Dá sa zapísať priateľ ako môj druh bez svadby?

miska456
9. aug 2009

chcem sa vas spytat som rozvedena a zacala som zit s priatelom chcela by som aby bol brany aj na uradoch ako moj druh ale vobec netusim ako to mam spravit pomaha mi starat sa o deti je zivnostnik a nemozeme si uplatnit bonus na deti ani vratenie dane nic lebo ja som nezamestnana a on nie je moj manzel ale vydavat sa zatial nechcem dakujem vam

miska456
autor
25. aug 2009

halooo to tu nikto nevie????

andrejusa
25. aug 2009

myslím, že ako druh a družka sa musíte zaevidovať na obecnom úrade, alebo na matrike, na to sú tušim nejaké tlačivá.

babacik
25. aug 2009

ja som pomaly tiez v takej istej situacii ako ti miska,a tiez by som potrebovala radu 😒 😒

jaduska
25. aug 2009

čo sa týka daňového bonusu, ani ako tvoj druh si ho nebude môcť uplatniť 😒

miska456
autor
26. aug 2009

a to uz preco ved on ich zivi a stara sa o nich neviem kde by som sa na to mala informovat

babacik
26. aug 2009

tak bonus na nich nedostane lebo nie je ich otec,ale ked som vybavovala pre nich dotacie od statu,tak vtedy sa jeho prijem do toho berie,aj ked nie je ich otcom a nebyvame spolu v jednej domacnosti,nie je to trosku divne?

titkovamiriam
26. aug 2009

ahoj ja sice niesom oficialne druh a druzka ani po tom netuzim ,no bonus na tvoje deti urcite nedostane iba na spolocne ☹ aj moj priatel sa stara o moje deti a nezavazi toi ked chce jeho ex zvysenie alimentov ☹ ☹ ani ked som bola na meterskej nemohol mat ulavu na mna.

siouxsie
27. aug 2009

Vzťah druh/družka nie je rodinnoprávnym vzťahom. Zákon o rodine nepoznal a ani nepozná inštitút druh/družka. Je na slobodnom rozhodnutí každého páru, či dajú svojmu spolunažívaniu právnu formu, ktorá zaručí v prípade udalosti aj sociálno-právnu ochranu.

jaduska
27. aug 2009

miska - daňový bonus by si mohol uplatniť, iba keby ste boli manželia (aj keď sú to tvoje deti). Daňový bonus je riešený v zákone o dani z príjmov, konkrétne paragraf 33, ale aj tu na koníkovi je téma Daňový bonus, tak si môžeš kuk aj tam....

babacik - v našom štáte je viac takýchto "divných" zákonov.... 😒

babacik
27. aug 2009

jaduska:tak to mas pravdu,a je to niekedy na zasmiatie 🙂 🙂