Cukrovka prvého typu a otehotnenie
Dobrý deň prajem,
mám cukrovku druhého typu a chceli by sme s manželom otehotnieť. Ak je tu niekto kto bol tehotný a následne porodil, všetky informácie by ma zaujímali - aké tehotenstvo budúca mamička mala, kde rodila, aký druh pôrodu mala a zdravotný stav mamičky+dieťata.
Za všetky info vopred ďakujem
Simona1001
@sisa_s neviem ako sa da upravit prispevok, skusim napisat niekedy inokedy, dakujem
@simona1001 pokiaľ viem s druhým typom by nemal byt až taký problém, ale ak máš druhy typ a nadváhu tak môže byť tam problém. Toto rieš s gynekológom a diabetologom. Oni vedia tvoj stav zdravotný lepšie. Každá žena je iná...
@katulik123 super jednoznacne, len som chcela vediet uz nejake info - mamicky, ktora si presla tymto pripadom 🙂
Ahoj tak teda prvý typ alebo druhy?
Ja mám cukrovku 1.typu - picham si inzulin. Nemám žiadne iné zdravotné problémy, a otehotnieť sa podarilo v pohode 🙂 Ešte som neporodila, ale vraj cukrovka neovplyvňuje to že by si mala rodiť cisárskym. Ak bude všetko ok, dá sa aj prirodzene
@baska311 Ahojky, dakujem za tvoju odpoved - velmi 🙂 mam prvy typ - picham si inzulin a nikoho nepoznam s touto diaznozou a velmi by sme chceli s manzelom druhe dieta, moje prve tehotenstvo bolo ukazkove - ziadne nevolnosti, ani komlikacie, ziadny cukrovka, porod u Kocha,(krasne priestory+spickovy personal)a teraz sa velmi bojim. Mam aj malo info a bojim sa aj pumpy a bojim sa porodu na Antolskej v BA. Chcela by som sa ta spytat, prosim ta mas aktualne pocas tehotenstva inzulinovu pumpu?(z toho mala, co ja o nej viem - by som ju zatial nechcela, radsej si pravidelne meriam a picham) a kde budes rodit?a kam chodis na vysetrenia - aj na nejake specialne?Tesim sa spolu s tebou, z tvojho tehotenstva - a ano mas pravdu - cisarsky rez - nie je podmieneny cukrovkou(docitala som sa, az ak budes mat vsetko norme - aj porod bude prirodzeny). Drzim ti palce, tebe aj babetku - vela zdravicka 🙂
@simona1001 ja som mala pumpu asi pred 5 rokmi ale vôbec som ju nechcela - neznasala som tie hadičky na sebe, a aj tak som mala veľmi veľmi zle výsledky. Prosila som doktorku či sa nemôžem vrátiť naspäť na pera a súhlasila. Do roka sa mi upravili výsledky a glykovany mi klesol z 12 (áno ja viem, hrozne), až na pekných 7 🙂
Keď som otehotnela doktorka hneď navrhovala pumpu ale ja som nechcela na to ani pomyslieť. Tak som zostala na perách 🙂 je to tvoje rozhodnutie
Tehotné majú nárok na senzor dexcom (za 1 sa dopláca síce cca 33 EUR ale každý štvrťrok by ti to poisťovňa mala vrátiť spat tie doplatky). Takze teraz fungujem so senzormi čo mi merajú 24hodin denne - a za tri mesiace tehotenstva sa mi glykovany hemoglobín ešte zlepšil na 6 🙂 ja si to neviem vynachváliť
Nemusím chodiť na žiadne špeciálne vyšetrenia, ale častejšie ku diabetologicke - každé 2-3 týždne. Ku gynekológovi tiež chodím každé 3 týždne.
Rodiť budem pravdepodobne na Kramároch, koch by bol trosku mimo nás rozpočet 🙂)
Ďakujem a aj ja tebe prajem nech sa podarí skoro otehotnieť a nech ide všetko v poriadku 🌷
@baska311 waaaau ostala som v absolutne prijemnom soku🙂 naozja ta pumpa nie je to prave orechove - jednak z tvojho opisu a jednak - tiez tento moj pocit z pumpu, zleho merania a ,,hadicky z brusku,,uff cele zle ...aha takze len viac navstev u doktorov, a vobec aj keby si mala gylko 20., dolezite je, ze sa ti to upravilo - uplne ukazkovo 🙂 tak super a ono ja som si uz zistovala a cukrovkarni s prvym typom - pichanie inzulinu, Kochovo Sanatarium neodrodi - jedne Antolska alebo Kramare , tak ako aj ty pises - ze teda ides asi na kramare, velmi velmi ti drzim palce a velmi rada by som zostala s tebou v kontakte, ak by a ty chcela, ale pochopim ak je to pre teba neprijemna tema , dakujem Simona 🙂

V nadpise mas iny typ cukrovky nez v prispevku 🙂