Dajú sa kúpiť jedy iné ako antikoagulačné?
Ahojte, dajú sa kúpiť aj jedy na inej báze ako antikoagulačné jedy? Napr nejaké neurotoxíny,na báze vitamínu D alebo na báze fosfidu zinku? Babka žije na takej viac vidieckej dedine mimo civilizáciu a premnozili sa jej potkany a kuny. Potrebovali by sme niečo silnejšie. Dakuejm za radu
No moj tatko daval tie lepive pasce, za mna hrozne. Ale vychytal tie potvory. Chodili na orechy. A dalsie veci neviem, vela tych jedoch dostupnych verejnosti nie je
@irusa chová sliepky, kačky, zajace. Plašička nepomohla, ďalšiu noc zadrhla ďalšie sliepky… nieje to statok, len býva mimo nejakej civilizácie.
@kiki68 všetky možné druhy už rozhodné majú. Tie svine sa asi už naučili že na to nemôžu ísť.
Ano vacsinou su uz naucene a nezjedia to
No a ma macky napriklad? To vie pomoct tiez ked je stale problem . Skuste bud zive pasce, alebo tie lepive na tie kuny
tak už len odborník, oni majú profi výrobky
Nejakých štvornohých pomocníkov nemá?
Na kuny sa u nás dávali pasce.
@kiki68 mačky nemá, majú alergiu na ne
@cacianka no, to si práve nemôžu dovoliť
Na potkany zaberaju take ruzove vankusiky zn. Bros, funguju tak, ze nezaberu hned, a teda tie potkany, co to zozeru prve, neskapu hned a idu na to potom aj tie starsie.
Ale na kuny zaberie len dobre sliepky zabezpecit a pripadne dat tie odchytove pasce. Teda aspon som doposial nepocula este o inej moznosti, ktora by fungovala. Treba uzatvorit aj ten najmensi otvor, lebo ta potvora sa prepcha. Inak to moze byt aj lasica, casto sa to da poznat podla toho, ze kuna vacsinou odhryzne hlavu, lasicka len vycicia krv.
už viete ceny ? skúste sa im zložiť, požičať od susedov v dedine pasce a čo najviac, popýtať sa či nemajú psov - potkaniarov, ja si z detstva pamätám. že sa nám raz premnožili od susedov. , tak sa urobila "akcia" . Vzduchovky, lopaty, hadice s vodou, 3 psy a všetko preskúmať. Otec potom vyrobil ďalšie pasce zaklápacie, aj lepidlá, a tiež sme používali rôzne výrobky na striedačku, zrno, šrot, vankúšiky. Mali sme aj psa, ktorý vyňúral každý pokus potkanov.
Este dobre su cvicene polovnicke plemena psov, ujovi taky pes podrhol vsetko z tychto skodcov, vynural to doslova a zakusol. To nemalo sance tie kuny
@vikusjk mali odhryznuté hlavy a boli nahádzané na jednej kope.
Pokial ma oploteny pozemok, skusila by som pozicat psa. Ja mam doma potkanara, ku mne na dvor uz nechodi nic zive. Ak nahodou zabludi "cezpolne" zviera, ma smolu. Zadrhne vsetko - mys, potkana, jezka, macku, holubov. Podla mna najlepsie riesenie, pokial si odbornika nemozu dovolit. A aj najhumannejsie, nech si hovori kto chce co chce, to, ze nechcem skodcu este neznamena, ze ho musim trapit, obzvlast, ak to nie je jedine riesenie.
Este doplnim - ak sa rozhodnete pre toho psa, tak vsetky jedy prec. Nie len tie z dosahu psa. Otraveny potkan moze toho psa otravit, ak ho pes zozerie. Na to velky pozor.
Dobrý deň prajem. Ja som si obstaral 15 mačičiek a potkany a kuny zmizli. Mačky keď ich je viac napadnú aj kunu je to moja skúsenosť. Odvtedy problém nebol.
No ale to je na dlho tento boj... nic zazracne len tak nepomoze. Ja mam aj psa, ale ked raz uz pride liska/kuna a zahryzne do niecoho = je neskoro a ten pes nie je 24/7v pozore. Treba mat riadne zabezpeceny kurin, aby sa tam nic nepodhrabalo, nevliezlo a na husi nam pomohol elektircky ohradnik + tie sa vacsie uz vedia aj same ubranit kym napr. dobehne pes alebo vybehne "gazda" von na hukot...
Nam trvalo uplne intenzivne likvidovanie potkaov cca rok = lepiace pasce, kedze sme zistili kade lozia boli naj pomoc. Susedia pouzivaju take cierne krabice, kam sa dnu daju take cervene "jedy" a to im tiez funguje, ja som sa toho bala, lebo pes = ale tiez maju psov a nic. A bolo mi povedane, ze to je uz psovi potom nic neurobi, no ale neviem. Este mame klietkovu pascu a tam sa pochytali kuny a vacsie potkany v pohode.
Ale teda najlepsie co som spravila = zavrela som psa dnu na trvalo a naucili sa chodit macky ku nam. K tomu, tie pasce neodkladame NIKDY uz. Proste su tam, vieme cca kade maju svoje cesty, kde byvaju, okrem toho 99% veci z dvora islo prec, kam by mohli zaliezat.. Tie potkany = normalne bolo vidno ako postupne vyliezaju, plus si pozrite ako casto sa "kotia", tam myslim, hlava rodiny sa neda chytiti len tak... dokonca psa nam uhryzol.. az ked sme odchytali velke, zacali vyliezat mensie a o par dni sme mali na lepiacej pasci JEDNEJ 10+ malych... cize naozaj je to na dlhsi boj a skusanie = co funguje. Tie jedy zase funguju trosku odlozene... a musia to zjest.. co podla mna nezjedia vsetci. A nie je to sranda, nam na jar, potkan podrhol male husata.. co by som necakala.
S cim si neviem dat trvalo rady je liska... to by sme ju museli asi zastrelit, no... vykynozila kuriny vo viacerych dvoroch u nas.
Nám na kunu pomohlo zavolať poľovníka, chytil do pasce a odviezol preč do hory (nie, nezastrelil). Potom naši dobre zabezpečili povalu, nám sa nasťahovala tam. Potkany su na dlho, k nám chodili od susedy, ktorá nemala moc čisto pri hydine. Pomohol deratizer, vyriešil problém celej ulice vtedy. Naši majú pri hydine psa a mačku, potkany nemajú. Absolútne nevadí, že babka má alergiu, mačku nemusí mojkať. Ja mám alergiu aj na psov a aj na mačky a mám ich 5.
a alergia na macky.. ved ale vonku tie macky behaju... nemusia ich v dome chovat.
my sme mali kunu na povale a ex manzel to vyriesil tak, ze jej "nachystal" vajce do ktoreho injekcnou striekackou vstrekol nemrznucu kvapalinu
Na potkany potkaniara-bradaca (psa) a macky. Na kuny plasicku.
Potkany su inteligentne. Chvilku budu kapat, potom zistia, comu sa vyhybat.
Sused mal sliepky, kacky, druhy zas volieru s papagajmi na dvore. Potkanmi sa to tu hemzilo.
Kupili sme si bradaca a potkany z dvora zmizli. Bud ich chytil, zvysne vystval. Este aj krtkovia sa odstahovali.
Neskor pribudli k nemu macky a bol definitivny klud.
Ale ten bradac potrebuje prisnu vychovu, je to velmi inteligetny a preto tvrdohlavy pes. Ale dobre vycviceny skvely spolocnik a strazca.
Ja som minule videla super recept. Zazdielam:zmiešať kukuricnu krupicu so sadrou v pomere 1:1 a do toho zamiešať škoricový cukor. Zdieľam z jednej skupiny na fb od pána, ktorý hovori, ze defonitivne sa zbavíte problémov. My sme mali roky na povale myši a skusili sme všetko okrem tohto receptu. Dokonca nám zacali liezt potkany do zahradneho domceku a chceli vyhryzt kabelaz v aute a hoci máme psa vonku, pomohla ultrazvukova plasicka. Od vtedy nie je problém a psovi to vobec nevadí. Chodí okolo tých neprijemne piskajucich plasiciek akoby sa nic nedialo
Sestra riesila kunu, skusala kadeco a niekde vygooglila ze pomahaju tigrie vykaly (ano z tigra alebo nejakej velkej slemy by mozno tiez stacili) naozaj pomohli na chvilu a potom zase zacala chodit, mozno vyprchal smrad 🤷♀️
Ja mám na mačky alergiu a mačky máme vonkajšie, 5ks a nosia nám zabité myši, potkany a dokonca aj vretenicu dovliekli pred dvere a hrali sa s ňou, kým ju zabili. A kury nech na noc zatvára pred kunami a líškami.
Preco kladies tuto otazku ako anonym?

3,2,1 ochrankyne zvierat .......chová nejaké domáce zvieratká ??? Na tie kuny sme kúpili plašičku...pomohlo to a čo sa týka potkanov pokiaľ má statok stále sa budú zdržiavať