkať hoc kým ,ale ...dvor v našej neprítomnosti strážia ,čo si myslím že je prirodzené ..
Raz sa už pes zahnal keď sa ho snažilo dieta ( 5rokov ) cez bránu provokovať(nepohryzol) , ide mi len o to, že nie je čivava , oni majú silný stysk papule..
A nepýtam sa na názor či také psi chovať alebo nie , sú cvičené , socialozovane , papierové a mám deti ,ktoré miluju ..
Už som vravela aj rodičom detí, ale deti chodia po ulici samé ,tak rodičia nie vždy vidia ,vedia ...a ja si na vlastnom dvore nebudem zatvárať psov do volier alebo na reťaz ..čo s tým teraz ?
Dať ceduľu na plot
@simona92101 veď toto. Aj my máme na bráne vycapené že bacha pes ale ľuďom je.e 🤬
No mne je to úplne jasné. Aj ja mám psíka. Neskutočne lepidielko to je a mojkacik. Ale skús doňho zabrdat a robiť mu zle. 🤌
Daj tam foto ako dokazu dotrhat psy do krvi prsty a ruku, je to ako na cigaretach, tiez je tam nechutny obrazok. Podobne som videla u chovatelov silnych papagajov, dali tam obrovsku fotku zakrvavenych prstov spolu s varovanim - "nedavajte prsty ani ruky blizko klietky, takto dokaze nas papagaj vas zranit-nerucime za Vase zdravie, Boli ste na to upozorneny!" Aj deti dokazu citat a raz vidiet na obrazku je lepsie pre kazdeho o to skor pre roztopasne deti.
Ja by som dala kameru a pekne krásne napochodovala k rodičom a už nie po dobrom ale pekne s krikom a par veľmi vulgárnych slov by som im adresovala aj keby sa mali prerušiť dobre susedské vzťahy
@zuzanka.zuzu nemáš pravdu že kamery nemôžu snímať verejný priestor. Môžu v rozumnej miere. Teda nemôžeš si nainštalovať na bránu zvonka 10 kamier a sledovať susedov, ale svoju bránu a vchod v rozumnej miere môžeš snímať. Ako máš inak vedieť keď ti niekto nabura alebo ukradne bránu alebo zazvoní a bude chcieť ísť dnu? Akurát keď snimaju verejný priestor hoci pred bránou musí byť na viditeľnom mieste upozornenie že objekt je chránený kamerovým systémomm
Ako fakt sa nestačím čudovať komentárom typu vymeň plot. My máme tiež pitbulla , máme ho nato, aby strážil dom a pozemok. Máme v meste partiu neprispôsobivých deciek, ktoré chodia po záhradách a domoch a kradnú. K nášmu si nikto nedovolí strčiť ruky ku plotu lebo ako náhle sa priblíži k plotu niekto cudzí okamžite breše a všetci sa zlaknú a ustúpia. Cedulku na bráne máme, psa vidia. Ale aby som ja prerábala plot preto, že niekto si nedokáže vychovať deti? Tak to určite nie. Pes je na mojom ohradenom pozemku, cedulku máme. Keď si niekto nedokáže vychovať decko a vysvetliť mu, že sa cudzie psi nechytajú a na cudzie ploty sa nevešia, tak nech rátajú s tým, že až príde dieťa dohryzené, tak je to ich zodpovednosť a nie moja. Ich paprče nemajú čo robiť za mojím plotom. Prvý krat by som deti slušne upozornila, druhý krát by som šla za rodičmi a povedala, že až si nevedia vychovať deti, tak nech ich nepúštajú samé na ulicu lebo sa môže stať, že prídu pohryzené. Keby sa to opakovalo, tak by tie deti po tých rukách dostali a rodičia by sa mohli aj na hlavu postaviť. A keby nezabralo ani to, tak už len mestská polícia. Niektoré psi sú viac vychované ako deti. Hlavne tie, čo sú doma za bohov a potom titulok v novynách ako bojový pes odhryzol dieťaťu ruku, ale že zato mohlo to dieťa a strkalo ju tam kam nemalo už nenapíšu. My máme psa na stráženie. A keby mu niekto strčí ruku do papule a on zahryzne, tak to dopadne fatálne. Má takú silu v papuli, že by nepustil ani za nič. Všetko je o výchove. Sused ma malé vnúčatá a od malička učí deti, že ruky sa cez plot k psovi nestrkajú.
tabulku na plot a ak je to mozne,natiahnute z vnutornej strany brany/plota huste kralicie pletivo,
Aká som rada, že tí moji majú rešpekt pred psami😁. V živote by ich nenapadlo hladkať psa za plotom.
A som nejak mimo z dnešnej výchovy, keď rodičia dovoľujú deťom každého psa hladkať, kŕmiť... Ja som sa zakaždým ľudí čo venčili psa najprv opýtala, či ho smieme pohladkať.
Dala by som na plot tabule - okrem Tu strážim ja (alebo pod ), dala by som aj tabuľu s piktogramom, ktorej porozumeju aj deti. Napr.:
Myslim, ze nepisete, kde zijete, ci obec alebo mesto. Ak obec, riesila by som to aj cez starostu, pripadne aj miestny rozhlas (vseobecna vyzva). Ak v meste, tak skuste cez poslancov v mestskej casti a interpelacie. Tabulka a kontaktovat policiu - tym urcite nic nepokazite. Nehovorim, ze toto je ten pripad, ale casto sa pri nejakej tragedii pozera spat do minulosti, co kto spravil/nespravil. Ci nieco riesil, upozornoval a pod.
@simona92101 presne ako u nás nás NO robí to isté, deti hádžu kamene, búchajú palicami a pravidelne kopú do brány a tým dráždia psa. Kameru síce nemáme ale na tmavej bráne sú odtlačky malých topánok. Spočiatku som ich tiež upozorňovala ale už som rezignovala. Mám 14r a 13r dieťa 13 r psa seniora, vyrastali spolu bez problémov.
@lalenka33 aj naši majú strašnu silu zato sa aj bojím , ako my sme si mysleli že strážiť ani nevedia 😅 môjho napadol na ulici voľno pustený oriešok. .môj bol na vodítku, orech ho 3krat pohrýzol a on držal potom sa nasral ale poslúchol keď som ho ohriakla, majiteľ sa veľmi ospravedlňoval a sám uznal že keby ho moj aj zabil tak mal právo. .
Tak skus s tymi detiskami sa porozpravat,pohrozit im,ked to budu robit.Proste upozorni ich,ze to nieje sranda a ked ai nedaju potadit,ich problem.Ja by som to uz neriesila,psy isto by sim nezatvarala kvoli par rozmazancom.
Políciu.. Zavolaj políciu v momente ako začnú liezť na plot.. Si to nabudúce dobre rozmyslia keď ich domov odprevadi polícia a pri dverách odovzdajú rodičom.. Deti nemôžu byť vonku samé to zaváňa socialkou keď robia takéto veci, nech si na nich posvietia keď rodiča sú hlúpi a nestrazia si ich.
A detská už tiež neprídu neboj sa.. Plot stojí na tvojom pozemku! Ak sa ncan splhaju a páchajú ruky nohy tak potom by som neváhala.

Ja tychto rodicov nechapem ,moja ma 3,5r a vie ze sa psi cez branu nehladkaju , ani psi co cakaju pred obchodom napr i ked to moze co i len civava.proste nie. Na ulici ked chce hladkat cudzieho psa sa opyta . V tomto som stale bola prisna.to nie je sranda.
A vie ze psa cudzieho nesmie objat nakolko nasich moze😂
Tiez som za tabule a plus kamera 👌🏻👌🏻