icon

Dá sa byť zrelou ženou v hocijakom veku?

12. máj 2022

Aka je to zena? Da sa byt zrelou zenou v hocijakom velu? Casto sa stretavam s takym oslovenim, napriklad hladam zrelu zenu, ona je uz zrela zena. Aky je vas pohlad?

loliki
12. máj 2022

Taká, čo dozrela.

dskjhfdlkdjhl
12. máj 2022

Taka, co sa nepotrebuje pytat, ci je uz zrela😉

diamond007
12. máj 2022

Taká, ktorá vie čo chce. Je pripravena pravdepodobne na vzťah a nehľadá úlety.

patys123
12. máj 2022

Zrela zena vie aka je jej hodnota, pozna svoje naroky na zivot aj na partnera. Ma nejaky svoj standard a nezoberie prve co jej pride pod ruku len preto aby to/ho mala. Podla mna to moze byt kludne aj mladsia zena. Zrelu zenu formuju nie len skúsenosti ale aj vychova, zivot odmala ako sa k nej jej najblizsie okolie spravalo. Vela zien nemali najidealnejsie detstvo, napr. mali otca alkoholika, tyrana, tie zeny hladaju svoju hodnotu dlhsie. resp. si k sebe pustaju to co im bolo od mala prirodzene. Je to ale cesta na cely zivot, kedy hladame stale nieco lepsie, aby sme zistili ze mame na viac a mohli hladat opat nieco lepsie. Mame to jednoducho v sebe posúvať sa dopredu a tak to ma byt.
Cize je to v podstate velmi relativna odpoved, kedze pre mna moze byt niekro zrely dost a pre ineho nie.
Toť moja vecerna uvaha 😄

tramtada31
12. máj 2022

Sranda, ja som pod pojmom zrelá si vzdy predstavovala starsiu zenu 40+. A prívlastok zrelá skôr brala vztahom k veku, nie vlastnostiam a životným skúsenostiam, aj keď asi plati priama úmera, že čím je človek starší, tým je skúsenejší, vyblaznenejsi, umiernenejší..

h2
12. máj 2022

Ja! 😁 Hoci neviem, či si nefandím, možno som už prezretá.
No dobre, teraz vážne. Podľa mňa to je tiež označenie staršej ženy. Na mentálne a emocionálne vyspelú mladú ženu by som to nepoužila.

kittykat22
12. máj 2022

pod pojmom zrela zena si predstavim zenu z reklamy na krem proti vraskam od vichy alebo loreal, ktora sa usmieva a ma vrasky okolo oci. Urcite ma 40+ ... Inak v beznej diskusii alebo rozhovore som sa so slovnym spojenim "zrela zena" nikdy nestretla.

zuzanka.zuzu
12. máj 2022

s mojím vyšším vekom sa aj tá zrelosť posúva 😀 iné ženy boli pre ma zrelé keď som mala 20 a iné teraz 😀

@tramtada31 @kittykat22 40 je zrelá? no doriti 🙈 však také ešte len rodiť začínajú 🙊

denithestrange1993
12. máj 2022

Zrela. To ako ked chlapovi povieme,ze je v najlepsich rokoch 😂. Neurazi,nepotesi 😂

78787878
12. máj 2022

Zrela zena je paralela dospelej versus detskej osobnosti. Zrela zena vie co chce, pretoze sa uz dobre pozna. Uz neskusa veci ako dieta, ale vie co potrebuje, co jej vyhovuje, ma stabilne nazory, priority, preferencie, rozmysla a sprava sa ako dospely jedinec. Nie ako nestabilne a hladajuce sa decko 🙂

terezka1947
13. máj 2022

Myslím,že zrelý človek si v živote niečo už odzil,zažil,prešiel niečím. Vie o živote niečo,má už v hlave utriedené mnohé názory,pohľady na svet,život,partnerstvo.
Zrelosť nemusí mať nič spoločné s vekom. Je plno 20r zrelých,mladých ľudí a 60r,kt.si v živote ešte ničím neprešli,vždy za nich niekto niečo zariadil.

jaskolka
13. máj 2022

Zrelý človek všeobecne je podľa mňa taký, ktorý vie, čo v živote chce, aké má plány, kam smeruje, má stabilné nazory, nedá sa len tak manipulovať
Nepotrebuje sa dopovat okolím, zažil už nejaké situácie, ktoré ho "dozreli".
Zrelosť nie je len o veku. Môže byť 20 ročný človek zrelý a 50 nezrelý.

diamond007
13. máj 2022

@tramtada31 ano ale toto bolo podľa autorky na zoznamke keď muž hľadá zrelú ženu

panelacikova
13. máj 2022

@zuzanka.zuzu to si trafila klinec po hlavičke 😀

dr_smajlik
13. máj 2022

Pre mňa je zrelá žena tiež okolo tej 40. Ak je mladá 20tka rozhodná a vie,čo chce od života,to je pre mňa skôr rozumná žena,ambiciózna,cieľavedomá

stanulienkat
13. máj 2022

Zrela zena sa pouziva v suvislosti s vekom. Nie v suvislosti s vlastnostami. Ako pisu vyssie 40+. Kedy sa uz pouziva aj slovne spojenie stredny vek.

humajnicek
13. máj 2022

Zrelá žena sa tiež podľa mňa viaže na vek nie na vlastnosti alebo tak 🙂 18 ročnej by som asi nepovedala že je zrelá.

h2
13. máj 2022

Ináč, zase raz admini zmenili názov diskusie, hoci absolútne nechápem prečo. Nepamätám si úplne doslovne pôvodný názov, bolo to niečo ako "Kto je to zrelá žena", alebo "Aká je to zrelá žena". Takže to teraz zase vyznieva o trochu ináč, než to bolo myslené pôvodne, a totiž, na akú ženu sa toto označenie používa. A nie, či aj mladá žena môže byť zrelá v zmysle vyspelá. Nechápem fakt, aký zmysel má prepisovanie vety z textu do názvu. Z názvu bolo jasné, o čom to je. 🙄

barborachors
13. máj 2022

Nie je to o čísle s názvom vek. Ale o celkovom nastavení, hodnotách, prioritách. A nerozdelovala by som to naprieč pohlavím. Zrelý človek ako taký moze byt aj v 20tke a nezrely aj v 60tke. A ako sledujem trend u dnesnych ľudí, tak nezrelost dominuje naprieč generáciám a ruka v ruke aj drzosť, hlúposť a neempatia voči komukoľvek a comukolvek. Lebo zrelý človek neriesi a riadi sa heslom Zi a nechaj zit. A co sa tyka vzhladu a fyzickeho starnutia, tak zrelosť je asi diplomatické pomenovanie hranice kedy nevinnost a dievcenska krása končia a pomaly začína žena starnut. Ale človek starne celý život a to je jedina spravodlivosť na tomto svete.

danica2711
13. máj 2022

Bože, milujem tieto teoretické úvahy, snahy o definovanie niečoho, čo sa buď definovať nedá alebo to definovať vôbec netreba, "analýzy" čohokoľvek, len aby ušiel čas... čo ti povedia odpovede na túto otázku, na čo pozitívne ich vo svojom živote použiješ, aký problém ti vyriešia? Žiadny

derdia
13. máj 2022

Taka ktora ma rada samu seba, taka, ktora sa nepotrwbuje pretrcat, a nepotrebuje obdiv druhych. Taka ktora nedovoli druhym ludom jej ublizovat a spravat sa knej z neuctou...a myslim si, ze to nie je len tak. Zena naozaj musi dozriet...
A dozrieva vekom... Ako vsetko naokolo. Aj ked mozeme sa stretnut, ze mame 20 rocnu babu, ktora je uz stabilna osoba, vie co chce... A aj 45 rocnu bujaru zenu, ktora sa nedokaze o seba postarat atd.
Takze vela zavisi aj od IQ a vychovy a genetiky a tak dalej... Pokial to berieme ako zrela psychicky... Lebo zrela fyzicky je mozno kazda zenska ktora je uz "dospela"

h2
13. máj 2022

@danica2711 Možno sa tak niekto vyjadril o nej a je na pochybách, či je to dobré (že je vyspelá, rozumná), alebo zle (že je stará). 😝 Právo opýtať sa hádam má. Reagovať nemusíš.