Dá sa dostať z veľkej manipulácie vo vzťahu?

3. júl 2020

Dá sa dostať nejak vlastnou vôľou z totálneho zmanipolovania partnerom? Kedy už slobodná vôľa nefunguje a človek robí všetko čo partner chce, a je úplne podriadený. Nedokáže pretlačiť žiadne svoje priania a už akoby nemal osobnosť? Dá sa to zvrátiť a zachrániť sa? Je na to nejaký spôsob ako prekonať tú závislosť?

V živote mám len jeden príklad a to je otec žijúci v klietke manipulácie 27 rokov. A nedokázal to. A som tam kde je on. Rovnako.

Len krátko: denné urážky a nadávky, príkazy, zákazy, nariaďovanie, facky, aj tvrdšie útoky v hneve, odrezanie od priateľov, rodiny, ......

0silvia0
3. júl 2020

dá sa zmobilizovať a odísť od manipulátora. Len manipulovaný musí chcieť a musí mať dosť síl a musí mať dostatočne otvorené oči a zdravý úsudok.

korunka1
3. júl 2020

Evidentne si to uvedomuješ...cesta je, hľadaj vôľu

lenocka12345
3. júl 2020

mojej kolegyni sa to nepodarilo , 15 rokov snaženia okolia , posledných 5 rokov okrádala o čas zamestnancov centra pre týrané ženy , 3x dala na rozvod kde sa opísala ako týraná
no a teraz s tým tyranom odchádza .... začínajú odznova .....
ale myslím , že problém je ten , že sa stretli dvaja manipulátori
ak môžeš vyhľadaj pomoc takého centra , bola som na sedení , naozaj to má zmysel
pomôžu aj s právnou pomocou

majkeel
3. júl 2020

Hm. Uplne normalne a uplne lahko j..nes za nim poriadne silno dvere a celkom zo dna na den odstrihnes kontakt a komunikaciu. Vsetko ostatne su vyhovorky.

jaskolka
3. júl 2020

Odísť. Dá sa to, keď podporí trebárs rodina, okolie, kamoška, a doslova "udržia" obeť v jej rozhodnutí,teda pomôžu s odchodom, alebo vyhodenim manipulátora, podporia v nekontaktovani, rozptylia potom. Keď si uvedomujes, že žiješ s manipulátorom, to už je prvý krok na cestu k slobode

pribinak
3. júl 2020

Ak cítiš že to nedokážeš sama, tak sa zver kamoske a popros ju o pomoc, alebo vyhľadaj organizáciu pre týrané ženy, alebo si zavolaj na linku pre týrané ženy.

Čím dlhšie s ním budeš, tým menej si budeš veriť a ťažšie sa ti bude odchádzať

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. júl 2020

@pribinak
Som chalan 27 rokov, nie dievča

pribinak
3. júl 2020

Tieto organizácie pomáhajú aj muzom. Kľudne zavolaj

korunka1
3. júl 2020

Sranduješ? To ty si ten každý druhý týraný chlap?

0silvia0
3. júl 2020

týka sa to tvojej partnerky či matky? Prevzal si otcove vzorce správania sa?

lenocka12345
3. júl 2020

Nevadí že si chlap a koľko máš rokov , toto sa deje obojstranne
v centrách riešia aj mužov , nič neobvyklé

pseudomonas87
3. júl 2020

Trocha sa zamysli.... Naozaj si myslíš ze manipulátor, je jedno ci žena alebo muž sa len tak zmení? Nie. Čím skôr to pochopíš, tým lepšie, odid, lebo sa zrazu zobudíš, budeš mat 60 a celý život prežiješ v strachu a podriadenosti. Stojí ti to za to?
Máš sa rad? Tak sa zbal a odid a hotovo.

ateliermm
3. júl 2020

@majkeel nie su vyhovorky.

ateliermm
3. júl 2020

https://www.firstclass.cz/2020/06/muze-se-manip... Skus precitat a najma pozri si video.

autor
3. júl 2020

@0silvia0 partnerky, mama manipuluje len oca, na mňa nemá ako

0silvia0
3. júl 2020

ak to správne chápem, našiel si si takú istú manipulatívnu partnerku aká je aj tvoja matka? Keď chceš poradiť, treba sa trocha rozpísať.

lussyl5
3. júl 2020

V tvojom prípade ide zjavne o psychický blok,po praktickej stránke niet čo riešiť u dospelého zdravého chlapa.Najlepšie by snáď bolo zájsť za psychológom aby ťa nejako usmernil a namotivoval odísť.Jedine ak máte deti bude to komplikovanejšie ale aj to sa dá riešiť hoc aj súdnou cestou.

autor
3. júl 2020

@lussyl5 chodím k psychologička, nechápe ma, povedala ako by som nemal put sebazáchovy, vraj to už aj psychológia je prikrátky. Nie nemáme.

0silvia0
3. júl 2020

ty musíš vedieť čo chceš a čo nechceš. Chceš žiť tak ako tvoj otec? Ak áno, tak zostaň so svojou partnerkou/manželkou. Ak nechceš žiť ako tvoj otec, treba rozchod/rozvod...

lussyl5
3. júl 2020

No tak ale akú radu očakávaš, neostáva ti iné len dvihnúť zadok a odísť.

komplikovana
3. júl 2020

Da sa to, ak sa naozaj rozhodnes, ze chces odist a takto zit nechces. Je to jednoduchsie, ked nemate deti, lebo kontakt s tou osobou jednoducho utnes. Ja ti drzim palce, aby si nasiel silu v sebe.

majkeel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tami2014
3. júl 2020

Skus si precitat Slabikar stastia 5
Da sa to. Treba mat plan. Krocik po krociku.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pieksamaki
4. júl 2020

Mas predstavu co by si chcel robit?
Ak si vo vztahu alebo v manzelstve....kde sa citis manipulovany....to si bud velmi submisivny typ alebo nieco nie je ok.
Neda sa ti odist z toho vztahu? Ved si mlady clovek....ak mas pracu....nevidim dovod...zavazky sa daju platit aj na dialku......

karolinakr
5. júl 2020

Pozrel si si, ako som ti kazala Kriminalne pripady 18 Vopred ohlasena vražda na youtube?
Kamarát, ty k tomuto smeruješ.

hastrmistr
5. júl 2020

V prvom rade musis mat vsetkeho sam dost,najst si niekoho kto ta podporuje,s kym sa mozes rozpravat ,zasmiat.....mne sa to podarilo a urobila som s tym zo dna na den koniec...sice boli vyhrazky ale ako byvaly uvidel ze som sa mu postavila,ze je koniec bol pokoj.po case zacal s placom a prosikanim ale nedala som sa.je to vsetko strasne tazke,musis byt bezcitny k tej osobe ...tieto povahy neznesu silnych ludi....